10 februarie 2017

Desecretizarea, apoi anchetarea falsului


Va face aşa ceva guvernul GrindeAnus? O poate face independent de CSAŢ, ori poate spune că "nu are documentele şedinţei respective". Dar prevăd că va face pe mortu'-n câmpul tactic. Au trecut deja 48 de ore de când a apărut informaţia şi - nimic.

A fost invocat un protocol inexistent (?) DNA-parchete-SRI care a produs consecinţe juridice în scopuri politice. Care prevedea "echipe mixte". Protocol "legalizat" de CSAŢ, cică. Iar apoi, "anulat". În ceasul al doisprezecelea, chiar şi DNA a negat existenţa acestuia. Băsescu sugerează că guvernul Ponta l-ar fi "acoperit" ilegal!

Băsescu (la dezbaterea moţiunii de cenzură):
"Aș vrea un drept de replică pentru că se extinde o poveste preluată de domnul senator Nicolae chiar de la televiziunile care nu vă plac, povestea cu hotărârile CSAŢ. Vreau să vă lămuresc un lucru, nu există niciu protocol între DNA, parchete și SRI aprobat sau sugerat a se face de către DNA.

Deci, nu vă mai lăsaţi păcăliţi de propagandă, că CSAŢ nu a încălcat legea. Şi vreau să mai ştiti ceva. Vreau să ştiţi că asta s-a decis în 2010, iar din 2012 a fost transferată ca activitate Guvernului Ponta. Deci, vă doresc mult succes! Pâi vedeţi că e la Guvern, oameni buni. Dacă CSAŢ nu vrea să facă hotărârile publice, vă asigur că toate hotărârile CSAŢ s-au aflat în mapa premierului şi ca atare sunt depozitate la Guvern!"

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: