29 ianuarie 2014

România somată cu chemarea în judecată, Rusia - "achitată"

Comisia Europeană ar putea renunța la acțiunea de trimitere a României în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene dacă România va reuși să transpună integral normele prevăzute în Pachetul 3 Energie, consideră agentul guvernamental pentru Curtea de Justiție a UE, Răzvan Horațiu Radu.
 Rusia a câștigat bătălia pentru OPAL

În cadrul summit-ului Rusia-UE, președintele Putin a obținut o victorie importantă în lupta cu „eurocrații” de la Bruxelles. Gazoductul OPAL, un veritabil măr al discordiei dintre Rusia și Uniunea Europeană, va funcționa la 100% din capacitate, în ciuda obiecțiilor forțelor rusofobe din Europa.

De ce este important gazoductul OPAL? Acest gazoduct este o extensie a Nord Stream, care permite livrarea gazului în sistemul energetic german. Pentru a sabota cooperarea energetică ruso-germană, Comisia Europeană a introdus în așa-zisul „al treilea pachet energetic” o prevedere care nu permite companiilor energetice să utilizeze propriile gazoducte la capacitate maximă, acestea fiind nevoite să „lase loc liber” pentru concurență, chiar dacă nu există și alți doritori de a utiliza conducta. Aceste prevederi ale legislației europene au fost folosite pentru a nu permite utilizarea maximă a Nord Stream și pentru reducerea capacității de transport a South Stream.

După summit, Vladimir Putin a declarat: „Am avut anumite probleme în privința extensiei Nord Stream, gazoductul OPAL în Germania. Am ajuns la un acord în privința faptului că acest gazoduct va opera la maximumul capacității, nu la 50% așa cum este acum. Am înregistrat progres într-o problemă deosebit de complicată”.

Să traducem din limbajul diplomatic al președintelui rus în limbajul dur al realpolitik: unul dintre principiile de bază ale legislației europene în domeniul energetic a fost aruncat la coșul de gunoi pentru a acomoda interesele Germaniei și Rusiei. Așa arată realitatea negocierilor în triunghiul Berlin – Moscova – Bruxelles și această stare de fapt nu se va schimba, mai ales în condițiile în care instituțiile comunitare slăbesc, iar tandemul ruso-german este în plină ascensiune.

Pe lângă creșterea uriașă (de 100%) a profitabilității Nord Stream, victoria diplomatică ruso-germană creează un precedent deosebit de important pentru South Stream care va avea toate șansele să beneficieze de același tratament preferențial. Cei care încă mai speră că South Stream va fi oprit sau sabotat de Comisia Europeană ar face bine să renunțe la vise deșarte. La summit-ul Rusia-UE s-a demonstrat încă o dată un principiu simplu: dacă există vreo lege europeană care afectează interesele ruso-germane, această lege va fi abrogată. Dacă nu poate fi abrogată, va fi modificată. Dacă nu poate fi modificată, va fi ignorată. Dacă nu poate fi ignorată, atunci interesele ruso-germane vor fi declarate „un caz special de importanță strategică”. Atunci când strategii de la București fac calcule geopolitice savante, ar fi bine să țină seama de această realitate.

13 comentarii :

Riddick spunea...

De fapt, am greşit titlul (da'-l las aşa !), trebuia "trimiterea", nu "chemarea" - fiindcă UE are jurisdicţie asupra României (n'aşa ?!).


"Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari, improvizaţi astăzi în moralişti, miniştri care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţi contrabandişti... Am maimuţărit Occidentul, ne-am spoit pe repezeală o faţadă, amăgindu-ne că după ea, avem aceleaşi rosturi şi noi ca şi oamenii civilizaţi... Acum faţada a crăpat şi, în urma ei, ni s-a dezvăluit, dincolo de paravan, cel mai murdar colţ de Orient putred. Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală."

(Octavian Goga, notă în jurnalul personal, 17 noiembrie 1916, la retragerea guvernului și a armatei în Moldova)

Anonim spunea...

Deci, ne mai facem bine ????
E vreo diferenta fata de momentul discursului ?
Si Eminescu facea acelasi tablou, cu vreo35 de ani mai devreme !(http://stareanatiunii.com/testamentul-politic-al-lui-eminescu.html).
Asadar, ne mai facem bine ? Si , daca sint sperante, ce ne-ar putea trezi la realitate ?!

Riddick spunea...

Ne-am putea. Dar să şi vrem.

Crystal Clear spunea...

Minunat !
Când vă bateţi copiii ?

http://www.bursa.ro/romani-in-oglinda-207824&s=politica&articol=207824.html

Crystal Clear spunea...


„... mai există şi o altă alianţă –la prima vedere una ciudată,surprinzatoare –dar dacă încercaţi să vă gândiţi la ea ,este de fapt una bine aşezată şi uşor de înţeles. Este alianţa între liderii noştri comunişti şi capitaliştii voştri.Această alianţă nu este nouă. Vestitul Armand Hammer care înfloreşte azi, a pus bazele ei când a făcut prima vizită pentru explorarea Rusiei încă pe timpul lui Lenin, în primii ani ai Revoluţiei.”

Alexandru Soljeniţin, 8 iulie 1975. [1]

Iar dacă astăzi Uniunea Sovietica deţine forţe militare şi poliţieneşti puternice (pentru o ţară care ,la stadardele contemporane este săracă ) şi care sunt folosite să zdrobească mişcarea noastră pentru libertate , trebuie să mulţumim tot capitalului vestic ( corporatist n.t.)” Ibid [2]

„...Ex-Im Bank s-a împlicat în dezvoltarea industriei de petrol şi gaze a Rusiei. Aproape 50% din portofoliul nostru din Rusia se regăseşte în aceasta zonă.

Am ajutat şi susţinut eforturile de modernizare a mai mult de douasprezece companii petroliere medii şi le-am finanţat pe termen mediu şi lung. Suntem în curs de căutare a unor proiecte de conducte care ar ajuta ca petrolul şi gazul rusesc să fie adus pe piaţă.”

Jeffrey L. Miller, Senior Vice president , Export-Import Bank of the United States , July 22, 2004 [4]


http://riddick2.blogspot.ro/2013/11/the-communist-capitalist-alliance.html

Riddick spunea...

Temele dezbaterilor de la World Policy Conference - aici. De remarcat conferinţa nr.7, "Destruction or metamorphosis of the legal order?". Lista invitaţilor - aici. Printre "speakeri", din România apar Corlăţean, Dăianu şi Geoană.

Între invitaţii "non-speakeri", din România (pe lângă Predoiu) mai apar: Traian Halalai, preşedintele băncii de stat EximBank, Maya Simionescu (academician), Marian Năstase (nu sunt sigur: ori cel de la ASE, ori cel de la ALRO Slatina), şi Marius Stoian, un ţambalagiu folosit de PSD pe partea de propagandă pro-globalizare şi pro-UE.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/12/asteptam-cu-interes-o-informare-de-la.html

Crystal Clear spunea...

Ăştia sunt printre TRĂDĂTORII ROMÂNIEI !
Să plătească TOŢI pentru trădare !

Riddick spunea...

Mai durează. De noi toţi depinde cât va mai dura.

Crystal Clear spunea...

Chiar mă uitasem pe net la Exim Bank sa văd ce fel de capital are.
Recent s-au mutat pe Kiseleff, într-o locaţie pe care ING nu şi-o mai permitea
Deh, EximBank are bani...

Cunosc o tipă care a lucrat acolo. Prietenă de-o viaţă cu altii care au închis o fabrică şi au 7 televizoare într-una din case...
Numai şi numai securişti nenorociţi sunt acolo.

Riddick spunea...

Au încheiat foarte recent un aranjament cu o mare bancă din China. Sunt curios ce va urma, mă aştept la o finanţare "pe sprânceană" a unor firme apropiate de USL, pe bani chinezi, a căror împrumutare o garantăm tot noi.

Crystal Clear spunea...

Păi asta este realitatea : suntem o ţară sub ocupaţie comunistă în alianţă cu corporatismul aşa zis capitalist ( de fapt mafie internaţională) şi dăm degeaba vina pe "poporul român". Nu facem decât să dăm duşmanilor noştri apa la moară

Riddick spunea...

Eu nu dau vina, nici involuntar. Semnalez doar starea în care a ajuns psihicul unei majorităţi. O boală se tratează după ce i se stabileşte diagnosticul corect, asta nu-nseamnă că pacienţii au vina c-ar fi luat microbul.

Crystal Clear spunea...

Bineînţeles, trebuie ştim foarte clar de unde vin toate


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: