10 ianuarie 2015

"Pe mine nu mă cheamă Charlie; sunt înarmat"


Dintre cei 12 morţi de la Charlie Hebdo nu erau înarmaţi decât doi. Ambii, poliţişti, şi numai unul avea acolo misiune permanentă, ca bodyguard al unuia dintre redactori. După incendierea fostului sediu (2011) şi numeroasele ameninţări, se poate spune că şi legislaţia draconică (franceză şi UEistă) în domeniul armelor de foc a contribuit la măcar o parte din numărul de morţi. Presupunând că li s-ar fi refuzat autorizarea de a purta arme, sau că n-ar fi întreprins demersuri în acest sens ştiind ce dificultăţi sunt la aprobare.
 


Din State, treaba e văzută exact aşa cum este:

2 comentarii :

Riddick spunea...

Yeah, About That "You'd Stand No Chance" Line...

Really? [More]

Why do you think they so desperately want us disarmed?

Armed citizens protective of their rights scare the crap out of totalitarians who know exactly what they're doing. That Prozi comment trolls seem to believe otherwise is more a testament to their profound ignorance than anything, and they're not the ones who matter.

http://waronguns.blogspot.ro/2015/01/yeah-about-that-youd-stand-no-chance.html

Riddick spunea...


Abordarea franceză: "Je suis CHARLOT".

http://riddickro.blogspot.ro/2015/01/je-suis-charlot.html

http://www.laplumeagratter.fr/2015/01/10/coiffee-au-poteau-par-la-belle-altana-la-plume-un-peu-charlot-garde-le-sourire/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: