Te pomeneşti că Dragnea o fi comentator politic, nu lider al coaliţiei de guvernare şi lider al PSD. Cea mai recentă zicală de-a sa este despre vaccinare: „Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”. Da, teleormane, nu trebuia să repeţi. Matale ai rezerve, da' ministrul sănătăţii merge-nainte cu legea care obligă (!) părinţii să vaccineze copiii, şi GrindeAnus o susţine. Nu mai înşir lista "dezacordurilor" care între timp au trecut de legiferare...

© my angry ants

25 iulie 2014

Cifrele pierderilorRapoarte secrete ale autorităţilor ucrainene arată un număr mare de morţi şi de dezertori în rândul forţelor guvernamentale. Dar ucrainenii încă "au de unde" - după cum spunea Strelkov: pentru separatişti, succesele sunt doar tactice, nu strategice (fără un ajutor substanţial din partea Rusiei). 

Cifrele mi se par diminuate la pierderile separatiştilor (aş folosi un coeficient de majorare x2), şi la pierderile în tehnică ale forţelor guvernamentale. Kievul a decretat a treia mobilizare din 2014, spre a compensa lipsa personalului.
PIERDERI TOTALE - UCRAINA
 1. morţi: 1600
 2. răniţi: 4723
 3. tancuri: 35
 4. transportoare blindate: 96
 5. artilerie: 38
 6. avioane: 7
 7. elicoptere: 2
 8. autovehicule: 104
 PIERDERI TOTALE - MILIŢIA
 1. morţi: 48
 2. răniţi: 64
 3. tancuri: 2
 4. transportoare blindate: 0
 5. artilerie: 5
 6. autovehicule: 8
PIERDERI TOTALE - CIVILI
 1. morţi: 496
 2. răniţi: 762

Raportul serviciului de securitate (SBU) către "preşedintele" Poroşenko:
"În perioada dintre 14 şi 19 iulie 2014 asistăm la o creștere catastrofală (de 3473 de persoane, sau 47%), a numărului de dezertori din unitățile Armatei și Gărzii Naționale - în comparație cu numărul de săptămâna trecută (1847 de persoane, 25%). În afară de faptul că, în timpul perioadei precizate numărul disparuţilor în misiune a cescut, de asemenea (1344 de persoane, 47%; săptămâna trecută - 344 de persoane, 10%).

Acest fenomen este legat de activitatea crescută a inamicului în regiunile Donețk și Lugansk, precum și de creșterea numărului de victime în rândurile structurilor menționate mai sus. Acest fapt influențează [negativ] capacitatea de luptă a personalului și face continuarea ATO (OTA / operaţiunea anti-teroristă) imposibilă. În cazul în care tendința negativă va continua la același nivel, estimez că 2/3 dintre unitățile militare combatante care participă în prezent la ATO vor înceta pur și simplu să mai existe in mai puţin de 4-5 zile."
Cu scopul păstrării potențialului de luptă al structurilor noastre militare, eu propun să efectuăm o manevră de retragere a unităților noastre militare din zona din jurul Dobropilya și Smolyaninove. După reconstituirea stocurilor de muniții, regrupare, precum și rotația personalului cu cel puțin 60%, putem continua ofensiva."

Raport militar oficial privind pierderile din perioada 9-15 iulie 2014:
"... Noi admitem posibilitatea ca toţi luptătorii să fi fost eliminaţi de către separatiști.

În pofida concentrării unui număr mare de luptători în apropiere de aeroport, precum și lipsei de perspective în realizarea unei evacuări a membrilor Gărzii Naționale de la aeroportul Doneţk, eu propun să fie retrase unitățile armatei ucrainene din zona Avdeevka, în scopul de a le regrupa pentru un atac continuat împotriva forțelor separatiștilor."

Un comentariu :

Riddick spunea...


Am citit mai bine: pierderile citate sunt DOAR PENTRU PERIOADA 9-15 iulie. Separatiştii susţin că au "eliminat" până acum circa 4000 de soldaţi ucraineni.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Dragoş Paul Aligică, 2013: "Fiţi atenţi aici ce e greu cu adevărat şi ceea ce înseamnă a face politică: E greu să faci reforme şi să construieşti în pofida voinţei populare şi elitei politice. Ăia sunt meseriaşii adevăraţi, ăia merită admiraţia şi respectul. Ăla e leadership adevărat şi ăia sunt politicieni şi strategi adevăraţi. Cei care construiesc în pofida materialului clientului şi valului, nu cei care se dau duşi de val. Cei care iau masa inertă sau recalcitrantă de aici şi o mută dincolo. Aşa se construiesc societăţi, economii, naţiuni."

Postări populare (nu P.P.E. !):