30 mai 2010

Încă o prosteală, câte vor mai urma ?


Căutând pe site-ul MAE român, dau peste două comunicate (1, 2) care relatează despre participarea unei delegaţii conduse de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, la cel de-al treilea Forum al Alianţei Civilizaţiilor ( Rio de Janeiro, 28-29 mai ).

Prosteala este recentă, România a semnat Carta Alianţei Civilizaţiilor pe 18 mai, iar organizaţia cică ar avea un Plan Naţional de Acţiune (?!? HALUCINANT : "Planul naţional a fost elaborat cu consultarea instituţiilor care au atribuţii în promovarea diversităţii şi a dialogului intercultural, a mediului academic şi a principalilor actori interesaţi din mediul neguvernamental. Proiectul planului naţional a fost postat timp 90 de zile pe paginile de internet ale Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi Departamentului pentru Relaţii Interetnice (DRI), perioadă în care s-au primit comentarii, propuneri, sugestii, care au fost avute în vedere la finalizarea textului. [...] Ministerul Afacerilor Externe va urmări punerea în practică a planului naţional, în colaborare cu celelalte instituţii guvernamentale, cu participarea societăţii civile, inclusiv a unor personalităţi culturale, a reprezentanţilor presei şi din rândul mediului academic. Un coordonator naţional va asigura coerenţa acţiunilor interne şi legătura cu Secretariatul „Alianţei Civilizaţiilor” din cadrul ONU, precum şi cu omologi din celelalte ţări ale Grupului de Prieteni ). Deci, MAE garantează această aiureală.

De fapt, această organizaţie este una de lobby pro-islamic şi cu o orientare stângistă gândită "din proiect".
Scorneala îi aparţine lui Kofi Annan, fostul secretar general ONU, care a inventat-o la vreun an înainte de încheierea mandatului.
Conducătorul organizaţiei ("Înaltul Reprezentant") este socialistul comunistul portughez Jorge Sampaio (nicio surpriză, alt portughez, maoist, este mare şef la UE - Barroso ).



Între principiile organizaţiei se specifică - "terorismul nu poate fi niciodată justificat", deşi ONU nu are nici până în ziua de azi o definiţie a terorismului.

Se putea să nu adere şi administraţia Obama la organizaţie ? Să vedem ratificarea, în Congres...

De fapt, asistăm la transformarea ONU într-un instrument antioccidental şi antiamerican. La Comitetul ONU pentru Drepturile Omului (între timp, dizolvat), majoritatea o deţineau state dictatoriale, majoritatea islamice. Iar ministerul "nostru" de externe se mai joacă cu lopăţica în nisip, şi şeful său actual visează la o viitoare carieră politică...

8 comentarii :

Despina spunea...

Baconski a pus un picior solid si in
ISP-se erijeaza in crestin-democrat si promoveaza impreuna cu KAS economia sociala de piata.
Intre cele doua tururi de scrutin la prezidentiale KAS il sustinea pe Johannis pentru ca era neamt.....

Despina spunea...

Ma duc sa-mi repar tastatura- am curatat laptopul s5 mi-am desetat-6

Tribuna Basarabiei spunea...

In România, chiar dacă la 20 de ani de la revoluție, a fost adoptata legea lustrației,.. Basarabia, la 20 de ani de la declararea independentei, încă mai suferă de pe urmele comuniștilor, comuniști care se încăpățânează sa nu mai plece.
Va aștept pe blog sa comentăm împreună COMPORTAMENTUL OCUPANȚILOR SOVIETICI. Un articol foarte bine documentat ce merita citit de cat mai multi români.

http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/05/istoria-dezvaluita-comportamentul.html

Riddick spunea...

@Despina: A ajuns România casă de nebuni ?! Adică un ONG oarecare trasează directivele (ştiu-ştiu, "România a aderat, blabla...") iar "Ministerul Afacerilor Externe va urmări punerea în practică a planului naţional, în colaborare cu celelalte instituţii guvernamentale, cu participarea societăţii civile, inclusiv a unor personalităţi culturale, a reprezentanţilor presei şi din rândul mediului academic".

E pierdere de timp, văd că te mai duci pe la ISP... Acum aud despre susţinerea lui Johannis de către KAS. Adică, ce mă mai mir, dacă îl ajută pe Marius Oprea să îşi faca institut personal de blablacercetare...

Baconschi nu mi-a plăcut niciodată, văd ca mi se adeveresc semnalele...

@Tribuna Basarabiei: Chiar guvernul Filat îmi dă impresia ca joaca dublu. Nu am încredere decât în Mihai Ghimpu, bine ar fi sa candideze la preşedinţie.

Anonim spunea...

+
http://viorelpadina.wordpress.com/2010/05/30/cand-vom-avea-in-fine-o-televiziune-cu-adevarat-nationala/

cordialement,
CONSTANTIN CONSTANS
paris

Riddick spunea...

@Despina: KAS este o ciumă de care trebuie PDL să scape urgent, dar sunt prea mulţi trepăduşi care bâzâie în jurul rahatului...

@CONSTANTIN CONSTANS: Vin şi pe acolo.

Marius Delaepicentru spunea...

Dacă ONU nu are definiţia terorismului, iar terorismul nu e justificat, înseamnă că ONU nu are o justificare pentru existenţa sa.

Riddick spunea...

Corect !

Nu-mi dau seama de ce nu evacuează americanii clădirea aia.

O demolare controlată, apoi un parc frumos pentru New York.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: