30 mai 2010

Încă o prosteală, câte vor mai urma ?


Căutând pe site-ul MAE român, dau peste două comunicate (1, 2) care relatează despre participarea unei delegaţii conduse de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, la cel de-al treilea Forum al Alianţei Civilizaţiilor ( Rio de Janeiro, 28-29 mai ).

Prosteala este recentă, România a semnat Carta Alianţei Civilizaţiilor pe 18 mai, iar organizaţia cică ar avea un Plan Naţional de Acţiune (?!? HALUCINANT : "Planul naţional a fost elaborat cu consultarea instituţiilor care au atribuţii în promovarea diversităţii şi a dialogului intercultural, a mediului academic şi a principalilor actori interesaţi din mediul neguvernamental. Proiectul planului naţional a fost postat timp 90 de zile pe paginile de internet ale Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi Departamentului pentru Relaţii Interetnice (DRI), perioadă în care s-au primit comentarii, propuneri, sugestii, care au fost avute în vedere la finalizarea textului. [...] Ministerul Afacerilor Externe va urmări punerea în practică a planului naţional, în colaborare cu celelalte instituţii guvernamentale, cu participarea societăţii civile, inclusiv a unor personalităţi culturale, a reprezentanţilor presei şi din rândul mediului academic. Un coordonator naţional va asigura coerenţa acţiunilor interne şi legătura cu Secretariatul „Alianţei Civilizaţiilor” din cadrul ONU, precum şi cu omologi din celelalte ţări ale Grupului de Prieteni ). Deci, MAE garantează această aiureală.

De fapt, această organizaţie este una de lobby pro-islamic şi cu o orientare stângistă gândită "din proiect".
Scorneala îi aparţine lui Kofi Annan, fostul secretar general ONU, care a inventat-o la vreun an înainte de încheierea mandatului.
Conducătorul organizaţiei ("Înaltul Reprezentant") este socialistul comunistul portughez Jorge Sampaio (nicio surpriză, alt portughez, maoist, este mare şef la UE - Barroso ).



Între principiile organizaţiei se specifică - "terorismul nu poate fi niciodată justificat", deşi ONU nu are nici până în ziua de azi o definiţie a terorismului.

Se putea să nu adere şi administraţia Obama la organizaţie ? Să vedem ratificarea, în Congres...

De fapt, asistăm la transformarea ONU într-un instrument antioccidental şi antiamerican. La Comitetul ONU pentru Drepturile Omului (între timp, dizolvat), majoritatea o deţineau state dictatoriale, majoritatea islamice. Iar ministerul "nostru" de externe se mai joacă cu lopăţica în nisip, şi şeful său actual visează la o viitoare carieră politică...

8 comentarii :

Despina spunea...

Baconski a pus un picior solid si in
ISP-se erijeaza in crestin-democrat si promoveaza impreuna cu KAS economia sociala de piata.
Intre cele doua tururi de scrutin la prezidentiale KAS il sustinea pe Johannis pentru ca era neamt.....

Despina spunea...

Ma duc sa-mi repar tastatura- am curatat laptopul s5 mi-am desetat-6

Tribuna Basarabiei spunea...

In România, chiar dacă la 20 de ani de la revoluție, a fost adoptata legea lustrației,.. Basarabia, la 20 de ani de la declararea independentei, încă mai suferă de pe urmele comuniștilor, comuniști care se încăpățânează sa nu mai plece.
Va aștept pe blog sa comentăm împreună COMPORTAMENTUL OCUPANȚILOR SOVIETICI. Un articol foarte bine documentat ce merita citit de cat mai multi români.

http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/05/istoria-dezvaluita-comportamentul.html

Riddick spunea...

@Despina: A ajuns România casă de nebuni ?! Adică un ONG oarecare trasează directivele (ştiu-ştiu, "România a aderat, blabla...") iar "Ministerul Afacerilor Externe va urmări punerea în practică a planului naţional, în colaborare cu celelalte instituţii guvernamentale, cu participarea societăţii civile, inclusiv a unor personalităţi culturale, a reprezentanţilor presei şi din rândul mediului academic".

E pierdere de timp, văd că te mai duci pe la ISP... Acum aud despre susţinerea lui Johannis de către KAS. Adică, ce mă mai mir, dacă îl ajută pe Marius Oprea să îşi faca institut personal de blablacercetare...

Baconschi nu mi-a plăcut niciodată, văd ca mi se adeveresc semnalele...

@Tribuna Basarabiei: Chiar guvernul Filat îmi dă impresia ca joaca dublu. Nu am încredere decât în Mihai Ghimpu, bine ar fi sa candideze la preşedinţie.

Anonim spunea...

+
http://viorelpadina.wordpress.com/2010/05/30/cand-vom-avea-in-fine-o-televiziune-cu-adevarat-nationala/

cordialement,
CONSTANTIN CONSTANS
paris

Riddick spunea...

@Despina: KAS este o ciumă de care trebuie PDL să scape urgent, dar sunt prea mulţi trepăduşi care bâzâie în jurul rahatului...

@CONSTANTIN CONSTANS: Vin şi pe acolo.

Marius Delaepicentru spunea...

Dacă ONU nu are definiţia terorismului, iar terorismul nu e justificat, înseamnă că ONU nu are o justificare pentru existenţa sa.

Riddick spunea...

Corect !

Nu-mi dau seama de ce nu evacuează americanii clădirea aia.

O demolare controlată, apoi un parc frumos pentru New York.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: