Ce ipocrizie, să remarci că PSD-ALDE nu mai au majoritate parlamentară fără sprijinul grupului minorităţilor naţionale*, şi în acelaşi timp să aştepţi ca tot un... minoritar (Iohannis) să înjghebeze o majoritate fără PSD-ALDE, din "oaste de strânsură".

* la moţiune n-au votat şi "disidenţii" din PnL, dar la votul de învestitură s-ar "arăta"

© my angry rants

04 iunie 2014

PONTA E MORT, DOAR KLAUS ÎL POATE ÎNVIA !Naşul TV :

Pina sa apara telenovela cu “marea unificare a dreptei”, o vrajeala de doi bani cusuta cu ata alba de catre cei care nu ne vor binele, eram ferm convins ca Ponta e un cadavru politic. O spunea chiar si Vasile Dancu, sociologul in care PSD are incredere oarba: “Ponta va ajunge la 40% si se va opri acolo!”

Ori cu 40% nu poti cistiga Presedintia Romaniei, oricit de mult te-ar ajuta Basescu, cu iesirile lui zilnice pentru a mobiliza tot electoratul antibasist sa te sprijine. Deci Ponta era mort in ambele situatii: candida la Presedintie si pierdea sau raminea premier si urma sa fie schimbat de viitorul Presedinte prin noua majoritate pe care urma sa o formeze in Parlament.

Dar uite cum isi baga Scaraotchi codita. Apare din senin acest Santa Klaus artificial al “marii drepte”, apare acest scenariu facatura pe axa Berlin-Moscova la care pun botul papagalii din PNL si PDL. Pai nenea Klaus este asa o papusica incit Ponta chiar va fi resuscitat sa cistige alegerile prezidentiale.

Nu mai vorbim de faptul ca axa Berlin-Moscova iese cistigatoare in ambele variante, chiar si daca “surpriza” Klaus iese prezident.

Americanii habar nu au ce tzeapa isi iau sau poate ca accepta blatul in schimbul unor recompense prin Siria si Iran. Sa nu uitam ca Obama este si foarte slab dar si santajabil prin faptul ca “trezorierul” sau personal, Blagoevich de Chicago, este in puscarie de foarte multi ani.

Am avut norocul sa stau de vorba si cu acest Blagoevich, la Chicago, inainte sa fie arestat, dar si cu Gorbaciov, la Bucuresti. Blagoevich era un prost arogant, convins ca poate face orice fiindca are “spate” in Obama si vorbea gura fara el. Cu Gorbaciov am avut sansa sa scape niste porumbei despre negocierile pe care le-a avut cu Helmuth Kohl pe vremea cind amindoi conduceau cele doua imperii: RFG si URSS.

De la Gorbaciov am aflat cum trebuia impartita Romania in 1989: URSS si UE trebuiau sa aiba granita pe muntii Carpati, adica Transilvania intra in sfera de influenta a Germaniei, motorul UE, iar restul Romaniei, inclusiv Chisinaul, sa ramina sub influenta URSS.

Iata ca dupa 25 de ani se revine la acelasi scenariu, finalistii la prezidentiale, Ponta si Klaus, fiind papusile care invie acest cosmar.

Repet, Ponta vs oricare cetatean al patriei va pierde alegerile sau nici macar nu va candida. Klaus vs orice cetatean va pierde din primul tur. Dar impreuna in turul doi vor pune cruce neamului romanesc. Cred ca intelege orice copil de gradinita acest scenariu. Inca nu e timpul sa dau toate detaliile.

Sa fiti iubiti!
Radu Moraru

Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Horia-Roman Patapievici, 2009: "Ei bine, teza mea este că Parlamentul European, care funcţionează mai degrabă ca un club de influenţare şi de lobbying decât ca un parlament obişnuit, e chemat să joace, pentru viitor, rolul corpului politic absent. Rolul său îmi pare a fi acela de a forma o comunitate politică provizorie, în vederea realizării treptate a comunităţii politice permanente, care, în proiect, ar fi demosul european. Parlamentul European este, prin urmare, un fel de corp politic european avant la lettre: în el, aşa zicând, se experimentează in vitro poporul politic european".

Postări populare (nu P.P.E. !):