Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

28 septembrie 2016

Aligică declară nulă "deontologia"Demascarea plagiatelor este una dintre diversiunile utilizate de către deontologii cu condicuţă atunci când nu vor să intre pe agenda publică subiectele reale sau când vor să mascheze vreun eveniment de o importanţă critică. Sau când trebuie demolat cineva şi n-au la îndemână, repede-repede, ceva mai consistent. Ca şi corupţia, plagiatul este un delict secundar faţă de cel al trădării intereselor naţionale, devenit sport de masă al politicienilor RO. Şi ca să-l parafrazez pe Aligică: "am priorităţi diferite", prefer să las disputa pe plagiate pentru cercurile literar-artistice; sunt mai atent la alte "fenomene", mai importante şi care au consecinţe directe, imediate, asupra tuturor.


Aligică demolează în câteva fraze schema propagandistică a deontologilor, recunoscând în clar lipsa lor de imparţialitate, "standardele flexibile" ("dacă-i de-al nostru, e bun şi-aşa...").

Nu-i pentru prima dată când Aligică se autodemască, a făcut-o de nenumărate ori:
Apologia dictaturii sau a "tehnocraţiei" ? - link 
Scârba lui Aligică faţă de bobor: "patologii ale conştiinţei majoritare" - link 
Aligică răbufneşte într-un puseu de ură împotriva poporului român, justificând amestecul arbitrar al "aliatului occidental" şi identificând naţiunea drept complice la jaful naţional comis - în cea mai mare parte - în beneficiul aceluiaşi "aliat" - link 
Dorinţa neascunsă a lui Aligică: spargerea "blocului naţional majoritar" şi guvernarea sub tutelă externă - link

4 comentarii :

Anonim spunea...

Sa ma ierti, Riddik, dar nu inteleg de ce trebuie sa popularizezi un dement !
Iar ca el sint multi, cu precadere la pnl-aripa pd, dar si in ''presa'' etc.
Astia ar trebui scosi voluntar din sistem, ca prea ne-am uitat in gura unor tirituri si am ajuns de risul curcilor.
La balamuc, in camasa de forta sau, O NOUA REVOLUTIE !!!
Sa ne spuna kovesi cu ce treburi prevazute in Codul Penal, sectiunea spaciala, se ocupa ala de-i poarta numele si in favoarea cui !
Pai, asteia i-au dat americanii dreptul de viata si de moarte asupra Romaniei !!!
Nu le place ca Ghita ii rezolva hormnii si acum o calca in copite pe mutanta.
Ba, mai mult, unii spun ca la Sibiu o ''rezolva'' si alt lungan(si far'de mine) concitadin al baschetbalistei.
Ana Pauker era mai ''morala'' decit asta !

Riddick spunea...

Aligică e unul dintre cei "care dau direcţia", mai ales în online (nu prea apare la TV sau în "presa print"). De-aia l-am citat.

Iulian Capsali îl "taxează" bine, aici: http://gandeste.org/politica/iulian-capsali-delir-criminal/74086

Kovesi a trăit în concubinaj cu Coldea (însurat) acum câţiva ani, şi presa (inclusiv ANTENA 3) "n-a ştiut". De-abia prin primăvară a răsuflat ceva, dar s-a stins repede.

Gabriel spunea...

Pentru Aligică justiţia, nu politica, e arta compromisului. Altminteri ar fi contat mai mult plagiatul Codruţei decât plagiatul lui Victoraş. El nu vrea deci dreptate în România, el vrea doar să intre la puşcărie cine trebuie. Mentalitate de Nicolschi sau Vîşinski.
Eu nu sunt de principiul că plagiatele nu contează - ba contează, chiar dacă sunt delicte minore, căci cei care le-au practicat au făcut dovada unei lipse de integritate aproape gratuite, pentru un simplu moft. Unul care s-a pretat la măgăria asta pentru o chestie mai mult de orgoliu, la ce se va preta când sunt interese grele la mijloc?
Se poate şi fără, dacă nu eşti hoţ - eu nu mi-am plagiat nici lucrarea de diplomă, nici de dizertaţie. Doctorat n-am.
Deci n-am o problemă cu denunţarea şi sancţionarea plagiatelor. Am cu denunţarea şi sancţionarea selectivă, mai ales când selecţia o faci cum nu se poate mai prost: exact pentru postul în care integritatea e mai importantă decât orice, te apucă laxitatea.

Riddick spunea...

Unii "e" mai iegali decât alții...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):