04 februarie 2017

PSD dă înapoi cu ordonanţa, dar şi până acum a mimat tot


  • A mimat antiausteritatea (cu USL), însă a votat în primăvara 2012 pachetul proausteritate propus de UE şi de Băsescu (şi care acum este invocat drept "dificultate la aplicarea măsurilor sociale PSD-ALDE").
  • A mimat (cu USL) că vrea să-l dea jos pe Băsescu la referendumul din 2012, dar a re-votat forma restrictivă a legislaţiei, ca demiterea să fie imposibilă (altminteri, forma NORMALĂ, cu cvorum de validare de 50%, după ce fusese coborât tot de USL la 30%). "La somaţia UE" (putea însă s-o voteze/promulge după referendum). Acum avem iar "democraţia 30%", aplicabilă lui Iohannis, dar PSD se face că nu ştie.
  • A mimat "constrângerea" şi "necesitatea unei soluţii pentru evitarea interimatului" când a acceptat numirea lui Kovesi ca procuror-şef al DNA (la schimb - sanchi - cu "omul PSD" la Parchetul General).
  • A mimat "cazul excepţional", predând puterea tehnocraţilor după atentatul terorist de la Clubul Colectiv. Scuza a fost "(ne-)a trădat UnPR, am pierdut majoritatea", dar la alegerile locale din anul următor (2016) s-au asigurat mandate UnPR-ului luîndu-l pe liste comune cu PSD: taman bine ca-n toamnă să aibă cu ce pleca la Băsescu (fuziune PMP-UnPR, "cheia" intrării în parlament a Partidului Băsesc).
  • A mimat "aprecierea pentru Donald Trump", după ce trimisese un membru de partid în stafful electoral al lui Hillary Clinton.
  • A mimat că "vrea să salveze corupţii" (= proprii membri de partid "scoşi din circuit" de DNA-ul... susţinut de PSD/USL prin votarea lui Kovesi din 2013), dând o ordonanţă tembelă care imagologic îi aduce daune considerabile, mişcare receptată drept "sabotaj din interior".
Acum, omul pus de PSD la CCR (Valer Dorneanu) declară că ordonanţa ar putea fi "discutată" înainte de intrarea ei în vigoare - deci, anulată înainte de a-şi produce efectele. Iar Dragnea declară că "ordonanţa ar putea fi abrogată, dacă guvernul acceptă".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: