03 septembrie 2020

PSD a dat la mişto o lege, "cu portiţă"


Adrian Câciu

Nici nu ştiţi ce vi se pregătește.
Pentru că nu pot vinde acţiunile la companiile de stat, bănci si alte entităţi economice de stat, vor vinde activele acestora.
Legea 173/2020 interzicea pentru 2 ani înstrăinarea participaţiilor statului. Participattiile includ şi activele nu numai acţiunile.
Aşa că veţi avea companii pe hârtie. Activele vândute, iar statul va rămâne cu acțiunile care ii vor permite controlul a... Nimic.
Pentru multe companii dincolo de activele fizice mai importante pentru concurenţă sunt brevetele, reţetele şi mărcile. Le vor cumpăra pentru a le face dispărute.
A se vedea cazul Oltchim unde miza erau reţetele şi brevetele.
Nici nu vreau să discut de miza imobiliară a activelor fizice sau de miza industrială.
Să mai spun de șomajul aferent? Va fi, fiți siguri, e pe cale de consecință.

Privatizare prin vânzare de active. Metoda clasică de distrugere a brandurilor naționale.
Detalii în poze*, ordonanţa o găsiti pe ştiripesurse.
De asta nu a fost cvorum la moţiune?
Valoarea companiilor românești este de peste 20 mld euro.

https://www.facebook.com/adrian.caciu/posts/3204511046302756

* "pozele" (link) - este vorba despre o OUG de "completare" a Legii nr.173/2020 şi care ca orice OUG cuprinde dispoziţii executorii din momentul apariţiei OUG în Monitorul Oficial, putând fi abrogate doar prin respingerea în parlament a OUG, parţial sau total

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: