01 februarie 2014

Oligarhia joacă la zaruri referendumul constituţional dacă pune-n el şi regionalizarea


Oricât s-ar agita oficinele "de sondare" (aici, INSCOP, apropiat de USL), nu au scos până acum un 50% (sau mai mult) pro-regionalizare.
Majoritatea românilor consideră că modificarea Constituţiei ar fi necesară în mare şi foarte mare măsură, relevă un sondaj INSCOP.

Astfel, cercetarea relevă că 50,8% din populaţia României crede că o modificare a Constituţiei ar fi necesară în foarte mare măsură (19,7%) şi în mare măsură (31,1%). De asemenea, 21,2% dintre cei intervievaţi sunt de părere că modificarea Legii fundamentale este necesară în mică măsură, iar 14% o văd ca fiind necesară în foarte mică măsură. La întrebarea privind necesitatea modificării Constituţiei, 14% dintre respondenţi au răspuns nu ştiu sau nu au răspuns.

În privinţa posibilelor modificări care ar putea fi incluse în viitoarea Constituţie faţă de actualul text al Legii Fundamentale, 82% dintre români sunt de acord cu interzicerea traseismului politic al parlamentarilor, în timp ce 10,3% se declară împotrivă, iar 7,7% nu ştiu sau nu răspund.

Majoritatea românilor sunt de acord şi cu reducerea mandatului preşedintelui la patru ani, 63,4% dintre respondenţi răspunzând în acest sens, iar 19,2% şi-au exprimat dezacordul faţă de o asemenea modificare, în timp ce 17,4% au spus nu ştiu sau nu au răspuns.

40,1% dintre români sunt favorabili introducerii în Constituţie a unei prevederi care să dea Parlamentului dreptul de a convoca în faţa unei comisii de anchetă orice persoană fizică. Un procent asemănător de 40,2% au dezaprobat o astfel de prevedere, iar 19,7% nu ştiu sau nu au răspuns.
Introducerea regiunilor este privită pozitiv de 36,2% dintre respondenţi, 46% sunt în dezacord cu o asemenea modificare, iar 17,8% reprezintă non-răspunsuri.
Majoritatea românilor (50,2% dintre respondenţi) ar vrea mai degrabă un Parlament 'unicameral, pentru ca deciziile să se ia mai repede', faţă de 46,8% în martie. Pe de altă parte, 30,1% preferă la Parlamentul 'bicameral, pentru a evita deciziile abuzive printr-un control', faţă de 30,9% în martie. 19,7% dintre cei chestionaţi au ales varianta nu ştiu/nu răspund, faţă de 22,4% în martie. '

Preferinţa pentru un Parlament unicameral este cert mai populară decât cea pentru Parlament bicameral, această opinie fiind totuşi una conjuncturală, influenţată nu de beneficiile democratice de substanţă ale unui proces legislativ complex cu două camere ale Parlamentului, pe care populaţia nu pare a le conştientiza suficient, cât mai ales de imaginea negativă a Parlamentului/ parlamentarilor', afirmă Remus Ştefureac, directorul INSCOP Research.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 16-21 ianuarie. Volumul eşantionului a fost de 1.054 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

16 comentarii :

Riddick spunea...

Probleme la un prag de 30%, referendumul ar putea trece, eventual "cu ajutor". Dar în mai, cu 50% - exclus.

Anonim spunea...

Guvernantii ar trebui sa stie clar ca AU OBLIGATIA SA NE SPUNA, EXPLICIT, CINE LE CERE SA RUPA ROMANIA IN REGIUNI, SAU IN CE DRACULUI DE FRAGMENTE LE MAI TRECE PRIN TIGVE, SI SA NE INTREBE DIRECT CE SA FACA !
APOI, AR MAI TREBUI SA STIE CA, INDIFERENT CUM INCEARCA SA NE PACALEASCA, NU VOM FI , NICIODATA, DE ACORD CU SFISIEREA TARII FARA CA ACEASTA SA REZULTE IN URMA UNUI CONFLICT ARMAT DIN CARE SA IESIM INVINSI.
CE S-A INTIMPLAT LA 30 AUGUST 1940A FOST UN ACT DE TRADARE NATIONALA AL CLASEI POLITICE PUTREDE CARE CONDUCEA ROMANIA(CA SI ACUM)CE DIFERENTA E INTRE A ACCEPTA RUPEREA UNOR HALCI DIN TARA SI PROMISIUNEA CA VA FI VINDUTA ''LA KILOGRAM'', CUM SE INTIMPLA CHIAR IN ACESTE ZILE;MICA FINLANDA NU A ACCEPTAT SI A AVUT O SOARTA INFINIT MAI BUNA SI MAI DEMNA.
CLASA POLITICA ROMANEASCA SA IA NOTA CA ROMANII NU VOR MAI ACCEPTA O CAPITULARE FARA LUPTA, AMPLIFICIND ASTFEL EFECTELE MOMENTULUI 1940 CARE EXISTA SI IN PREZENT, IN CIUDA DECLARATIILOR SFORAITOARE SI PATRIOTARDE ALE NEURONILOR DEREGLATI DE LICHIDE BAHICE.
ORICE MANERVRA DE A NE FORTA SA ACCEPTAM APARENTA DE LEGALITATE A TRADARII SE VA IZBI DE OPOZITIA POPORULUI ROMAN, OPOZITIE CARE SE VA MANIFESTA IN TOATE FORMELE POSIBILE, SUSCEPTIBILE SA SE DOVEDEASCA EFICIENTE PENTRU APARAREA UNITATII NATIONALE SI CIT TIMP VA FI NEVOIE .
NEPREZENTAREA LA REFERENDUM ESTE UNA DINTRE FORMELE DE IMPOTRIVIRE !
DACA ''GUVERNANTII'' SE VOR MANIFESTA CU OSTILITATE SI AROGANTA FATA DE POZITIA GUVERNATILOR VOR SUPORTA CONSECINTELE POZITIEI ADOPTATE.

Anonim spunea...

http://radugolban.ro/europarlamentare-semneaza

Riddick spunea...

Aş vrea să văd o împotrivire de masă. Că partidele...

Crystal Clear spunea...

Lumea vede si comenteaza.Problema este ca cei care trebuie sa ne apere ne TRĂDEAZă.
Ce facem cu ei ?

Eu i-am spus ieri unui politist care vâna amenzi pe şoseaua ocolitoarea a Brasovului că suntem un stat politienesc, că poliţia e pusa să aduca venituri la buget făcând pe hingherii în loc săi prindă pe cei care fug de la locul accidentului
S-a facut că nu intelege. Umblă în achide pe 4-6 po;liti,sti şi vânează amenzi cu radarul pe cele mai neaglomerate şosele..Oameni serioşi sunt ăştia ?

Crystal Clear spunea...

Vorbim de 4-5 ani de ameţim şi ei fură şi trădează în continuare. Cum să ne "împotrivim" ?
Pe mine nu mă mai crede nimeni dintre rude, copii pentru că i-am trimis să voteze de doua ori pe Băsescu.
Când va fi pedepsit Basescu pentru trădare, atunci vor începe şi ai mei să mai aibă încredere în mine.
Până atunci nu poţi cere oamenilor să rămâna fără serviciu când văd că restul fură şi trădează

Riddick spunea...

"Ce facem cu ei ?"

Deci, tot "lumea" trebuie să "facem"...

Riddick spunea...

Să vorbim mai tare, mai mult. Din ce în ce mai mulţi ciulesc urechile. Acţiunea e precedată de evaluare, de organizare şi de planificare.

Crystal Clear spunea...

Am început deja să comentez cu voce tare cănd cumpăr benzina, etc, etc.Totul a devenit inimaginabil de scump !
Vin câte doua persone , cu jeep-ul să "citeasca curentul cu nişte scanere de ultima generaţie ( aşa ceva costa sute de euro) .Au salarii imense , haine scumpe...Eu trebuie să-i primesc în casă OBLIGATORIU ca sa ma jufuiască....
Deja trimisesem online autocitirea...

Riddick spunea...

Că doar n-or veni în zdrenţe. ;-)

Jeepul se justifică pt teren greu sau zăpadă, dar este alternativa Dacia Duster 4x4.

Crystal Clear spunea...

Să-şi monteze camere la tablou...

Riddick spunea...

Altceva se pregăteşte:

http://riddickro.blogspot.ro/2012/10/big-brother-vrea-sa-stie-daca-esti.html

Crystal Clear spunea...

"Supraveghetorii"
"Invigilators" - a apărut un nou cuvânt la moda în vocabularul globalist...S-au a reînviat de pe vremea coloniilor..

Crystal Clear spunea...

Băi, NU SE POATE !

Se pregăteşte un nou "Univers Concentraţionar "...

Riddick spunea...

A ieşit şi directivă UE cu smartmeter-urile, ratificată de RSS RomEUnia.

Crystal Clear spunea...

Da, aici vor să ajungă.
Am văzut recent cum se fac dosarele de accidente la Poliţie, sau de daune auto la Asigurari
Deja se cere la toate CD cu filmul.

Sunt camere instalate aproape PESTE TOT


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: