31 mai 2013

Tăpălagă bate toba ("dururum! dururum!"), îl anunţă pe "noul" jupân, care-l are ca interfaţă pe Ponta


HotNews: 
Agonia elefantului

[...] Cine este, astazi, sistemul? In mod cert, nu mai este Traian Basescu. Noul sistem de putere, cu televiziuni cu tot, mai putin Antena 3, s-a incolonat de sus pana jos in spatele premierului Victor Ponta. Insa nici Ponta singur nu reprezinta sistemul. Este o piesa importanta intr-un angrenaj mai mare. Ati sesizat, poate, deruta ziaristilor de la Antena 3. Nu prea stiau in prima faza pe cine sa acuze. Mihai Gadea, Mircea Badea, Adrian Ursu, Mugur Ciuvica, Oana Stancu au cautat cam debusolati, joi seara, o tinta in care sa traga. In prima faza l-au troznit pe Traian Basescu din reflex, apoi au concentrat tirul pe noul sef DNA, Laura Codruta Kovesi. Spre marea lor dezamagire, nici Kovesi, nici Basescu n-au mare legatura cu asta. Pe bune.

Ma vad nevoit sa subliniez: un intreg sistem de putere se schimba in forta. Unii inteleg asta si se predau, altii se mai zvarcolesc putin dar vor sfarsi prin a-si oferi serviciilor noilor veniti. Mercenarii lui Voiculescu nu sunt chiar genul de principiali. Voiculescu, la fel ca Vantu si Antonescu, face parte din generatia expirata, condamnata sa degajeze putin terenul. In spatele lui Voiculescu si Antonescu s-au incolonat azi fortele securismului tarziu, toti cazutii in dizgratia vremurilor. Nu vor sa accepte nici in ruptul capului ca au pierdut partida, ca au tras cartea necastigatoare iarasi, ca au pariat total eronat si foarte neinspirat declansand razboi Occidentului.

Cam tarziu s-a prins Voiculescu de pasul gresit si a incercat sa dreaga busuiocul printr-un lobby agresiv la Bruxelles, intr-o ultima tentativa de a se rebrandui ca pro-european. Nu mai foloseste la nimic sa intri in Cartea Recordurilor cu cel mai mare steag UE desfasurat vreodata, sa-ti trimiti la Bruxelles seful plutonului de executie sa faca poze cu oficialii europeni. Mult prea tarziu. Ar fi totusi exagerat sa se inteleaga ca tot UE conspira impotriva lui Voiculescu. Si la Bruxelles e suparare mare, si la Washington, dar nu de acolo i se trage. Inamicii sai reali provind din lumea care l-a nascut candva si pe el. Calaii lui se manifesta la fel de feroce, insa prezinta avantajul de a fi mult mai tineri, mai sofisticati, cu afaceri ceva mai complexe, bine racordati la sistemul de putere cu tot ce inseamna el. [...]

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: