15 aprilie 2016

Marian Munteanu, marioneta reactivată


Bă ! Voi ne luaţi de proşti ?
A apărut prima dată la TVR în seara zilei de 28 ianuarie 1990, când  gealaţii aduşi cu camioanele şi autobuzele la ordinul lui Ilici spărgeau mitingul anti-FSN din Piaţa Victoriei (era în cealaltă tabără; aparent). Cum naiba de l-a găsit reporterul taman pe el, să-i pună câteva întrebări şi să-l facă astfel cunoscut ? Era într-un grup de studenţi, evident mai matur (27), înalt, bărbos, şi într-un palton ponosit ("modest", deh). Mai încolo aveam să aflăm că se alesese preşedintele Ligii Studenţilor. Recent au reapărut suspiciuni credibile că de fapt ar fi doar o marionetă a Sistemului. Am remarcat şi eu. Dar chiar şi fără nicio suspiciune - cum naiba să-l votezi pe unu'... care arată aşa ?! (Naţionaliştilor... eu m-aş mai gândi...).

O enumerare mai amănunţită a "scheleţilor" pe care-i are în dulap. NapocaNews, Despre ”legionarul” Marian Munteanu – fără părtinire și ranchiună:

Acum câteva luni am fost mirat că a reapărut intempestiv Marian Munteanu, fostul lider al Pieței Universității din 1990, la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV (clujenii hâtri o mai numesc Jocul de glezne de la Hellvig TV). Când se scoate de la naftalină un personaj, după mulți ani, și se promovează la TV e clar că se pune ceva la cale. Inițial Marian Munteanu ne ținea la povești cu înființarea unei societăți civile, care să adune personalitățile țării pentru a apăra valorile naționale. Sincer nu l-am crezut. Chiar pariam cu prietenii că nu mai e mult și Marian Munteanu își va anunța intrarea în politică. Așa și a fost. Atunci când s-a reîntors din SUA, tot la aceași emisiune, Munteanu a vorbit de înființarea Grupului pentru România, cu care vrea să facă o platformă politică până la toamnă. Atunci am aflat un lucru inedit, că Marian Munteanu, marele român ortodox era un pelerin fervent până la excitație, încă din 1990, și care lua anual ”lumină”, la Washington, cum politrucii comuniști din epoca sovietică de la Moscova. Aici m-a surprins Marian Munteanu pe picior greșit. Nu am crezut niciodată că va face partid, ci va negocia cu o mare formațiune tradițională să candideze în toamnă, Gruparea pentru România fiind doar o acoperire de moment, dar totuși a fost mai agil. Păpușarii din spatele lui l-au împins să candideze la Primăria Capitalei la alegerile din iunie, din partea PNL, ca urmașul lui Ionel IC Brătianu.

Se pare că păpușarii nu mai au răbdare. Discursul lui Marian Munteanu aflat pe linia ortodoxismului naționalist poate fi fermecător ca un cântec de sirenă. Problema lui Marian Munteanu nu este discursul până la urmă, ci parcursul său moral sinusoidal. Naționaliștii români îi reproșează lui Marian Munteanu că a trădat cauza mișcării naționale din anii 90 pentru bani și interese. E adevărat, nimeni nu poate fi perfect în România ieșită din comunism. Trecutul de dinainte de 1989 al lui Marian Munteanu lasă loc de mari interogații. La sfârșitul anilor '80, studentul Marian Munteanu de la Filologie îl vizita des în garsoniera sa insalubră pe marele filosof naționalist Petre Țuțea. Unii spun că făcea asta ca să-l tragă de limbă. Dosarele CNSAS vorbesc doar de un profesor al lui Marian Munteanu de la Universitatea București că-l turna pe marele filosof. Alții spun că atunci și studenții care-l vizitau pe Țuțea ar fi fost racolați de Securitate, dar dosarele CNSAS încă nu au fost destul de cercetate în acest caz. Cert este că vizitele la legionarul Petre Țuțea nu au împiedicat organizația PCR din Universitate să-l susțină și promoveze pe tânărul Marian Munteanu ca președinte al Asociației Studenților Comuniști din anul II. La urma urmei cam toți politicenii de azi, de la Năstase, Isărescu, Maior, Dâncu la Rus au fost mari șefi la ASC, și asta nu i-a împiedicat să facă cariere politice de succes după 90. Așa că și pentru Marian Munteanu la prima vedere asta nu ar fi o piedică. Totuși Rus sau Dâncu nu s-au proclamat mari anticomuniși, în schimb Marian Munteanu da. Deci e o problemă morală aici.

Marian Munteanu a fost ales liderul studenților democrați și anticomuniști imediat după 22 decembrie 1989 de aceeași colegi care îl votaseră președinte de organizație comunistă. Așa că liderul Pieței Universității a devenit marele democrat Marian Munteanu, fostul șef ASC, care aflăm că în acele zile se sfătuia cu ambasadorii occidentali și cu cel american privind tactica luptei politice împotriva lui Ion Iliescu și FSN. După mineriada din iunie 1990, când procuroarea Monica Macovei i-a anchetat pe tinerii arestați și bătuți ilegal la lagărul de la Măgurele, Marian Munteanu înființează un partid politic neo-legionar: Mișcarea pentru România. La începutul anilor 90 foarte mulți tineri încercau reînființarea Mișcării Legionare. Am trăit acei ani și știu că tinerii lui Marian Munteanu cântau la întîlnirile lor și pe străzi imnul Sfântă Tinerețe Legionară. Să nu uităm că atunci trăiau foarte mulți bătrâni legionari care încercau reînființarea Mișcării. Unii bătrâni legionari îl considerau lipsit de sinceritate pe Marian Munteanu în acțiunile sale. Era perceput deja ca infiltratul lui Virgil Măgureanu pentru a deturna de fapt reînființarea Legiunii către o grupare controlată de SRI sub forma unui naționalism-comunism. Am trăit acei ani și mulți bătrâni de la Mircea Nicolau, Pr. Brânzași sau Sebastian Mocanu îmi spuneau că Mișcarea pentru România e o făcătură securistică. Totuși trebuie să recunosc că tot în acei ani am cunoscut și tineri admirabili și sinceri în patriotismul lor care erau lideri ai filialelor partidului și prieteni cu Marian Munteanu. Nu cred că în Mișcarea pentru România au intrat numai secături securistice și derbedei finanțați de Virgil Măgureanu pentru a compromite înființarea unei mișcări național-creștine românești.

Mișcarea pentru România nu a avut succes electoral, obținând vreo 0,12% din sufragii în 1992. În 1999, cotidianul Atac la Personă publica pe prima pagină în facsimil acordul de colaborare semnat de Munteanu cu Securitatea în septembrie 1988. Munteanu nu a comentat niciodată acuzația privind colaborarea cu Securitatea. Doi jurnaliști, Ion Itu de la revista ”Tinerama” și Șerban Orăscu de la Radio Europa liberă au scris despre venirea în România a liderului Mișcării Legionare, Horia Sima, în 1991, pentru o întâlnire cu directorul SRI, Virgil Măgureanu. Întâlnirea ar fi avut loc în Delta Dunării pe o ambarcațiune fiind mediată de Marian Munteanu. La aceea vreme, Măgureanu dorea să păstreze grupările legionare din exil în continuare sub influența SRI, așa cum reușise în trecut Securitatea, iar Marian Munteanu era folosit pentru legăturile sale bune cu bătrânii legionari. Mulți bătrâni legionari vorbeau prin București că Marian Munteanu a primit bani de la legionari pe care nu i-a folosit în scopurile propagandistice propuse. Posibil să fie și bârfe specifice epocii. Apogeul lui Marian Munteanu a fost “podul de flori” de la Prut, atunci când liderul studenților era privit ca un Hristos al unirii României cu Basarabia.Apoi Marian Munteanu a dispărut de pe scena politică. Au rămas doar zvonuri în urma lui. Cel mai frecvent era cel că făcea afaceri cu arme prin firmele lui Victor A. Stănculescu la Londra și că a făcut avere. Revine meteoric în politică în 2000 alături de PUNR și Virgil Măgureanu. Munteanu s-a făcut remarcat în politică doar în anii 1999 – 2000, când este propus la o candidatură la președinția României din partea PUNR, susținătorul său fiind Mircea Druc, fost prim ministru al Republicii Moldova. PUNR cu candidatul Munteanu decide să facă o alianță tocmai cu partidul lui Virgil Măgureanu, primul director al SRI specializat în mișcări politice fasciste, Partidul Național Român. Uniunea partidelor capătă denumirea de Alianța Națională, o denumire refolosită nefericit de către grupurile legionare din Capitală. Modul în care Munteanu se retrage de la cursa pentru Cotroceni nu este clară. Acesta declară ca a renunțat de bunăvoie, deoarece alianța cu Măgureanu a dus la excludere multor membri tineri și compromiterea platformei politice a lui Munteanu. Alte voci spuneau că i s-ar fi scos dosarul de colaborare cu Securiteatea și a renunțat de bunăvoie.

Acum în aprilie 2016 Marian Munteanu proaspăt sosit din SUA e promovat de către un grup minuscul din PNL ca și candidat la Primăria Capitalei. De ce nu au naționaliștii români încredere în Marian Munteanu? Se înțelege din parcursul sinusoidal al fostului lider al studenților. Cred că problema lui Marian Munteanu în prezent nu e politică, ci una morală. Sigur că Marian Munteanu poate părea un sfânt pe lângă Ludovic Orban sau Vasile Blaga. Paradoxal, Marian Munteanu se află într-o dilemă: nu-l votează naționaliștii pentru căderile sale trecute și colaborarea cu Virgil Măgureanu groparul mișcărilor național-creștine din România din 90, pentru care nu decontat încă moral în fața istoriei, dar nici liberalii care îl percep ca un personaj prea apropiat de ortodoxism și facțiunile securisto-comuniste. Personal, cred că personajul politic Marian Munteanu s-a consumat istoric la începutul anilor 90, posibil astăzi să fie folositor doar prin expozeul unui discurs tradițional creștin pe scena publică fără să aducă roade electorale. În altă parte se pregătesc partidele românești ca să ia cu asalt toamna electorală, nu în studioul de televiziune, care l-a ranforsat pe Marian Munteanu.

10 comentarii :

Anonim spunea...

Habar nu am care e treaba cu barbosul asta. Vazind, insa, cine il ataca (evreimea, GDS, hotnews-sri, macoveica, ong-urile lui Soros) si mai ales disperarea cu care il ataca, as fi tentat sa ii dau votul meu "virtual". Dar cind ma uit la cine il sustine si promoveaza, parca m-as abtine sa i-l mai dau.

Nu e exclus ca miscarea asta (pare-se aprobata de americani) sa faca parte dintr-un plan mai mare al acestora ("America are nevoie să-și atragă antipatia românilor", zice Severin). Vezi
http://www.activenews.ro/stiri-politic/Adrian-Severin-afirma-ca-SUA-isi-pregatesc-PLECAREA-din-Romania-De-la-Washington-mi-se-confirma-ca-America-nu-vede-rostul-unui-efort-urias-de-a-scoate-Romania-din-clestele-ruso-maghiar.-Prefera-sa-iasa-singura-131804

Bineinteles ca Adrian Severin e o hahalera si ca vorbele lui nu valoreaza nimic de obicei, insa tipul are relatii, e mai informat decit omul de pe strada si ceea ce scrie la adresa de mai sus e o ipoteza plauzibila la care m-am gindit si eu si inca de multa vreme: nu ii vad pe americani capabili si nici interesati sa isi tina atit de multe trupe in zone atit de indepartate de Washington cum e Romania, de ex. Ca sa nu mai zic ca discutiile despre desfiintarea NATO au luat pur si simplu avint in America in ultimele luni.

Apoi, am vazut ieri "Raportul Departamentul de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului", care "critica discriminarea romilor, abuzurile politistilor, coruptia din institutiile statului si atacurile nesanctionate la adresa libertatii presei" etc. Un text pur propagandistic facut in dusmanie, ca sa irite si sa fie perceput ca dusmanos. Ca te si intrebi cum naiba poate cineva sa isi calce in picioare si in public "aliatul strategic", partenerul de coalitie militara si sluga prea-umila care nu-i iese din cuvint si ii indeplineste toate hachitele.

Pe scurt: cred ca vom vedea (mai mult le vom deduce) tot mai multe atitudini, reactii si gesturi bizare din partea USA la adresa Romaniei.

=== TORLAND ===

Riddick spunea...

Eu mă gândesc la "déjà vu"-uri: în Grecia, Syriza şi Tsipras, care o-ntorc ca la Ploieşti şi fac ce zice Troika, mimând doar de faţadă dezacorduri minore; iar în România, PP-DD, împănat cu arvuniţi de-ai Sistemului, care au defectat la ordin (spre PSD şi PnL). Cum să fie lăsat în pace un partid antisistem de 16% "and counting" ?! După ce i-au desfiinţat televiziunea (OTV), Dan Diaconescu trage ponoasele în continuare. L-a "făcut" chiar cercul lui apropiat.

Atacurile pot fi de credibilizare, să atragă votul naţionalist nu atât spre MM, cât spre PnL (în dauna PRU, singurul care contează - deocamdată - din zona naţionalistă; nu discut aici autenticitatea PRU).

Cu tonul "comunicatelor" SUA - probabil Administraţia Obama are ca agendă promovarea acestor aberaţii şi nu imaginea SUA.

Riddick spunea...

Mai clară ideea cu "déjà vu"-urile: sunt plasaţi cu destul de mult timp înainte anumiţi pioni pe tabla de şah şi sunt activaţi la momentul oportun. Şi vin în valuri - după ce "cade" primul val (decredibilizare -> demascare -> înfrângere politică şi/sau imagologică), urmează altele şi altele.

Anonim spunea...

In 1991, vazindu-l pe MM , ''presedintele ligii studentilor'', la 27 de ani inca student(!)-virsta la care altii erau satui de munca-imbracat ca Iancu Jianu si fluturindu-si pletele pe Dealul Mitropoliei, in fruntea unui mic , dar vioi, detasament de adepti(studenti, desigur) filmat ''de jos'' ca sa para majestuos, am cautat, pentru prima data in viata mea, date despre un alt ''presedinte'' de organizatie studenteasca !
Si am gasit date care mi-au generat o intrebare la care nici azi nu am reusit, in nemernicia mea, sa-mi raspund:
Era, sa nu era, ROMAN personajul din materialul urmator :
https://ro.wikipedia.org/wiki/Corneliu_Zelea_Codreanu
Iar daca NU era(si nu era), ce etnie avea si de ce l-au urmat milioane de oameni isterizati ?
Nu ma intereseaza daca era evreu, neamt, austriac etc. dar nu pot accepta ideea ca un alogen e mai nationalist ca multi alti romani pe care ii conduce, spre dezastru, cum s-a si vazut, fiindca ar fi fost deosebit de ''nociva'' o structura politica nationalista reala, necontrolata din afara, in anii in care de Romania era nevoie(ca si acum) pentru ducerea razboiului ALTORA(sa nu-mi spuna cineva ca Horia Sima, mort de moarte buna la batrinete, nu era, si el, agent strain, numai ca al ''partii bune'', ceea ce i-a asigurat supravietuirea).
Iar intrebarea despre MM este de ce, nationalist fiind el, de ce incerca sa joace , asa, ''subliminal'', rolul unui alogen ? Pe cine trebuia sa multumeasca ?
Si, a doua intrebare este daca a avut vreo legatura cu cei ce trimiteau, de la Moscova, bani sa intretina Piata Universitatii(despre legaturile cu Magureanu, care ''nu'' era omul Moscovei, desigur nu-mi mai pun intrebari) ?
Citind ''suspiciunea'' ca americanii l-ar sustine pe MM, mi-am amintit despre informatia conform careia, unul dintre asasinii lui Ceausescu(asa-i numesc eu pe aia care se substituie justitiei si ucid ca asa au ordin), l-am numit pe Magureanu(parca avea si un nume unguresc, iar ungurii sint mult iubiti de Moscova), ''A AVUT COPII-PARCA UN BAIAT SI O FATA-LA STUDII IN SUA, UNDE AR FI RAMAS TOT TIMPUL CIT UCIGASUL A FOST SEFUL SRI, APARINDU-NE PE NOI DE PERICOLELE VENITE DIN AFARA ?
De ce oare?
A defectat Magureanu ?
Iar daca a defectat in favoarea celor care i-au tinut copii la studii si pe ell-au lasat in functie,atunci apare cumva logic si sprijinul, din aceeasi directie, primit de delfinul sau, MM !
Peste ani va aparea, cu siguranta, o replica a vestitului dosar ''corbii'' !
Poate se va numi ''condorii''!
Sau, cine stie......
A propos !
Constat ca pe siteurile ''extremei drepte'' din Romania, dl.Putin este la loc de cinste, este chiar adulat(exemplele le poate gasi oricine), fiindca este ortodox si aparator al ortodoxiei, este NATIONALIST etc.
Cum naiba nationalistii romani sint ''sprijiniti'' de pe ambele maluri ale Pacificului si sint iubitori declarati de Moscova, pastrind, desigur, cliseele cu ''judeo-masoneria'' etc !?

Riddick spunea...

Marian Munteanu a fost inventat ca "vas de expansiune" care să capteze valul naţionalist, să nu-l lase să se reverse. Şi nu numai el, ci un întreg sistem de pseudopartide naţionaliste, care coalizau cu FSN/FDSN/PDSR/PSD. Nu c-ar fi fost mai bune dacă se aliau cu ăilalţi (PnŢCD, PnL, CDR, PDL), dar atunci puterea era la primii.

Cu facultatea la 27 de ani - nu-i văd o vină aici, o fi avut o viaţă mai grea, am înţeles că mai înainte a lucrat 3-4 ani ca muncitor la metrou (se câştiga bine !).

Pe vremea lui Codreanu ERA MAI MULTĂ LIBERTATE DECÂT ACUM. Dovadă: putea purta legal o armă şi o putea folosi în scop de autoapărare. Dacă un "Codreanu de azi" ar fi tras în autoapărare în "prefectul Manciu", o făcea - foarte probabil - cu o armă deţinută ilegal, şi era condamnat pentru omor (ba chiar dacă o deţinea legal).

Un lider autentic trebuie să aibă "simţul anticipaţiei" şi să se oprească sau să schimbe cursul atunci când apar elemente care pot periclita organizaţia. Schimbarea de curs poate nu-i înţeleasă imediat de către membrii de rând sau de către public, dar este preferabil un risc de imagine pentru lider decât afectarea organizaţiei.

Măgureanu s-ar fi numit Asztalos Imre (apud CVT, care mai susţinea că la bază ar fi fost "căruţaş" la un CAP).

"de la Moscova"...

Eu percep perioada post-Cernenko (la rândul lui, succesorul lui Brejnev), trecând prin Andropov, Gorbaciov şi Elţân şi PÂNĂ LA PUTIN, ca fiind una de "convergenţă" Est-Vest, şi care s-a încheiat când a apărut Putin. Deci, acţiunile din România din acei ani erau "dublu coordonate", Est-Vest. "Comunistul" Iliescu a tras sforile pentru aderarea la UE ("consensul de la Snagov", 1995).

Cu Putin&Rusia. Unii zic că şi Rusia a intrat în jocul globalist (NWO) - http://riddickro.blogspot.ro/2012/12/convergenta-globalistii-preseaza.html, iar Putin "n-ar fi tocmai ceea ce pare" - http://www.thecommonsenseshow.com/2014/03/05/putin-controls-the-fate-of-ukraine-but-who-controls-putin/

Anonim spunea...

http://www.activenews.ro/externe/Marine-Le-Pen-la-Sinaia-UE-nu-este-adaptata-la-provocarile-secolului-XXI.-Tarilor-europene-nu-le-va-lua-prea-mult-timp-sa-renunte-la-acest-vis-siropos-din-anii-50-132312

Anonim spunea...

http://www.stiripesurse.ro/marine-le-pen-vrea-sa-ia-bani-imprumut-de-la-o-banca-din-romania-cum-ii-apara-pe-ru-i-in-fa-a-sua_991019.html

Riddick spunea...

A zis BINE.

La conferinţa "Europa noastră - Europa Națiunilor", organizată de naţionaliştii europeni (ENF), care a avut loc azi la Sinaia şi la care a participat şi Marine Le Pen, nu a participat niciun partid din România. Nici măcar Partidul România Unită, al cărui preşedinte (Bogdan Diaconu) "avea altă treabă": participa la o lansare a candidaţilor PRU, la Tulcea.

La acest moment, în eurogrupul ENF nu există din România decât un europarlamentar independent (Laurenţiu Rebega), şi niciun partid membru, nici măcar unul extraparlamentar.

Riddick spunea...

Nu cred că Marine Le Pen (sau Front National) trebuie să "apere" pe cineva: este un partid legal şi se poate împrumuta la cine vrea. Eu aşa aş fi spus: "Nu avem a da socoteală nimănui privind preferinţele noastre sau oportunităţile folosite în finanţare, urmând paşi legali şi evidenţiind în contabilitate fiecare centimă. În alte părţi să urmăriţi bani nedeclaraţi, de la Soros sau de la alţii asemenea lui".

Unknown spunea...

O zi buna

Ai nevoie de un împrumut pentru a plăti facturile? Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri? Ai nevoie de un împrumut pentru diverse alte scopuri sau aveți nevoie de un împrumut pentru a investi pe fabrica? Dacă da, vă rugăm să ne contactați astăzi pentru un împrumut de la e-mail: gary.daniel2020@outlook.com Noi oferim cel mai mare împrumut de 100 de milioane de dolari, iar noi oferim împrumuturi în lire și în euro până la 5,000.000.00. Noi oferim împrumut rata de 2% pe durata de 1-30 ani. Ne da două luni perioadă de grație înainte de începerea plății lunare. Așa că vrem să completați acest formular de cerere de împrumut și de a reveni în cazul în care sunteți interesat de un împrumut și să fie fiți siguri că veți primi dvs. de împrumut în condiții de siguranță și happly astfel încât, dacă aveți nevoie de un împrumut să completați acest formular și pentru a reveni cât mai curând posibil.

formularul de cerere de împrumut de umplere și retur

1) Nume: Full
2) Țara:
3) abordează:
4) Stat:
5) Sex:
6) Ocupatia:
7) Numărul de telefon:
8) Venit lunar:
9) Următoarea regelui:
10) Suma creditului necesar:
11) Durata de împrumut:
12) Scopul creditului:
13) Data specifică aveți nevoie de împrumut:

Odată ce am primit cererea dumneavoastră, Vă vom trimite termenii de împrumut și de rambursare planr pentru noi pentru a continua dvs. de împrumut tranzacție os în cazul în care aveți nevoie de un împrumut cu amabilitate să completați acest formular și retur, astfel încât tranzacția dvs. de împrumut poate avea loc imediat, am văzut ta aplicare cât mai curând posibil.

  Vom fi de așteptare pentru răspunsul dumneavoastră dacă sunteți în credite noastre prezinta interes ASAP
Toate cele bune

E-mail: gary.daniel2020@outlook.com
Mulțumiri
Dumnezeu sa te binecuvanteze
Mr.Gary Daniel


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: