27 mai 2014

"Soluţia" la incompetenţă şi corupţie: destatalizarea !

În ce hal de autism se complac scribi eurobăsişti precum acest Cristian Câmpeanu de la România liberă, de-şi închipuie că am putea prefera destatalizarea ca "soluţie" la problemele naţionale...

"Morcovul şi bâta" fiind iluzoriul confort din aşa-zisele "State Unite ale Europei" şi Rusia pe post de bau-bau:

O Europă integrată sau „Statele Unite ale Europei” ar fi ferit România de prejudiciile pe care i le poate aduce o clasă politică ineptă și puțin dedicată valorilor libertății și democrației. Europa cu geometrie variabilă va lăsa României un grad mai mare de responsabilitate, dar în pericol să fie subminată din interior de corupție și incompetență. Adversarii europeni ai României vor avea pretextul de a cere izolarea și marginalizarea României, or, la marginea Uniunii Europene așteaptă Rusia.
Psssst ! La Rusia, soluţia se numeşte NATO, şi ea există deja. Norvegia are frontieră cu Rusia, este-n NATO şi nu se grăbeşte să adere la UE, ca garanţie suplimentară. Cât despre "bunăstare", ce-a ajuns "Tigrul Celtic" (Irlanda din anii '90, cu cea mai mare creştere din UE), după trecerea la euro ?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: