30 decembrie 2013

E nevoie doar de o generaţie


... ca tembelizării ceauşiste să i se adauge hipsterismul ecologic (şi, în general, curentul eurosocialist).
Richard Nixon (către Kissinger): "Nu uita niciodată. Presa este inamicul. Establishmentul este inamicul. Profesorii sunt inamicul. Profesorii sunt inamicul [repetare]. Scrie asta de 100 de ori pe tablă şi nu uita niciodată."

DIGI24:

Protestele față de exploatarea aurului la Roșia Montană și manifestațiile contra explorării gazelor de șist sunt semnele trezirii „conștiinței ecologice în România”, consideră istoricul Andrei Oișteanu, invitat la Digi24.

Nu mă așteptam ca societatea civilă să reacționeze atât de masiv, nu mai speram. Și nu mă așteptam la motivul resurecției societății civile: problema ecologică. Problema ecologică a fost ratată în România, spre deosebire de alte țări din centrul Europei. A fost ratată prin tot felul de partidulețe, care luau 0,3% din voturi”, a spus istoricul.

Brusc, s-a trezit o conștiință ecologică, dar care înseamnă mult mai mult decât păstrarea naturii. Este o întreagă ideologie, o întreagă filosofie”, a adăugat acesta.

Probabil că această conștiință ecologică își are timpii ei. A fost nevoie să vină o altă generație, tineri de 20-30 de ani, născuți în preajma Revoluției. Cred că acum ar fi momentul ca cineva să poată să administreze instituțional, politic această forță, să creeze un adevărat partid ecologist, care să participe la alegeri și un scor bun”, a spus istoricul.

3 comentarii :

Riddick spunea...


Despre Oişteanu:

- nepotul de frate al demnitarului PCR Leonte Răutu (= Lev Oigenstein)

- membru al Grupului pentru Dialog Social (GDS)

- autor la revista "22"

- premiul Grupului "CriticAtac" pentru volumul Narcotice în cultura română. Istorie, religie și literatură (Polirom, 2010).

- în 2006, președintele României i-a conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, "în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită în domeniul istoriei religiilor și pentru promovarea operei lui Mircea Eliade"

Crystal Clear spunea...

Cam toti de la 22, GDS au astfel de pedigree-uri

Riddick spunea...


Impostori, răpciugi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: