09 septembrie 2014

Suspendarea contra gunoiul băgat sub preş


Cotidianul:

Între suspendarea lui Traian Băsescu şi votul pentru alegerea lui Victor Ponta ce aleg? Nici una din variante! Dar între suspendarea lui Traian Băsescu şi debarcarea lui Victor Ponta ce aş alege? Amândouă! Ca şi între arestarea lui Traian Băsescu şi cea a lui Victor Ponta. A da unuia dreptate (prioritate) împotriva celuilat este un soi de nenorocire egală. Argumentele diferă pe ici pe acolo. Dar în esenţă sunt cam aceleaşi.

Campania iniţiată de Călin Popescu Tăriceanu face parte din reţeta de propagandă a PSD-ului în campania electorală. A insista pe suspendarea lui Traian Băsescu este egal cu a arăta lupul bătrân din pădure în vreme ce ţi se ia mielul din curte. Este tot o şmecherie ieftină, care ascunde o încercare de a păstra captiv electoratul de la ultimul referendum. Aşa cum spuneam la începutul textului, Traian Băsescu merită suspendat şi răs-suspendat. Chiar şi în ultima zi de mandat. Evident, cu valoare strict simbolică, mai ales pentru viitorul ţării noastre. Adică aceea de a atrage atenţia asupra sancţiunii publice pe seama unui tip de comportament. Să ţină minte toţi politicienii că în cazul în care repetă trăsnăile jucătorului Băsescu vor păţi la fel. Or, Victor Ponta nu asta urmăreşte! Fericit nevoie mare, ar repeta şi el ce a făcut Ceau-Băsescu. Ba în unele cazuri chiar face. Şi la el contractele se dau pe veresie ca la Udrea, Boc şi Băsescu. Şi PSD-ul ar face exact ce a făcut PDL-ul pe vremea când era la guvernare şi preşedintele îi ţinea spatele. Ba chiar se poartă la fel. Aş zice că, în materie de forţare a legilor, mai abitir. PDL-ul învârtea banii cu tupeu. PSD-ul învârte legile ca să poată mişca banii cu acoperire formal legală.

Suspendarea anunţată de Călin Popescu Tăriceanu este un show politic care să ţină lumea înfuriată pe Traian Băsescu. Altfel spus, să ţină publicul USL montat în ostilitatea sa faţă de descurcăreţul, arogantul şi învârtitul personaj Traian Băsescu. Atât cât are nevoie ca Victor Ponta în tandem cu Călin Popescu Tăriceanu să pună mâna pe putere la alegerile din noiembrie. Nimic mai mult. Iar Traian Băsescu, prin toate pe care le face, abia că-i întărâtă şi le dă apă la moară pentru menţinerea acestei strategii tip diversiune. Care este diversiunea? Stupid de simplă. Guvernarea Ponta este scoasă de sub lumina reflectoarelor şi a dezbaterii publice. Toată lumea stă cu ochii pe Băsescu şi-i ţine hangul premierului, care mai fredonează câte o ocară şi două înjurături. Concentrarea tirului şi implicit a mâniei populare asupra lui Traian Băsescu permite ascunderea sub preş a tuturor aberaţiilor lui Victor Ponta, a tuturor mânăriilor făcute cu Sebastian Ghiţă, a grosolanelor abuzuri de la CNA făcute de Laura Georgescu şi a multor altor lucruri legate de redevenţe şi de tot soiul de acorduri subterane. Dacă populaţia se concentrează ca la referendum pe huiduirea lui Traian Băsescu, ea scapă din vedere cum a fost scos din hazna caraghiosul acesta de Dan Diaconescu şi tolerat cu emisiuni de noapte pe postul de seriviciu al PSD şi la care se dau pachete şi se promit funcţii pentru un vot la prezidenţiale. Cică primii 300 vor primi funcţii la Cotroceni, nu la Jilava lângă tăticul OTV-ului. Adoptarea ordonanţelor de urgenţă nu se mai vede nici ea, limbariţa penibilă a premierului trece şi ea neobservată iar lăudăroşeniile sale cu posturile negociate la Comisia Europeană şi replicile sale isterice intră şi ele sub preş ca atâtea alte căcănării. Trec mai uşor şi intrarea României în recesiune, şi numirea lui Victor Ciorbea la Avocatul Poporului pe post de Augustin Zegrean mai tânăr, dar şi mai adormit. Şi multe altele scapă nepurecate, nediscutate şi chiar necondamnate.

Dacă mai ţineţi minte, nu Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care a lansat suspendarea după ce a trecut şi al doilea referendum. Primul a fost Dan Voiculescu (amplificat de Antena 3), apoi Mădălin Voicu, amplificat şi el de acelaşi post cu al său vaier. Şi nu mai ştiu câţi au făcut-o în emisiunile lui Mihai Gâdea. Asta e dovada strategiei deja vechi de câteva luni, dacă nu chiar de un an şi ceva. Că este doar o scenetă electorală ne arată şi reacţiile lui Victor Ponta şi ale lui Liviu Dragnea. Mai săptămâna trecută, la o emisiune ca de vitrină, Victor Ponta zicea despre anunţul abia făcut de C.P. Tăriceanu că aşteaptă să vadă care sunt argumentele sau acuzele. Ce înseamnă asta? Că nu-s clare, că nu s-au hotărât sau că sunt atât de multe şi nu le-au ales pe cele pe care să le invoce şi cu care să rateze şi al treilea referendum!

România este chemată să caşte ochii la un spectacol deja cunoscut pentru a nu realiza cât de dramatică este alunecarea în râpa de la marginea Europei.

8 comentarii :

Anonim spunea...

Vad in Cotidianul ca autorul acestui text este jurnalistul Cornel Nistorescu((n. 15 decembrie 1948, Turmaș, Hunedoara, absolvent in 1974 al Facultății de Filologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, la secția română-italiană).

Acum , eu stiu ca astia, bacuii si ardelenii, mai ales clujenii, care se cred buricul Pamintului, nu-l iubesc pe Ponta si mor cu besescu in ficati, ca e de ''dreapta'', dar, macar, ar trebui sa enunte si ceva argumente, altele decit cele slobozite de machitorul national impotriva mongoloidului.
Dar ei au o idee fixa si.... fixa.
Mai nou vad ca au lasat-o mai moale cu basescu, fiindca au mincat un os de peste si au inteles ca a devenit total toxic sa o tii langa impotriva evidentei, dar il ovationeaza pe Iohanis la Tebea(?!), adica au nevoie de strap strain, ei altfel neputind trai.
Poate au primit mesaje de la madam Merkel(prin Marga, prietenul ei din tineretea comunista a ambilor), ca la referendum au stat drepti la ordinal lui Orban Victor.
Cit despre amicul Nistorescu, mai bine ar mai tacea ca tare nu i-ar fi bine daca ar povesti unii ce stiu despre el(nemijlocit, nu din povesti)
Referitor la Ponta, sa stie ardelenii si bacuii ca nici regatenii nu-l agreeaza, dar ei, fiind mai levantini asa, incearca sa evalueze oferta si sa aleaga ceva mai nimerit sub aspectul calitate/pret, fara prea multe ordine externe !!
Asa ca Nistorescu, ciocu' mic sa nu ne activam memoria !
Si spune-i asta si ardeleanului ala de la Realitatea TV,Bogdan si nu-stiu-mai cum, care a inceput sa ne intoxice cu savantlicurile lui ardelenesti de ne face greata; si asta e de dreapta dar priveste zilnic prin orificiul democrat-comunistului Cristoiu-linge blide !!!
Scuze Riddick pentru limbaj dar cu astia e greu sa te faci inteles altfel !!!
De aia nu vom fi niciodata un popor mare, fiindca le stim pe toate si musai sa fim singurii care detinem ''adevarul'' !!!

Anonim spunea...

Pentru ''ovationistii'' de la Tebea:
http://www.dcnews.ro/klaus-iohannis-modificarea-statutului-pnl-respinsa-de-tribunal_453059.html
Acu' daca nu i-o iesi pasienta rdg-istei, Iohanis trebuie recuperate in tinutul lui natal si hranit bine, sa mai cumpare o casa, acolo, ca, cine stie, poate va fi el presedinte undeva, cindva.....

Riddick spunea...

Am mai scris eu asta: Iohannis candidează la mişto. L-au scos pe Antonescu din cursă, care era singurul ce-l putea depăşi pe Ponta în turul doi. Ponta fiind omul impus extern.

Ce înseamnă "bacuii" ? "Secuii/săcuii" ?

Anonim spunea...

1. Bacui inseamna banatean, fiind un regionalism frecvent folosit intr-o zona a Romaniei(stiu ei care e zona aia, fiindca nu o iubesc).
2. Corecta informatia privind scoaterea(fortata zic eu) lui Antonescu din cursa.
Poate se modifica schimbarea !
3. Iata un titlu(http://www.antena3.ro/externe/vladimir-putin-va-fierbe-cand-va-afla-ce-ii-pregateste-europa-suntem-pe-cale-sa-ne-pierdem-rabdarea-266149.html) care imi sugereaza intrebarea: Pe cind un nou pact Ribbentrop-Molotov ?

Riddick spunea...

Râde de ăia, Putin.

Anonim spunea...

Intre ''pozitia'' conducerii Romaniei si ce scrie in interviul de mai jos(http://universulromanesc.ro/noua-dezordine-mondiala/in-timp-ce-clasa-noastra-politica-din-romania-practica-o-politica-sinucigasa-punandu-si-la-tampla-pistolul-rusofobiei-altii-vad-altfel-lucrurile-bela-kovacs-europarlamentar-ungar-%e2%80%9ddaca-nu/), pe care va sugerez sa-l cititi, este o diferenta de abordare si actiune diametral opuse.
OARE CINE GRESESTE MAI MULT ???

Riddick spunea...

Conducerea României nu mai reprezintă demult interesele românilor.

Anonim spunea...

Ai dreptate !
Fiindca, daca ar fi altfel, nenea asta nu ar spune ce spune:
http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/112639
Afirmatia definitorie mi se pare urmatoarea:
'' Problema cu politica românească este că aţi învăţat toate lecţiile greşite de la SUA. V-am învăţat tot ce ştiţi. Din păcate, v-am trimis o grămadă de consultanţi şi experţi care v-au învăţat să folosiţi campania negativă”, a declarat Mark Gitenstein.''
A cita oara domnul respective si tara sa recunoaste ca a facut greseli cu consecinte dezastruoase, pentru care sufera, INTOTDEAUNA, ALTII ????


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: