03 aprilie 2016

Democraţia "30%" în acţiune (1)

 
Cvorumul de 30% impus de oligarhie este bun doar spre a "valida" regionalizări, cedări de suveranitate şi limitări ale libertăţilor cetăţeneşti, ambalate sub denumirea de "referendum constituţional". Când vine vorba despre proteste organizate şi despre corporaţii străine - nu mai este bun:
"Constată neîndeplinite condiţiile cvorumului de participare şi aprobare prevăzute de art. 70 raportat la art. 55 alin. 6, din Legea nr. 215/2001 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Invalidează rezultatele referendumului local având ca obiect demiterea primarului comunei Pungeşti", se arată în decizia Judecătoriei Vaslui.
Participarea a fost de 34,3%, deci - suficientă pentru validare. Conform legii (amendate) a referendumului, 3/2000. Judecătoria invocă o lege care însă nu este cea pe baza căreia a fost organizat referendumul (adică 3/2000). Nici preşedintele Biroului Electoral (judecător !) nu a validat referendumul, invocând în fals tot cealaltă lege. Un scandal muşamalizat - deocamdată - de mass-media. Soluţia nu-i definitivă, va urma recursul la instanţa superioară.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

 

Postări populare: