11 ianuarie 2019

© my angry rants (13)


Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

* * *
Cândva, evitarea vămuirii se numea contrabandă şi evaziune (infracţiuni!). Mai nou, se numeşte "Spaţiul Economic European" sau "acord preferenţial".

Partidul lui Tăriceanu (ALDE.ro) este pe cale să fie evacuat din eurogrupul liberal ALDE(.eu). Sau poate va intra-n rahat complet conformându-se spre a evita "neplăcerea", acceptând eurodiktatul (părăsirea coaliţiei cu PSD). Va deveni - în ambele cazuri - de tot râsul demersul tăricean din ultimii ani, de a se agăţa de cadavrul (euro)liberalismului, şi un moment de reamintire pentru naţionalişti şi eurosceptici: avem probleme şi cu liberalii, tot inamici sunt. La fel ca pepeiştii (PPE), verzii (Greens - EFA), eurocomuniştii (GUE/NGL) şi eurosocialiştii (S&D).  

Pun pariu că nu se va afla cumde s-a ajuns la omiterea exact a strofei care menţiona creştinismul, la ceremonia RO-UE de la Ateneu. Imn naţional cântat în costume de tip occidental (sec. XVI-XVII, cu guler de dantelă/coleretă), alt atac antiidentitar subliminal. Nu zic c-ar fi fost cazul să apară-n ii şi iţari, dar ce-avea la sacou?! Pâi de ce să ne mirăm, când PSD-ALDE (prin masonul George Ivaşcu de la Cultură; pus acolo în an Centenar...) au încredinţat agenda culturală a preşedinţiei româneşti a UE, firmei Artexim. Alt semn al disoluţiei statului, "ministerul culturii nu poate doar el, ce să-i faci...". Nu se va afla, ba nici nu se va încerca (poate vreo interpelare parlamentară? Pleşoianu, Zamfir...).
* Concret: cine a dat dispoziţia să fie "acela" textul imnului care urma să fie cântat, şi cum de a putut trece nedetectată şi necontracarată.


În numele cui vorbeşte - în general - Donald Tusk? În niciun caz în al polonezilor: a ajuns pe funcţie nedesemnat - nici măcar candidat - de ţara al cărei cetăţean este! Alt candidat avea Polonia la începutul eurolegislaturii actuale. Tusk a fost totuşi considerat "eligibil" fiind fost demnitar european în eurolegislatura precedentă, iar conform cutumei (?!) "avea dreptul" să poată fi ales (de Consiliu) într-o nouă funcţie de vârf. Pe scurt: Tusk a candidat împotriva propriei sale ţări.

Legislaţia actuală (pare că*) are o lacună gravă. Nu sunt (?) proceduri prin care ministrul apărării să-l poată schimba pe un şef al Marelui Stat-Major** cu care nu poate lucra. Şi nu mă refer doar la momentul încetării mandatului Ciucă, acum "prelungit" ilegal şi unilateral de Iohannis, ci în general, în cursul mandatului. Ministrul doar face propunerea (propunerile) iniţială/e. Fiecare zi de inacţiune a majorităţii împotriva Ocultei (Iohannis nu-i decât "vitrina" acesteia, "chipul") o decontăm noi toţi şi ne putem întreba de ce nu acţionează în logică de partid fiind direct atacaţi ci (cel puţin aparent) ajută la ducerea la îndeplinire a Agendei.
* N-am scormonit prin textele de lege, dar dacă există procedura şi ea n-a fost activată, este infinit mai grav.
** WTF, o fi aici (prin... Ciucă), Puterea Reală în domeniul apărării - la o adică, chiar folosibilă pentru împingerea României într-un război.

Mişa era demult vizat. La începutul lui octombrie 2017 intra peste Isărescu-n şedinţa (de politică monetară a) BnR, unde se discuta şi ROBOR-ul. Indignare mare-n europropagandă dar ca ministru de finanţe avea dreptul legal (şi datoria!) s-o facă. Şi totuşi, este primul care-o şi face. Spre sfârşitul aceleiaşi luni... tanaam! Senatorul Teodorovici cere remanierea ministrului Mişa, ca "ineficient". În cele din urmă Mişa este pus "de Dragnea" şef la ANAF, contrar voinţei acum-ministrului Teodorovici. Care nu-l slăbeşte din ameninţări şi ultimatumuri până ce nu-l vede scos (şi) de la ANAF.
Asistăm la începutul unei "reformatări" a executivului, malefică dar care încă nu este ireversibilă. Teodorovici - ministru în guvernul Ponta 2015 - urmărea încheierea unui nou acord ("îmbunătăţit") cu FMI, iar recent se declara împotriva salariului minim pe economie (ad litteram: "să dea patronii cât or da").

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(ianuarie-februarie 2019)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Graţian Mihăilescu, 2013: "Singura noastră şansă este că suntem membri ai UE şi că din ultima declaraţie a lui Barosso, se pare că Europa va deveni federală în câţiva ani. Probabil aceasta va fi singura oportunitate pentru viitorul României: să facă parte dintr-o construcţie federală, puternică, o uniune politică, economică şi fiscală."

Postări populare (nu P.P.E. !):