10 iunie 2013

Vocea Rusiei, despre prezenţa lui Isărescu la reuniunea Bilderberg 2013Mugur Isărescu şi Grupul Bilderberg

Presa din România manifestă o atitudine ciudată atunci când atinge subiectul organizaţiilor oculte care trasează liniile directoare ale politicii globale în dispreţul celor mai elementare principii democratice.

Deseori, întâlnirile unor oficiali români cu reprezentanţii acestor organizaţii sau participarea unor oficiali români la reuniunile Bilderberg sau „trilateralei” sunt tratate ca nişte semne de respect faţă de România şi de acceptare a României în „clubul Vestic”. O asemenea atitudine este stupidă prin definiţie, deoarece denotă o lipsă totală de înţelegere a modului în care operează aceste structuri. La nivel individual, participanţii români obţin avantaje evidente, dar aceste avantaje nu sunt gratuite, iar serviciile prestate şi politica promovată de aceste personaje serveşte doar intereselor oligarhiei occidentale şi niciodată intereselor poporului român.

Această atitudine exaltată şi stupidă generează situaţii comice, deoarece „bilderberaliştii” din România riscă să-şi piardă „legitimitatea” în faţa americanofililor locali, dacă nu mai sunt invitaţi la reuniunile Bilderberg.

Un exemplu relevant este legendarul şi „nemuritorul” guvernator al Băncii Naţionale Mugur Isărescu, deseori considerat un fel de „eminenţă cenuşie” a politicii din România şi un personaj racordat la cele mai prestigioase canale de forţă din Vest.

Joi, 6 iunie, Ziarul Financiar a publicat o ştire despre reuniunea grupului Bilderberg, afirmând în clar text că Mugur Isărescu participă la reuniune: „Joi a început în Marea Britanie cea de-a 61-a reuniune a Grupului Bilderberg, un bastion formidabil de putere şi influenţă înconjurat de secrete şi teorii ale conspiraţiei din care fac parte conducătorii celor mai mari bănci şi companii din lume precum Goldman Sachs, Barclays şi BP, lideri de state, politicieni şi şefi de bănci centrale. Unul dintre ei este guvernatorul BNR Mugur Isărescu.”

Această ştire a fost preluată de numeroase site-uri, ziare, televiziuni şi bloguri, dar există o problemă. În lista oficială a participanţilor la reuniunea Grupului Bilderberg nu există numele lui Mugur Isărescu şi nu există nici măcar un reprezentant al României. Lista oficială poate fi consultată pe portalul oficial al organizaţiei: http://www.bilderbergmeetings.org/participants2013.html. Există şi o listă „neoficială”, publicată de The Telegraph, dar nici acolo nu există vreo menţiune despre participarea lui Mugurel Isărescu.

Există trei explicaţii pentru situaţia creată. Este improbabil, dar posibil ca atât organizatorii cât şi jurnaliştii care se ocupă de reuniunea Bilderberg au „uitat” să treacă numele lui Mugurel Isărescu şi această regretabilă eroare va fi rectificată în timp util. Mult mai probabilă este a doua posibilitate: în configuraţia geopolitică actuală, nici un reprezentant al României nu a fost invitat la reuniunea Bilderberg, arătând astfel că nici cei mai devotaţi promotori ai intereselor occidentale în România nu mai au importanţa de odinioară. Această stare de fapt nu avea cum să nu genereze o maximă tristeţe în sânul clasei politice de la Bucureşti, care a sperat, probabil, că nimeni nu va observa diferenţa dintre relatările presei din România şi lista oficială a participanţilor la reuniune. Mai există şi a treia posibilitate, ce merită menţionată pentru valenţele umoristice pe care le are. Poate, Mugur Isărescu chiar participă la reuniunea Bilderberg, dar nu în cohorta oligarhiei internaţionale, ci alături de demonstranţii antiglobalişti care protestează împotriva neocolonialismului financiar-bancar? Dacă este aşa, atunci merită să fie felicitat pentru curajul absolut necaracteristic pentru un reprezentant al clasei politice din România.

http://romanian.ruvr.ru/2013_06_10/Mugur-Isarescu-Si-Grupul-Bilderberg/

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):