09 aprilie 2016

În locul BOR aş avea o strategie de contracarare a propagandei orientate către tineret


Face parte dintr-o campanie organizată. Românii sunt aproape omogeni din punct de vedere etnic şi religios, peste 85% se declară creştini ortodocşi. Cineva doreşte "să corecteze această anomalie". Cu Catedrala... nu sunt sigur că numele este bine ales, iar stilul de arhitectură este neinspirat: pare o biserică mărită la scară, nu ceva "original în cadru tradiţional". Mai mult: cred că proiectul, în forma actuală, a fost creat prin - şi folosit pentru - subminare din interior.


UPDATE 13 aprilie 2016: Taxi "retrage clipul" - se pare că va fi repostat dar fără Grigore Leşe; la acest moment clipul iniţial nu mai poate fi accesat; a se observa: de fapt, nu-i nici "retras", nici "şters" ci doar ascuns în platforma YouTube, "la cont" - aşadar nu-i ceva dezavuat, ci păstrat ("Videoclipul este privat")

 

Update 2022: clipul iniţial, "recuperat"
 
Freak-ul Dan Teodorescu; alt freak, Mircea Cărtărescu - se putea să lipsească Mandebilul cu laţele lui când e vorba să mai scuipe niţel pe România ?; Grigore Leşe - o şulfă care mimează preocuparea pentru "tradiţie şi conservarea folclorului" (acum realizez că nu-i întâmplătoare asocierea lui cu Mihail Neamţu, care îl invita pe la evenimente organizate de Noua Republică) - update; monarho-dudiştii Oana Pellea şi Victor Rebengiuc (pe care nici o mie de suluri de hârtie igienică nu-l mai ajută, după ciclul de clipuri publicitare pentru fondurile europene); Irina-Margareta Nistor - care era folosită în PSYOP-ul schimbării de regim (cum naiba de era numai ea tolerată - "pe vremea ailaltă" - să "dubleze" filme străine, pe casete video ?!); "Oreste" - nici el nu mai ştie ce este (astrolog, şisto-dac, europeist, conspiraţionist...).

Restul - plevuşcă de strânsură, la care pune botu' bizonu', le bagă bani în buzunar, mergând la concerte, vizionându-le emisiunile şi cumpărându-le DVD-urile. Clipul are deja peste 335.000 de accesări, şi este postat abia de două zile.

Lista Infamiei:

Dan Teodorescu/"Taxi", Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea, Victor Rebengiuc.

15 comentarii :

Riddick spunea...

Taxi și prietenii - Despre smerenie

https://www.youtube.com/watch?v=HSg2qfYkB8I

https://www.youtube.com/user/trupaTAXI/videos?nohtml5=False

Riddick spunea...

NapocaNews:

[...] Sunt sigur că proiectul videoclipului celor de la Taxi a fost finanțat de o fundație internațională ca să apară public în Postul Paștelui, să-i mai dea o palmă lui Iisus înainte de Înviere. Vă spun că Dan Teodorescu, Andreea Esca, Victor Rebengiuc (îmbătrânește urât promovând RMGC), Mircea Cărtărescu (crede că ia Nobelul dacă înjură BOR), Teo Trandafir, Monica Anghel, Ștefan Bănică sau Grigore Leșe, par genul de oameni care ”nu coboară din pat”, parafrazând un om de afaceri clujean, fără să se fi arvunit cu o sumă frumoasă de bani. Să nu credeți că i-a apucat dragostea de lemn, să intre într-un proiect de dinainte de Paști ca să lovească în BOR așa pe gratis? De unde știu, mai nou ateii, unde este Dumnezeu, în catedrale sau biserici de lemn? Ei nu cercetează bisericile, dar oferă sfaturi ”smerite” cu obrăznicie. Videoclipul de la Taxi nu e un act de cultură, ci de propagandă atee. Cei de la Taxi și compania nu vor catedrală la București, dar merg în vizită la Roma și se prosternează de admirație când vizitează Catedrala Sfântul Petru și complexul de la Vatican, care are mai mult de 11 hectare. Italienii au dreptul să aibă catedrală, dar românii nu. Pentru Taxi și ceilalți 33 de propagandiști, dintre care 12 sunt atei declarați, e cool să critici construcția unei biserici ortodoxe din banii enoriașilor, pentru că sunt sigur că niciunul dintre propagandiștii din videoclip nu au dat un leu pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului, dar nu suflă o vorbuliță despre ridicarea unei mega – moschei în centrul Bucureștiului. Ciudat nu, dacă critici catedrala ortodoxă ești progresist și trendy, dar dacă ești împotriva mega-moscheii devi dintr-o dată extremist, rasist și împotriva înțelegerii dintre popoare. Morala videoclipului de la Taxi e clară: liber la înjurat biserica ortodoxă și mucles pentru construcția unei mega-moschee în centrul Capitalei. Pe când și un videoclip ”smerit” despre ctitoria lui Erdogan la București? Vă e frică?

Riddick spunea...

Apariția lui Grigore Leșe în videoclipul celor de la "Taxi" mă determină să mă întreb: Grigore Leșe și-a asumat cu adevărat valorile creștine, pe care în multe ocazii le-a mărturisit atât de frumos prin cântec și vorbire sau cumva rapsodul nostru popular este doar un "menestrel", cântă la toacă sau cântă despre Hristos doar pentru că așa ar fi "în fișa postului", în "fișa tehnică" a produsului media pe care îl oferă publicului?

Rătăcit prin "portbagajul" mediocrității muzicale din posesia trupei "Taxi", Grigore Leșe comite grava eroare de a uita că zeci de mii, poate chiar sute de mii de români privesc la el cu respect, considerându-l un maestru al muzicii și tradițiilor populare românești și deopotrivă un apărător al acestor tradiții, în esența lor, creștin-ortodoxe.

În urmă cu câțiva ani, Grigore Leșe mărturisea Nașterea lui Hristos într-o sală arhiplină ... parcă au trecut secole, de atunci. Ce s-a întâmplat cu sufletul lui Grigore Leșe, cine l-a smintit așa de rău încât a ajuns să uite smerenia creștină, participând la "corectitudinea politică" a celor de la "Taxi"? A cerut Grigore Leșe sfat de la duhovnicul său - mă întreb, pentru că sunt convins că un om care cântă despre Hristos și despre tradițiile populare românești creștin-ortodoxe urmează canonul Spovedaniei - înainte să accepte oferta de a cânta despre "smerenia" din "Taxi"?

http://www.activenews.ro/stiri-social/Ce-cauta-Grigore-Lese-in-videoclipul-Despre-smerenie-al-Taximetristilor-132031

Riddick spunea...

Încă "un test", din 2014:

"O ţară ca afară" n-are nevoie de Biserică şi Armată. MESAJUL celor care vor să se facă auziţi

Un cântec extrem de ciudat s-a lansat acum câteva zile de către casa de discuri MediaPro Music. Este vorba despre "Ne facem auziţi", o melodie cântată de trupa Vunk alături de câţiva invitaţi: Roman (Zdob şi Zdub), Aylin, Alina Eremia, Nicole Cherry, Gabriel Cotabiță, Loredana, Mihai Georgescu (Bere Gratis), Sişu.

https://www.youtube.com/watch?v=aXTHSBOhyU4

De ce spun ciudat? Pentru că se doreşte un manifest de luptă, dar este plin de mesaje şi simboluri care vin în contradicţie unele cu altele şi care mă duc cu gândul spre o tentativă masivă de manipulare.

Vocea celor care "se fac auziţi" se îndreaptă, în mod evident şi primordial împotriva Bisericii Ortodoxe, considerată desacralizată, unde "părinţii" (adică preoţii) au "dat afară din biserică toţi sfinţii", iar "crucea lor", deci în opoziţie cu crucea noastră, a celor care cântăm, "înseamnă doar semnul plus". Plus care înseamnă profit. Deci, pentru purtătorii mesajului, Biserica actuală este un loc al profitului, fără nimic sfânt, cu o cruce a lor. În opoziţie cu "crucea noastră", a celor care cântăm.

Iată mesajul pe care o parte a presie se chinuie să-l transmită de atâţia ani, transpus în doar patru versuri. Nu e o întâmplare că acest cântec a fost lansat chiar pe Gandul.info, publicaţie cunoscută pentru atitudinea sa anti-BOR.

Apoi la ţintă este luată Armata. Dacă în cazul BOR, atacul este frontal şi perpetuu, referinţa la Armată nu pare să aibă nicio explicaţie. Cu toate lipsurile ei, Armata nu a fost ţinta campaniilor de presă, precum BOR, rămând constantă în ceea ce priveşte percepţia favorabilă pe care o are în popor. Şi cu toate astea, de ce este vinovată Armata Română că "În loc de linişte aşteptăm război"? Referinţa la situaţia din Ucraina e evidentă. Întrebarea de final "Dar cine ne mai apără pe noi?" este evident, una retorică, pentru reflexul automat este să spui "nimeni". Nu pot să nu mă întreb: cui foloseşte popularizarea, printre tineri, a ideii că Armata Română este incapabilă să ne apere?

Urmează apoi două strofe despre politicieni, dar nu au o destinaţie concretă, ci doar un profil şters, care i s-ar potrivi mai degrabă unui activist de partid, mărunt sau funcţionarului şpăgar. Urmează apoi o referinţă la strămoşi, care pare complet ruptă din context. Pentru că imediat, în timp ce Sişu vorbeşte de rugăciune, apare imaginea Patriarhului Daniel cu un trafalet în mână, care gesticulează precum bişniţarii care cer bani. [...]

Riddick spunea...

(continuare)

[...] Iată şi sensul "crucii lor". Cu alte cuvinte, Biserica "oficială" este o instituţie a profitului, a banilor, în timp ce noi, "luptătorii", "profunzii", ştim ce înseamnă adevărata credinţă. Referinţa anterioară la strămoşi se transformă într-o farsă, deoarece, pentru a-l cita pe unul dintre cei mai eminenţi dintre ei, "Biserica Ortodoxă este mama neamului românesc".

Simbolul acestor "noi" este pumnul strâns ridicat, pe fond albastru. Nu pot trece peste faptul că pumnul strâns ridicat este un vechi simbol comunist, adus la noi în ţară de Ana Pauker & Co, dar care este publicitat cu mândrie de către capitalistul Cornel Ilie, care mai demult voia "o ţară ca afară", iar acum este imaginea gigantului din industria cosmetică, Avon.

O altă apariţie ciudată este cea a Loredanei Groza, îmbrăcată şi tunsă ca un băiat. Să fie o referinţă la homosexuali, pe care i-a sprijinit făţiş în ultimii ani, inclusiv prin participarea la o parodie de "nuntă", tot la Pro? Iată ce spunea, deunăzi, chiar împricinata despre proiect: "e un cântec cu un mesaj foarte puternic, special, şi mi-ar plăcea ca radiourile şi posturile de televiziunile să-l aprecieze şi să valorifice acest mesaj de care societatea, de fapt noi oamenii, pentru că nu cred în societăţi, cred în oameni în primul rând, avem nevoie."

Recapitulare: adunat sub un steag albastru şi un simbol comunist stilizat, un grup de oameni lansează un cântec "cu mesaj puternic, special" în care este luată la ţintă în principal, BOR şi prin care bântuie un personaj ce pare să aibă probleme cu identitatea de gen. Toţi aceştia "nu se dau bătuţi" şi vor să se facă auziţi.

Întrebare: fiind în plină campanie electorală, ştiind ce mesaje şi simboluri au adoptat principalii candidaţi la preşedinţie, cu cine credeţi că ar vota sau nu, creatorii şi purtătorii acestui mesaj?

http://www.activenews.ro/prima-pagina/O-tara-ca-afara-n-are-nevoie-de-Biserica-si-Armata.-MESAJUL-celor-care-vor-sa-se-faca-auziti-69455

Riddick spunea...

S-a strecurat o eroare în articolul de mai sus. Nu este (în textul cântecului) întrebarea "Dar cine ne mai apără pe noi?", ci "Dar cine ne mai apără de noi?"

Riddick spunea...

Leşe minte cu neruşinare, zice că "n-a ştiut despre ce-i vorba" şi cere scoaterea din clip. Probabil a realizat că scandalul ia amploare şi mai vrea să fie creditat ca "rapsod neaoş". Deocamdată încă apare, la momentul 3:35/3:36. Spune câteva vorbe cântate, şi nu-mi închipui că el, ca şi alţii care apar cântând în clip, "nu ştia ce-i acolo". IMPOSIBIL. Doar dacă eşti prea prost, prea credul sau "cu foame de bani" poate fi adevărat. Şi afli oricum despre conţinut înainte de lansare, c-aşa-i normal, nu ? Iar dacă ai obiecţii, le formulezi imediat şi dacă nu se ţine cont de ele protestezi public. Dacă ar fi adevărată versiunea lui, de ce n-a condamnat explicit "mesajul" clipului ? În schimb, extinde scuzele şi asupra altora care apar în clip - "nici ei n-au ştiut".


Într-un interviu acordat în exclusivitate ActiveNews, maestrul Grigore Leșe, afirmă că nu a fost informat de către realizatorii clipului despre ce este vorba, spunându-i-se că este vorba despre bisericile de lemn din patrimoniul național.

Artistul susține că nu are nimic împotriva construcției Catedralei Mântuirii Neamului și că va cere producătorilor clipului să fie scos din videoclip.

"Eu m-am dus la o înregistrare cu Taxi, crezând că este vorba despre spiritualitate și nicio clipă nu am știut că este un clip împotriva construcției Catedralei. Eu îmi vad de muzica mea, eu am fost botezat într-o biserică de lemn, am aceste date, din familie. Nu am nimic împotriva construcției Catedralei. Eu am crezut că este un clip despre biserici, despre lemn, despre credință. Am zis că dacă vin atâția artiști, atunci vin și eu. Lui Dumnezeu îi place lemnul, atât am zis. Hristos a fost răstignit pe lemn, trunchiul de Templu a fost la început pe lemn, bisericile din Maramureș sunt în patrimoniul UNESCO, glasul meu vine de-acolo, am zis să particip. N-am niciun contract cu ei, a fost vorba de o simplă filmare. Nici nu i-am văzut pe toți care urmau să participe și apoi a început povestea asta. Eu nu am probleme cu Catedrala, cu construcția Catedralei, nu am ce căuta într-o poveste din asta. O să cer să mă scoată afară din videoclip. Am vorbit cu producătorul și o să cer să mă scoată afară din clip, nu am contract cu ei și o să o rezolv foarte simplu. Nu vreau să intru în povești de genul acesta, într-o lume învrăjmășită cum e în ziua de azi...Eu cred că s-a mai întâmplat și cu alții chestia asta, că n-au înțeles despre ce a fost vorba (în clip -n.n.)", ne-a declarat Grigore Leșe.

http://www.activenews.ro/stiri-social/Grigore-Lese-sustine-ca-nu-i-s-a-spus-ca-urmeaza-sa-apara-intr-un-clip-contra-Catedralei-Mantuirii-O-sa-cer-sa-ma-scoata-AFARA-din-videoclip.-Eu-nu-am-nimic-impotriva-Catedralei-nu-am-ce-cauta-intr-o-poveste-din-asta-132047

Crystal Clear spunea...

Scursuri.Colaboraţionişti trădători

Riddick spunea...

Sinuciderea ca naţiune a devenit o chestiune cool.

Sunt canale de răspândire a acestor mesaje gen TAXI, cred că MII sau ZECI DE MII au sarcina să le "urce" pe Facebook şi devin virale prin tembelismul celor din lista de friends şi a cititorilor.

Riddick spunea...

Nu exagerez cu "zeci de mii", numai la Bucureşti sunt minim 10000 mobilizabili pentru proteste pornite de la incidente bizare, gen #Colectiv.

Crystal Clear spunea...

Aşa este, cel putin 10000 de "Nicuşori Dan"

Ce mijloace financiare au fost mobiizateîn munca de formare a tradătorilor !

Riddick spunea...

Unii prestează şi din tembelism. Nu că i-ar scuza, asta...

Grigore Leşe, prins cu minciuna. L-au dat în gât chiar cei de la Taxi:

Notă de presă - referitoare la participarea domnului Grigore Leșe în proiectul "Despre smerenie"
Prin prezenta dorim să vă comunicăm faptul că domnul Grigore Leșe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitației de a filma.
1. În data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei și lista participanților confirmată în acel moment. (foto print screen - mai jos)
2. În data de 22.03.2016 domnul Grigore Leșe a venit la studio. Înainte de a-și da acordul final pentru a înregistra, a fost invitat să asculte piesa și să urmărească filmările realizate până în acel moment. După ce a ascultat piesa și a vizionat filmările, domnul Leșe a intrat în studio pentru înregistrările audio și video.

Vă mulțumim,

În numele trupei Taxi
Gabriela David - PR Manager trupa Taxi

https://www.facebook.com/trupaTAXI/posts/1158332507524211


http://www.stiripesurse.ro/scandalul-ia-amploare-trupa-taxi-il-contreaza-pe-grigore-lese-si-publica-mesaje-private_989982.html

http://admin.stiripesurse.ro/media/image/201604/w800/media-146023485577191100.jpg

http://admin.stiripesurse.ro/media/image/201604/w800/media-146023485633761200.jpg

Riddick spunea...

Prost-bolovan, acum e total decredibilizat.

Riddick spunea...

E-mailurile sunt din 14 martie, scandalul a izbucnit la lansare, pe 7 aprilie. Deci, trei săptămâni a tăcut deşi ştia despre ce era vorba. Pentru mine nici nu era necesară dovada - am simţit minciuna, şi ştiind asocierea lui cu Mihail Neamţu am făcut nişte conexiuni.

Crystal Clear spunea...

Da , e prost facut gramada 1


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: