25 ianuarie 2015

Încă o confirmare că PSD (USL) a coabitat extrem de amiabil cu Băsescu


... Din moment ce i-au făcut hatârul şi l-au împins pe Greblă spre CCR:
Toni Greblă a fost numit ca judecător la Curte în perioada USL, dar el nu a fost prima opțiune a lui Victor Ponta și Crin Antonescu. În primă instanță, liderii USL l-au desemnat pe avocatul Lucian Bolcaș, dar s-au trezit cu un refuz oficial de la Cotroceni, din partea președintelui Traian Băsescu.

Ulterior, cei doi lideri ai USL au decis să-i trimită, neoficial, o altă propunere președintelui Băsescu. Era vorba despre senatorul Ioan Chelaru. Tot pe canale neoficiale, Traian Băsescu le-a transmis lui Ponta și Antonescu că nu-l va numi pe Chelaru judecător la Curte pe motiv că acesta i-a fost avocat lui Sorin Ovidiu Vântu în trecut.
În același timp, Traian Băsescu le-a făcut și o recomandare liderilor USL: l-ar accepta fără să comenteze pe senatorul Toni Greblă. Înainte ca Ponta să plece în Africa de Sud, la funeraliile lui Nelson Mandela, a trecut pe la Senat, unde a avut o discuție de taină cu Crin Antonescu.

În urma acestei discuții, cei doi au căzut de acord asupra propunerii venite de la Cotroceni și au ieșit public cu nominalizarea lui Toni Greblă, despre care se știa că este unul dintre PSD-iștii în relații nu foarte rele cu Traian Băsescu.

P.S. Această chestiune comportă două întrebări: știa președintele Băsescu despre trecutul lui Toni Greblă și problemele acestuia? Dacă știa, cum de l-a mai propus?
Este clar că băsiştii sunt pro legea "Big Brother", din moment ce ei (Macovei, şi-un infractor de la PMP) cer demisia lui Greblă, respectiv a lui Zegrean. Care este al treilea membru al CCR la care se încearcă dizlocarea, al doilea fiind Daniel Morar, la care însă a căzut manevra prin care ar fi fost trimis procuror general... în Repmoldova.

Oare de ce Greblă nu declară public cum a votat la deciziile CCR (trei !) de neconstituţionalitate a legislaţiei "Big Brother" ?

2 comentarii :

Anonim G spunea...

Citeste BINE si intelegi de ce ''Încă o confirmare că PSD (USL) a coabitat extrem de amiabil cu Băsescu '':
http://tonigrebla.ro/index_files/Page354.htm

Riddick spunea...

Pâi, da. Probabil că ar fi: membru PCR, sau "cu dosar bun" (are Dreptul, unde nu intra oricine), apoi FSN-ul, şi "organizaţiile internaţionale" (unde a fost - posibil - racolat).

Jurist la BJATM, tot ca... Zegrean - zice Mihalache:

"Pentru cei care au probleme cu memoria instituțiilor economice din perioada comunistă precizez că BJATM înseamnă Baza Județeană de Aprovizionare Tehnico-Materială…Un fel de depozit colectiv, de unde se putea pleca lejer cu un șurub, cu o piuliță…Altminteri, pe vremea lui Ceașcă, un loc de muncă foarte interesant… Ca și Electrica, unde a mai “prestat” domnul Zegrean…"

https://dmihalache.wordpress.com/2010/06/17/intaiul-constitu%C8%9Bionalist-al-%C8%9Barii-zegrean-de-la-bjatm/


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: