27 martie 2013

"Vocea Rusiei" îi dă un ultimatum voalat lui Ponta


Părerea mea este că se bate la o uşă deschisă, Băsescu însuşi fiind de acord să participe la o nouă cacealma suspendare-demitere, astfel încât cele două referendumuri (de demitere şi de revizuire/regionalizare) să fie în aceeaşi zi, obiectivul real fiind trecerea celui de-al doilea (validarea, adică). Este posibilă chiar şi o demisie, "potrivită" astfel încât alegerile prezidenţiale anticipate să coincidă cu referendumul constituţional. Ca să vină mai multă lume la referendum.

Vocea Rusiei: 

A doua suspendare a lui Traian Băsescu
  • Guvernul Ponta se confruntă cu serioase probleme în privinţa finanţării deficitului bugetar. „Pe surse” se vehiculează intens informaţia, despre o remaniere guvernamentală impusă de Comisia Europeană care-l şantajează pe Victor Ponta cu blocarea fondurilor europene. Pentru guvern, crearea unei crize politice ar putea fi un risc inacceptabil. „Problema listelor”. Dacă listele electorale nu sunt modificate, atunci suspendarea nu are sens, deoarece îndeplinirea cvorumului pe listele curente va fi aproape imposibilă. 
  • Dacă săptămâna trecută la Bucureşti ar fi avut loc o revoluţie anarho-sindicalistă, nimeni de la Brussels nici nu ar fi reacţionat, deoarece toate eforturile erau concentrate asupra problemei supravieţuirii zonei euro. În condiţiile acutizării crizei, birocraţia europeană va fi forţată să acţioneze în regim pompieristic, creând astfel tentaţia de a aplica „strategia faptului împlinit”. Faptul că Hillary Clinton a plecat din poziţia de secretar de stat al SUA constituie un alt element favorabil repetării suspendării.
  • „Problema listelor” pare a fi în proces de rezolvare. Surse de la Bucureşti susţin că „actualizarea listelor” va fi pregătită şi finalizată în iunie.

5 comentarii :

Gogu spunea...

Voalata pe naiba!
E mai CLARA ca ''panseul'' lui Gorbacion impartasit lui nea Nicu in 1989 !
Apoi, mai stim ca dl. Putin a zis ''yessssss'' cind a fost reales dl. Obama ! La fel a zis dl. Lavrov cind a fost inlocuita dna. Clinton de la Departamentul de Stat.
Acum urmeaza ''urmarea'' !
Oricit am vrea geografia nu o poate schimba cineva, asa cum masluiesc istoria si multe altele !

Riddick spunea...

Până acum avem doar o schiţă. "Construcţia" se va face în parlament şi în PSD, de se va face.

Anonim spunea...

Adica in cer asa si pe pamant facase voia lor. Dar tu, dar el, dar noi... unde suntem?

Riddick spunea...

Pe-aci. :)

Anonim spunea...

Ei sunt STAPINI LUMII http://www.youtube.com/watch?v=kR13y76Itks&feature=player_embedded iar noi oropsiti ai vieti planetare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: