09 aprilie 2013

De ce CNA nu reglementează timpi egali pro- şi anti-regionalizare ("revizuire") ? Ei, "de ce"...


Parlamentul a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la faptul că, în cadrul procedurilor de revizuire a Constituţiei, Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României a decis crearea Forumului Constituţional, se spune într-un comunicat postat pe site-ul CNA, semnat de Laura Georgescu, preşedintele Consiliului.

Astfel, Consiliul Naţional al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public, recomandă posturilor de radio şi de televiziune participarea la campania menţionată, "prin difuzarea materialelor de promovare aferente în regim de campanie de interes public, având în vedere importanţa unei dezbateri ample cu privire la principalele probleme legate de Legea fundamentală care guvernează societatea românească şi faptul că tema revizuirii Constituţiei este un subiect de interes public deosebit".

CNA precizează că, în conformitate cu prevederile articolului 142 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Secţiunea a 10-a, "mesajele non-comerciale care vor fi difuzate în cadrul acestei campanii nu vor fi incluse în calculul duratei legale alocate publicităţii şi vor respecta următoarele condiţii cumulative: a) difuzarea mesajelor va fi gratuită, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă; b) mesajele vor fi grupate şi separate de alte mesaje publicitare şi identificate între coperte cu menţiunea «Mesaj de interes public»".

3 comentarii :

Riddick spunea...

Recomandare pentru Forumul Constituţional

Parlamentul României a informat CNA cu privire la faptul că în cadrul procedurilor de revizuire a Constituţiei României, Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României a decis crearea Forumului Constituţional.

Acest proiect urmăreşte realizarea unei largi dezbateri la nivelul societăţii româneşti privind temele de interes care vor fi abordate în procesul de revizuire a Constituţiei.

Consultarea populaţiei va fi făcută prin intermediul platformei http://www.forumconstitutional2013.ro unde vor fi găzduite dezbateri tematice. Ulterior, echipa Forumului Constituţional va înainta Comisiei un Raport de sinteză a dezbaterilor şi propunerilor, acesta urmând să stea la baza activităţii Comisiei de revizuire a Constituţiei. Pentru a facilita activitatea Forumului Constituţional, în perioada următoare se va derula o campanie de informare publică.

Consiliul Naţional al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public, recomandă posturilor de radio şi de televiziune participarea la campania mai sus-menţionată, prin difuzarea materialelor de promovare aferente în regim de campanie de interes public , având în vedere importanţa unei dezbateri ample cu privire la principalele probleme legate de Legea fundamentală care guvernează societatea românească şi faptul că tema revizuirii Constituţiei este un subiect de interes public deosebit.

În conformitate cu prevederile art. 142 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Secţiunea a 10-a, mesajele non-comerciale care vor fi difuzate în cadrul acestei campanii nu vor fi incluse în calculul duratei legale alocate publicităţii şi vor respecta următoarele condiţii cumulative: a) difuzarea mesajelor va fi gratuită, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă; b) mesajele vor fi grupate şi separate de alte mesaje publicitare şi identificate între coperte cu menţiunea „Mesaj de interes public”.

Laura GEORGESCU,

Preşedinte

http://www.cna.ro/Recomandare-pentru-Forumul.html

Riddick spunea...

... iar reprezentanţii PDL-Băsescu în CNA tac ca şulfele, nimic nu zic.

Riddick spunea...

A apărut o reacție.

Trei membri ai CNA -Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea- au declarat, miercuri, că recomandarea emisă de preşedintele CNA Laura Georgescu către posturile radio-TV de a promova campania de revizuire a Constituţiei este "ilegală", în timp ce Georgescu îi acuză pe aceştia de "rea-credinţă".

"Recomandarea emisă astăzi de către preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, către radiodifuzori este ilegală şi, în cel mai bun caz, una cu caracter personal, nicidecum una în numele CNA. Art. 15 din Legea audiovizualului prevede că deciziile, recomandările şi instrucţiunile CNA se adoptă în şedinţa de plen a Consiliului, cu 6 voturi şi în prezenţa a cel puţin 8 membri. Recomandarea transmisă radiodifuzorilor în numele CNA pentru a populariza campania de informare cu privire la revizuirea Constituţiei nu a îndeplinit aceste prevederi legale", se spune în comunicatul remis MEDIAFAX, miercuri seară, de Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea.

http://www.realitatea.net/dispute-in-cna-3-membri-spun-ca-presedintele-cna-a-emis-un-act-ilegal-acesta-neaga_1156361.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: