25 iulie 2014

Cifrele pierderilor


Rapoarte secrete ale autorităţilor ucrainene arată un număr mare de morţi şi de dezertori în rândul forţelor guvernamentale. Dar ucrainenii încă "au de unde" - după cum spunea Strelkov: pentru separatişti, succesele sunt doar tactice, nu strategice (fără un ajutor substanţial din partea Rusiei). 

Cifrele mi se par diminuate la pierderile separatiştilor (aş folosi un coeficient de majorare x2), şi la pierderile în tehnică ale forţelor guvernamentale. Kievul a decretat a treia mobilizare din 2014, spre a compensa lipsa personalului.
PIERDERI TOTALE - UCRAINA
  1. morţi: 1600
  2. răniţi: 4723
  3. tancuri: 35
  4. transportoare blindate: 96
  5. artilerie: 38
  6. avioane: 7
  7. elicoptere: 2
  8. autovehicule: 104
 PIERDERI TOTALE - MILIŢIA
  1. morţi: 48
  2. răniţi: 64
  3. tancuri: 2
  4. transportoare blindate: 0
  5. artilerie: 5
  6. autovehicule: 8
PIERDERI TOTALE - CIVILI
  1. morţi: 496
  2. răniţi: 762
Raportul serviciului de securitate (SBU) către "preşedintele" Poroşenko:
"În perioada dintre 14 şi 19 iulie 2014 asistăm la o creștere catastrofală (de 3473 de persoane, sau 47%), a numărului de dezertori din unitățile Armatei și Gărzii Naționale - în comparație cu numărul de săptămâna trecută (1847 de persoane, 25%). În afară de faptul că, în timpul perioadei precizate numărul disparuţilor în misiune a cescut, de asemenea (1344 de persoane, 47%; săptămâna trecută - 344 de persoane, 10%).

Acest fenomen este legat de activitatea crescută a inamicului în regiunile Donețk și Lugansk, precum și de creșterea numărului de victime în rândurile structurilor menționate mai sus. Acest fapt influențează [negativ] capacitatea de luptă a personalului și face continuarea ATO (OTA / operaţiunea anti-teroristă) imposibilă. În cazul în care tendința negativă va continua la același nivel, estimez că 2/3 dintre unitățile militare combatante care participă în prezent la ATO vor înceta pur și simplu să mai existe in mai puţin de 4-5 zile."
Cu scopul păstrării potențialului de luptă al structurilor noastre militare, eu propun să efectuăm o manevră de retragere a unităților noastre militare din zona din jurul Dobropilya și Smolyaninove. După reconstituirea stocurilor de muniții, regrupare, precum și rotația personalului cu cel puțin 60%, putem continua ofensiva."
Raport militar oficial privind pierderile din perioada 9-15 iulie 2014:
"... Noi admitem posibilitatea ca toţi luptătorii să fi fost eliminaţi de către separatiști.

În pofida concentrării unui număr mare de luptători în apropiere de aeroport, precum și lipsei de perspective în realizarea unei evacuări a membrilor Gărzii Naționale de la aeroportul Doneţk, eu propun să fie retrase unitățile armatei ucrainene din zona Avdeevka, în scopul de a le regrupa pentru un atac continuat împotriva forțelor separatiștilor."

Un comentariu :

Riddick spunea...


Am citit mai bine: pierderile citate sunt DOAR PENTRU PERIOADA 9-15 iulie. Separatiştii susţin că au "eliminat" până acum circa 4000 de soldaţi ucraineni.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: