11 ianuarie 2019

pastila R (13)


Unii pe care dacă-i întrebi zic că sunt "de (centru-)dreapta" se bucură că PSD ("Dragnea") a fost tras de urechi la congresul eurosocialiştilor. Deci ei văd ceva în neregulă cu un partid care mimează că iese din tiparul eurosocialist (cvasiidentic cu cel pepeist/PPE sau euroliberal/ALDE). Dreapta n-are ce căuta cu simpatii eurosocialiste. Iar dacă le are, atunci este orice altceva numai dreaptă - nu. Cât despre PSD şi Dragnea, e foarte rău că s-au dus acolo dar mai important este să nu facă ceea ce (pare că) s-au angajat a face. Atenţie la euro-lista PSD şi la ce va face după. Deşi n-am vreo iluzie...

PSD a guvernat cu PDL (şi cu UDMR) întreg mandatul 2009-2012, şi nu doar în guvernul Boc 1*. "Pâi cum?" Simplu: prin UnPR.eu, desprins din PSD şi care are miniştri până în 2012 (MRU). Şi care din vara 2012 se aliază cu PSD, apoi cu USL. Aşadar, PSD şi-a asumat episodul austerizant ("băsist") 2010-2012, recuperând unii dintre protagonişti. Deşi UnPR.eu "trădează înţelegerea" cu PSD şi ALDE (Dâncu!) şi trece de partea lui Iohannis (Cioloş!)** după demisia lui Ponta, PSD îl mai ia-n spate prin liste comune la locale 2016. Se spune că noile promisiuni - recente - ale lui Dragnea făcute lui Oprea n-ar mai fi însă decât "abureli". Om vedea...
* scopul: asigurarea unei majorităţi pro-austeritate şi pro-euro fără a declanşa apariţia unui partid-alternativă real; PSD "scoate cămaşa" şi dintre partidele-sistem doar PDL decontează
** aceeaşi schemă, "nuu-noi": "noi n-am vrut tehnocraţi, da' dacă nu mai aveam majoritatea fără UNPR.eu..." (după spargerea USL)

Dacă SRI, SIE, STS ar fi servicii româneşti, Chioveşi era demult pusă sub adevărata acuzare, de trădare şi spionaj acţionând ca agent străin. Nu doar ca suspect pentru foloase necuvenite şi mărturie mincinoasă.

Falsa controversă cu "trădarea" (lui Iohannis) privind poziţia în cadrul UE în legătură cu gazoductul Nord Stream 2 (ruso-german). Că DUEncilă ar fi "refuzat-o" pe Merkel, care i-a cerut o atitudine favorabilă, "precum a avut-o Iohannis" (în culise, însă). Trădarea lui Iohannis ar fi faţă de "partenerul strategic" (Licuriciul!), care ar veni cu gaze proprii (lichefiate), mai scumpe cu minim 30%, ori cu cele ale fraierului permanent de serviciu - România. Cel mai vocal pe subiect este Ciripoi (S R-S), care se dă de gol încă o dată drept pion al Sistemului. Fiindcă adevărata trădare este aici tocmai supraextracţia peste nevoile interne din zăcămintele noastre limitate de gaz, spre profit extern. Şi-apoi, îşi imaginează cineva că Nord Stream 2 nu se va finaliza doar fiindcă dau unii din gură?!

Dragnea vorbeşte multe, şi(-i) ies puţine. I-a zis lui Meleşcanu să-l evalueze recheme pe Maior şi de la o procedură de "câteva săptămâni" (octombrie) am ajuns în februarie şi... nimic - ba mai mult, MAE n-a planificat evaluarea anuală a ambasadorilor (tocmai ca să nu...). Acum în CEX-ul PSD le-a zis lui Teodorovici şi DUEncilă c-au pus în noul buget prea mulţi bani pentru servicii (STS aproape +70%!), şi să redirijeze din ei. Iar dacă "nu se poate", "o face el la parlament". E foarte grav dacă miniştrii "tăi" nu ştiu care-i linia, ba te şi contrazic în public (fie şi indirect). Dar dacă socotim şi lălăiala cu ordonanţa, ne putem gândi că-i vorba despre o strategie deliberată de autosabotare, la care participă toţi.

Teoreticienii zic că "unde intervine statul, nu-i bine", ei fiind împotriva statului. Dar numai împotriva celui naţional, că altfel susţin apariţia "supra/statului federal european", şi - deşi n-o spun direct, sau nu toţi - chiar (sau mai ales) un "guvern mondial". Aceiaşi sunt pro-ONG-uri, dar împotriva celor mai "naturale" ONG-uri - sindicatele. Doar aceste două exemple ar fi suficiente spre a înţelege care le este agenda.

"Din momentul lansării în public a OUG 114/2018, acţiunile companiilor de stat româneşti s-au devalorizat cu [...]", zice un director* de mare companie "de stat" (statul are acolo 70%**).
Acum, ar trebui nişte precizări:
- de ce emite statul acţiuni? şi de ce nu le delistează dacă "merg în jos"? ce, vrea să le cumpere alţii mai uşor?!
- banii care trec "suplimentar" la buget prin supraimpozitarea cifrei de afaceri ajung tot la stat, dar directorul pare a ţine partea minoritarilor din acţionariat
- dacă se devalorizează (şi) cele ale coproprietarilor privaţi, ce, asta-i de rău? statul le poate răscumpăra mai convenabil... dacă vrea
- cât mai rabdă PSD-ALDE lătrăii şi sabotorii?
* lansat în administraţie politică de Ponta (aproape toţi cei lansaţi de Ponta fac probleme, acum)
** restul de 30%: străinii plasaţi în urma cacialmalei "Fondul Proprietatea" (de Alianţa D.A., Tăriceanu-Băsescu), Fond tolerat de PSD care "vroia să-l desfiinţeze" (da-da... 2007).

Unii fugiţi din PSD şi ALDE ar vrea să guverneze alături de Iohannis, PnL şi partidele-haştag*. Care însă au promis... tăieri şi opriri de creşteri salariale, şi concedieri de bugetari. Pontiştii (încă) mai susţin varianta contrară, dar ar fi imposibile ambele variante cu ei toţi coalizaţi. Cel mai bine ar fi să nu vedem pusă în operă "varianta pe care au căzut de acord"
* chiar dacă n-o spun direct, e clar că doar ei singuri nu ajung la 50%, deci...

Viktor Orbán a spus că Frans Timmermans este omul lui Soros. A, da! Nu cumva e acelaşi Timmermans cu care "patriotul" vopsit Adrian Severin a vorbit amicalcam vreun sfert de oră la ceremonia RO-UE de la Ateneu? Şi pe care PSD se pregăteşte să-l susţină** pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene?
* "evident", pe teme... conservatoare, eurosceptice, naţionaliste, nooo?
** PSD ca partid (încă-)eurosocialist, ar putea evita cu greu exprimarea susţinerii candidatului comun S&D, afară doar de cazul în care schimbă eurogrupul

Ghiţă înşiră la moşi pe groşi, în direct de la Belgrad pe România TV. Blabla, ce-a făcut judecătoru' X cu procuroru' Y în dosaru' Ţ, la ordinele lui Chioveşi. De se plictiseşte telespectatorul mediu, care dă să-ntindă mâna după telecomandă. În loc să spună ce-a căutat pe la el anul trecut prin primăvară patronul foii #haştag Adevărul (Burci). Sau recent, Guşă (de la Insolvenţa TV) şi cu răsvopsitul Andronic. Sau de ce a cerut (a cerut?) "după un telefon din SUA al lui Maior" anularea difuzării unui interviu-bombă cu Dumitru Iliescu, care dădea-n gât reţeaua şi-i divulga patronul: Marele Licurici. Ce să cauţi în compania unora care au "alte planuri şi interese" decât tine?!

Tentativa de maidanizare din Venezuela aduce în atenţie situaţia rezervelor venezuelene de aur de la Bank of England, cărora li se refuză repatrierea, cerută de guvern (abia... recent!). Şi totuşi, cum de au putut fi atât de naivi Chavez&Co încât să recurgă la această "soluţie"? La care au recurs şi "ai noştri", la aceeaşi Bank of England. Dar nu, nu tot din naivitate.

Cândva, evitarea vămuirii se numea contrabandă şi evaziune (infracţiuni!). Mai nou, se numeşte "Spaţiul Economic European" sau "acord preferenţial".

Partidul lui Tăriceanu (ALDE.ro) este pe cale să fie evacuat din eurogrupul liberal ALDE(.eu). Sau poate va intra-n rahat complet conformându-se spre a evita "neplăcerea", acceptând eurodiktatul (părăsirea coaliţiei cu PSD). Va deveni - în ambele cazuri - de tot râsul demersul tăricean din ultimii ani, de a se agăţa de cadavrul (euro)liberalismului, şi un moment de reamintire pentru naţionalişti şi eurosceptici: avem probleme şi cu liberalii, tot inamici sunt. La fel ca pepeiştii (PPE), verzii (Greens - EFA), eurocomuniştii (GUE/NGL) şi eurosocialiştii (S&D).

Pun pariu că nu se va afla cumde s-a ajuns la omiterea exact a strofei care menţiona creştinismul, la ceremonia RO-UE de la Ateneu. Imn naţional cântat în costume de tip occidental (sec. XVI-XVII, cu guler de dantelă/coleretă), alt atac antiidentitar subliminal. Nu zic c-ar fi fost cazul să apară-n ii şi iţari, dar ce-avea la sacou?! Pâi de ce să ne mirăm, când PSD-ALDE (prin masonul George Ivaşcu de la Cultură; pus acolo în an Centenar...) au încredinţat agenda culturală a preşedinţiei româneşti a UE, firmei Artexim. Alt semn al disoluţiei statului, "ministerul culturii nu poate doar el, ce să-i faci...". Nu se va afla, ba nici nu se va încerca (poate vreo interpelare parlamentară? Pleşoianu, Zamfir...).
* Concret: cine a dat dispoziţia să fie "acela" textul imnului care urma să fie cântat, şi cum de a putut trece nedetectată şi necontracarată.

În numele cui vorbeşte - în general - Donald Tusk? În niciun caz în al polonezilor: a ajuns pe funcţie nedesemnat - nici măcar candidat - de ţara al cărei cetăţean este! Alt candidat avea Polonia la începutul eurolegislaturii actuale. Tusk a fost totuşi considerat "eligibil" fiind fost demnitar european în eurolegislatura precedentă, iar conform cutumei (?!) "avea dreptul" să poată fi ales (de Consiliu) într-o nouă funcţie de vârf. Pe scurt: Tusk a candidat împotriva propriei sale ţări.

Legislaţia actuală (pare că*) are o lacună gravă. Nu sunt (?) proceduri prin care ministrul apărării să-l poată schimba pe un şef al Marelui Stat-Major** cu care nu poate lucra. Şi nu mă refer doar la momentul încetării mandatului Ciucă, acum "prelungit" ilegal şi unilateral de Iohannis, ci în general, în cursul mandatului. Ministrul doar face propunerea (propunerile) iniţială/e. Fiecare zi de inacţiune a majorităţii împotriva Ocultei (Iohannis nu-i decât "vitrina" acesteia, "chipul") o decontăm noi toţi şi ne putem întreba de ce nu acţionează în logică de partid fiind direct atacaţi ci (cel puţin aparent) ajută la ducerea la îndeplinire a Agendei.
* N-am scormonit prin textele de lege, dar dacă există procedura şi ea n-a fost activată, este infinit mai grav.
** WTF, o fi aici (prin... Ciucă), Puterea Reală în domeniul apărării - la o adică, chiar folosibilă pentru împingerea României într-un război.

Mişa era demult vizat. La începutul lui octombrie 2017 intra peste Isărescu-n şedinţa (de politică monetară a) BnR, unde se discuta şi ROBOR-ul. Indignare mare-n europropagandă dar ca ministru de finanţe avea dreptul legal (şi datoria!) s-o facă. Şi totuşi, este primul care-o şi face. Spre sfârşitul aceleiaşi luni... tanaam! Senatorul Teodorovici cere remanierea ministrului Mişa, ca "ineficient". În cele din urmă Mişa este pus "de Dragnea" şef la ANAF, contrar voinţei acum-ministrului Teodorovici. Care nu-l slăbeşte din ameninţări şi ultimatumuri până ce nu-l vede scos (şi) de la ANAF.
Asistăm la începutul unei "reformatări" a executivului, malefică dar care încă nu este ireversibilă. Teodorovici - ministru în guvernul Ponta 2015 - urmărea încheierea unui nou acord ("îmbunătăţit") cu FMI, iar recent se declara împotriva salariului minim pe economie (ad litteram: "să dea patronii cât or da").

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(ianuarie-februarie 2019)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: