Adică ăştia ne cred chiar mai proşti decât suntem (în medie). Cred că le merge cu noi. Că pot bătea geamparaua, iar noi i-am sorbi din ochi.
Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".Liderul PSD Bruxelles face un apel pentru "punerea bazelor politice şi sociale ale revenirii şi ulterior ale finalităţii proiectului Statele Unite ale Europei". PSD Belgia a semnat (în 2011) un Manifest politic pentru o Europă federală.
Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."
Preşedintele PSD Bruxelles, Dan Luca, cere partidelor tradiţionale din UE şi liderilor politici să apere proiectul european, menţionând că există riscul ca după alegerile din mai un sfert din Parlamentul European să fie reprezentat de eurodeputaţi care susţin "o retorică anti-UE".
"E imperativ ca marii oameni politici să apere deschis proiectul european. Cer partidelor politice tradiţionale din UE să-şi prezinte deschis oferta pentru cetăţenii europeni la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai. Dacă mergem în actuala direcţie şi nu o schimbăm, partidele anti-sistem vor profita enorm de alegerile europene. Într-un scenariu catastrofă, vom avea 25 la sută din Parlamentul European de după alegerile din mai 2014 dominat de eurodeputaţi care sunt împotriva UE, sunt pentru revenirea în matricele naţionale, fără nicio şansă de a menţine sistemul european. Manifestările populiste legate de imigranţii care după 1 ianuarie 2014 ar putea «invada» Regatul Unit au făcut ca Marea Britanie să fie acum şi mai izolatã în UE. Retorici la adresa UE, precum cele ale Partidului Independenţei Marii Britanii sau Frontului Naţional din Franţa crează o stare de tensiune, la câteva luni înaintea alegerilor europene. Nu putem lăsa ca agenda publică să fie acaparată de isterii, care aruncă pete cenuşii asupra construcţiei europene", arată Luca, potrivit unui comunicat.
În opinia acestuia, Eurozona trebuie să supravieţuiască şi să prospere, altfel construcţia europeană riscă să se prăbuşească.
"Starea economiei este un factor determinant în păstrarea încrederii populaţiei, care începe să se uite din ce în ce mai des spre partide noi, naţionaliste, populiste. Apoi, trebuie puse bazele politice şi sociale ale revenirii şi ulterior ale finalităţii proiectului Statele Unite ale Europei. Mai este încă timp pentru a schimba rezultatul alegerilor europene. Neimplicarea nu ajută, iar delăsarea lasă loc profitorilor. E timpul oamenilor politici să iasă în faţă. E momentul ca partidele tradiţionale transnaţionale să îşi dea mâna pentru a discuta proiectul european care are nevoie de transparenţă, simţ politic practic şi ambiţia unor lideri puternici de a avansa cu adevărat", adaugă liderul PSD Bruxelles.
Dan Luca afirmă că dacă există "subiecte periculoase" din punct de vedere politic, acestea trebuie discutate pentru că miza alegerilor europarlamentare este uriaşă, şi anume aceea "de a continua sau nu proiectul european".
"Putem demonstra că UE este structura care rezolvă problemele cetăţenilor, care crede cu adevărat în calitatea vieţii cetăţenilor săi", conchide Luca.
9 comentarii :
Ce frică le este că dispar !
Ideea care însă mă sperie pe mine este că de fiecare dată când n-au reuşit prin vot tot au obţinut ce-au vrut , în mod fraudulos...
Tratatul de la Lisabona , referendumurile din diverse ţări pentru aderarea la UE pentru care s-a votat împotrivă, etc, etc..
Niciodată nu au putut prezenta majorităţi care le-ar susţine "proiectele". Chiar şi când s-au aprobat referendumuri, au fost "majorităţi minoritare", fără cvorum de validare, sau cu cvorum de sub 50%.
http://www.ziaristionline.ro/2014/01/03/iesirea-din-ue-o-sansa-pentru-redresarea-romaniei-euroscepticul-radu-golban-arunca-manusa/
Într-un timp îl apreciam pe Golban, postam articole de-ale lui găsite pe net.
Până am aflat că s-ar putea să candideze ca europarlamentar din partea Partidului Dreptăţii Sociale (= comunişti).
http://www.partiduldreptatiisociale.ro/
Se remarca prezenta in conducere, ca vicepresedinti, a lui Sever MESCA, fost cadru de informatii externe si fost, ani buni, membru PRM, precum si a lui Florin HUIDU(tatal lui Serban), prieten cu CVTudor(conform afirmatiilor facute la tv de acesta din urma).
Despre ceilalti eu nu stiu nimic, exceptindu-l pe I. Sasu .
Programul si statutul par OK si fara incompatibilitati evidente cu pozitiile sustinute de Golban.
Indraznesc sa spun ca dragostea de Tara si actiunea hotarita pentru binele general nu este de stinga, de dreapta, de sus sau de jos !
Daca incetam sa mai mai gindim in acesti termini este posibil sa iesim din nou la lumina !!!
Iar PDS trebuie urmarit mai indeaproape !!!
Am citit programul PDS, este redactat cu grijă, şi nu are nimic strident, ba chiar sună bine anumite puncte.
Dar am mai văzut eu "programe bune" si "intenţii bune".
Şi "revoluţia" a fost impecabila, şi "dreapta" lui Basescu ne-a păcălit vreo 4-5 ani...
Asa e si de aceea am zis ca ''PDS trebuie urmarit mai indeaproape''; cel putin in primii ani se va tine de program, mai ales ca vine in intimpinarea unor largi categorii sociale si a Tarii intregi.
Nu se stie de unde sare iepurele !
Trimiteți un comentariu