20 septembrie 2018

PERICOL MAXIM


Liviu Pleşoianu, pe Facebook:

Este absolut inutilă citirea întregii epistole a marilor reformatori din PSD. E suficient să ne oprim la punctul 2 ca să înțelegem cu precizie despre ce este vorba:

“2. PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.”

Carevasăzică, PSD e partidul cel rău care a pornit un război cu „o parte importantă a societății românești” reprezentată de Președintele cel bun, USR-ul cel bun, SRI-ul cel bun, SPP-ul cel bun, Ministerul Public (Lazăr) cel bun, DNA (Kovesi) cea bună, „societatea civilă” (#REZIST) cea bună…

Carevasăzică, nu Președintele României calcă în picioare Constituția cu maximă satisfacție, nu USR-ul și PNL-ul fac politică apelând, ca resursă ideologică, la „MU.E”, nu SRI-ul controlează Justiția prin „câmpul tactic”, nu Kovesi și Lazăr controlează ţara prin forța cătușelor. Nu, PSD-ul cel rău intră în război cu toate aceste instituții și ființe absolut minunate…

Am înțeles, distinși semnatari – trebuie să fie bine ca să nu fie rău și e necesar să facem pace cu instituțiile și persoanele enumerate mai sus. Bun, să faceți voi pace. Nu contați pe mine pentru așa ceva! Și nici pe cei care ne-au votat…

Lăsați textele astea de #GÂGĂ, prin care încercați să convingeți că veți duce voi reforma Justiției mai departe! Fiind totuși ființe dotate cu inteligență, presupun că realizați că oricine ar duce pe bune reforma mai departe s-ar transforma în țintă predilectă în secunda doi! Și, tot în secunda doi, s-ar năpusti asupra sa exact acea „parte importantă a societății românești” reprezentată de Președintele cel bun, USR-ul cel bun, SRI-ul cel bun, SPP-ul cel bun, Ministerul Public (Lazăr) cel bun, DNA (Kovesi) cea bună, „societatea civilă” (#REZIST) cea bună…

Voi reveni cu o contra-scrisoare, cu o analiză detaliată pe fiecare punct în parte. Deși, repet, toată epistola pe care o analizăm se putea opri la punctul 2. Nu era necesar să se întrebuințeze semnatarii mai mult…

P.S. Mâine, când voi publica acea contra-scrisoare, ea nu va fi doar o analiză pe text, ci și o analiză pe numele celor care semnează și susțin „epistola reformatorilor”.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: