10 iunie 2013

Vocea Rusiei, despre prezenţa lui Isărescu la reuniunea Bilderberg 2013Mugur Isărescu şi Grupul Bilderberg

Presa din România manifestă o atitudine ciudată atunci când atinge subiectul organizaţiilor oculte care trasează liniile directoare ale politicii globale în dispreţul celor mai elementare principii democratice.

Deseori, întâlnirile unor oficiali români cu reprezentanţii acestor organizaţii sau participarea unor oficiali români la reuniunile Bilderberg sau „trilateralei” sunt tratate ca nişte semne de respect faţă de România şi de acceptare a României în „clubul Vestic”. O asemenea atitudine este stupidă prin definiţie, deoarece denotă o lipsă totală de înţelegere a modului în care operează aceste structuri. La nivel individual, participanţii români obţin avantaje evidente, dar aceste avantaje nu sunt gratuite, iar serviciile prestate şi politica promovată de aceste personaje serveşte doar intereselor oligarhiei occidentale şi niciodată intereselor poporului român.

Această atitudine exaltată şi stupidă generează situaţii comice, deoarece „bilderberaliştii” din România riscă să-şi piardă „legitimitatea” în faţa americanofililor locali, dacă nu mai sunt invitaţi la reuniunile Bilderberg.

Un exemplu relevant este legendarul şi „nemuritorul” guvernator al Băncii Naţionale Mugur Isărescu, deseori considerat un fel de „eminenţă cenuşie” a politicii din România şi un personaj racordat la cele mai prestigioase canale de forţă din Vest.

Joi, 6 iunie, Ziarul Financiar a publicat o ştire despre reuniunea grupului Bilderberg, afirmând în clar text că Mugur Isărescu participă la reuniune: „Joi a început în Marea Britanie cea de-a 61-a reuniune a Grupului Bilderberg, un bastion formidabil de putere şi influenţă înconjurat de secrete şi teorii ale conspiraţiei din care fac parte conducătorii celor mai mari bănci şi companii din lume precum Goldman Sachs, Barclays şi BP, lideri de state, politicieni şi şefi de bănci centrale. Unul dintre ei este guvernatorul BNR Mugur Isărescu.”

Această ştire a fost preluată de numeroase site-uri, ziare, televiziuni şi bloguri, dar există o problemă. În lista oficială a participanţilor la reuniunea Grupului Bilderberg nu există numele lui Mugur Isărescu şi nu există nici măcar un reprezentant al României. Lista oficială poate fi consultată pe portalul oficial al organizaţiei: http://www.bilderbergmeetings.org/participants2013.html. Există şi o listă „neoficială”, publicată de The Telegraph, dar nici acolo nu există vreo menţiune despre participarea lui Mugurel Isărescu.

Există trei explicaţii pentru situaţia creată. Este improbabil, dar posibil ca atât organizatorii cât şi jurnaliştii care se ocupă de reuniunea Bilderberg au „uitat” să treacă numele lui Mugurel Isărescu şi această regretabilă eroare va fi rectificată în timp util. Mult mai probabilă este a doua posibilitate: în configuraţia geopolitică actuală, nici un reprezentant al României nu a fost invitat la reuniunea Bilderberg, arătând astfel că nici cei mai devotaţi promotori ai intereselor occidentale în România nu mai au importanţa de odinioară. Această stare de fapt nu avea cum să nu genereze o maximă tristeţe în sânul clasei politice de la Bucureşti, care a sperat, probabil, că nimeni nu va observa diferenţa dintre relatările presei din România şi lista oficială a participanţilor la reuniune. Mai există şi a treia posibilitate, ce merită menţionată pentru valenţele umoristice pe care le are. Poate, Mugur Isărescu chiar participă la reuniunea Bilderberg, dar nu în cohorta oligarhiei internaţionale, ci alături de demonstranţii antiglobalişti care protestează împotriva neocolonialismului financiar-bancar? Dacă este aşa, atunci merită să fie felicitat pentru curajul absolut necaracteristic pentru un reprezentant al clasei politice din România.

http://romanian.ruvr.ru/2013_06_10/Mugur-Isarescu-Si-Grupul-Bilderberg/

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

László Tőkés, 2012 (la congresul PPE de la Bucureşti): "Consider că toată problematica minoritară, a regiunilor dezavantajate, locuite de minoritari ar trebui să fie cuprinsă în politica de coeziune a Europei unite şi prin aceasta să se încerce depăşirea crizei generale a Europei unite. Între cauzele crizei se numără şi moştenirea comunistă, care ne frământă şi astăzi. Noi considerăm că problema regiunilor este o problemă genuină europeană şi, totodată, una specifică românească. România supercentralizată nu va reuşi să iasă din criză, dacă nu se va face descentralizarea şi regionalizarea ţării. Partidul Popular Maghiar din Transilvania propune un astfel de program de descentralizare, de regionalizare, care va conduce la un sistem de federalism în România."

Postări populare (nu P.P.E. !):