13 aprilie 2021

Ultrascurte (1)

5 comentarii :

Gabriel spunea...

Putin a gestionat dezastruos dosarul ucrainean. A dus războiul pe teritorii rusofone in loc să-l ducă acasă la naționaliștii ucraineni. De aceea a pierdut sprijinul populației rusofone din Novorosia, de ex. Odessa. A amânat și a avut obiective minimaliste de dragul relațiilor cu Vestul. Ca sa constate peste 7 ani că de fapt Vestul duce un război hibrid împotriva Rusiei,ceea ce trebuia să știe din 2014 și se întâmplă de fapt de secole.
In loc sa zdrobească Ucraina și să ocupe Novorosia in 2014, când ucrainenii erau la pământ și ar fi fost primiți rușii cu brațele deschise de la Tiraspol la Lugansk, a scăldat-o. Acum are șanse slabe de succes fara bombe atomice. Deși Vestul se arata speriat de cei 100000 de ruși masați la granița cu Ucraina, în realitate rușii sunt in inferioritate numerică, nu știu ce să zic de dotare. Degeaba e mare armata rusă, daca trebuie sa apere toată Rusia de la Marea Neagra la Pacific, în timp ce Ucraina are in spate tot Occidentul plus lacheii ca românii și polonezii, posibil și turcii. Oricum e o forță de invazie mult mai mică decât cea din Primul Război din Golf de ex, deși inamicul e mai puternic.
In condițiile actuale, fara uzul de bombe nucleare, după părerea mea rușii ar pierde războiul în Ucraina.
Și cred că o știu și ei, de aceea situația e foarte periculoasa.

Riddick spunea...

Da, a tărăgănat inadmisibil. Pe de altă parte, poate a urmârit obiectivul de a lăsa timp ca să iasă la iveală şobolanii pro-Vest, "conservele" din restul Ucrainei. Iar acum i-ar putea lua ca din oală, la o adică - "el" sau ruso-ucrainenii "din teritorii". Cu diminuarea popularităţii nu ştiu, dar chiar tărăgănarea a diminuat popularitatea juntei maidanice în rândul susţinătorilor iniţiali: i-au văzut la treabă şi au tras ponoasele.

Riddick spunea...

Cu "ardoarea" combativă a lacheilor români am dubii serioase, ba chiar şi cu cea a polacilor (la ăia tembelismul e mai pronunţat pe warmongering, la noi pe pseudopopulism globalist).

Gabriel spunea...

N-are ce să mai ia ca din oală acum, e prea târziu. Cu 100.000 de oameni nu ocupi o țară ca Ucraina. Nici cu 200.000.
În caz de război în Ucraina forța rusă din Siria rămâne în aer.
Ocuparea unor teritorii modeste în Ucraina a fost o decizie catastrofală, singura soluție era distrugerea deplină a capacităților militare și industriale ale Ucrainei în 2014, schimbarea regimului la Kiev (președintele legitim Ianukovici înapoi) și constituirea Noii Rusii în zona rusofonă a Ucrainei, de pe Nistru până în Donețk.
Ardoarea combativă a românilor e pe facebook, mai ales a celor plecați din țară de ani. Dar nu cred că România ar fi implicată direct cu trupe. Nici nu cred că ar fi cineva atât de tâmpit încât să conteze pe România din punct de vedere militar. Carnea de tun va fi ucraineană dacă nu se ajunge la conflagrație mondială, dar au populație mare, spatele asigurat, aprovizionare la discreție. De România e nevoie ca platformă de acțiune pentru SUA în Ucraina.

Riddick spunea...

Cum-necum, 2021 este cam "ultimul tren" pentru o intervenţie cu costuri minime în Ucraina. Pentru toate părţile.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: