26 martie 2013

Pregătirea propagandistică


... pentru finanţarea băncilor străine de la bugetul de stat şi pentru confiscarea parţială a depozitelor (ca în Cipru).
"Florin Georgescu acoperea o zonă de strictă specialitate în BNR și se ocupa de cadrul legislativ pentru situații bancare speciale - bănci punte, posibile situații dificile pentru care suntem pregătiți. Noi am discutat despre relocarea atribuțiilor și nu putem spune că nu simțim o povară în plus."  
("Cine are mai mult de 4,2 milioane de euro, să nu-i ţină în bănci")
"Fiecare are posibilitatea să-şi plaseze câte 100.000 de euro la cele 42 de bănci din sistem. Cine are mai mult de 4,2 de milioane de euro, să investească diferenţa în piaţa de capital, pe bursă sau în fonduri de investiţii."
"Societatea are nevoie de bănci puternice. Societăţii i se cere să se îngrijească de bănci. Ca o bancă să îşi păstreze substanţa capitalului, profitul net al băncilor trebuie să fie mai mare decât inflaţia. Dacă asta nu se întâmplă, îşi va plafona plafonul de credite. Cine pierde din asta ? Populaţia şi companiile. Dar ca băncile să poata da credite, trebuie să fie finanţate."
"Aceste elemente vizează interesul general public şi constituie situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată", așa sună o frază introductivă din proiectul ordonanței de urgență apărut pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, care, iată, din "interesul general public" devine interes privat, legalizându-se răscumpărarea de filiale de bănci pe de-a-ntregul, nu doar garantarea (într-o anumită limită) a depozitelor bancare.
Dumnezeu insa nu bate cu batul ! Lovitura au dat-o chiar bancile straine, prin suspendarea practic a aducerii de bani din afara pentru creditare in Romania si inghetarea finantarii pentru mediul de afaceri romanesc si populatie !

Ca urmare, deja depozitele constituite de la populatie au depasit creditele acordate acesteia. Cu alte cuvinte, bancile straine din Romania opereaza in mod net exclusiv cu bani stransi de pe piata interna, rapind integral sustinatorilor lor de la Banca Nationala argumentul ca s-ar afla aici pentru a finanta dezvoltarea tarii in conditiile lipsei de fonduri interne.

Singura operatiune de anvergura care se desfasoara acum in Romania este urmatoarea: bancile straine din Romania colecteaza bani de la populatie si de la firme romanesti cu dobanzi derizorii, imprumutandu-i statului roman cu dobanzi comparativ aiuritor de mari, pentru ca acesta sa-si plateasca creditul de la FMI !

Placa turnanta a acestei operatiuni este Banca Nationala. Bietul deponent roman, fara optiune, tine si statul roman, si Banca Nationala, dar nu intelegem de ce sa tina si bancile straine care nu-si mai gasesc chiar nici un rost !

Ceea ce, de asemenea, nu este de inteles in aceste conditii ar fi de ce exista atata preocupare ca acordul de la Bruxelles privind salvarea euro ar putea, prin recapitalizarea bancilor europene, sa afecteze creditarea in Romania !

Singura preocupare ar fi sa nu fim pusi din nou de minunatul tandem FMI-Uniunea Europeana sa finantam noi bancile strane din Romania sa se recapitalizeze, indiferent de forma in care am fi obligati sa facem acest lucru. Din nou pe seama noastra si spre fericirea lor !

2 comentarii :

Gogu spunea...

Propagandistica sau nu, banii nu trebuie sa mai stea altundeva decit la saltea ! Daca e haiducie, atunci oamenii sa-si ia masuri ! Pina una, alta....Apoi vom mai vedea !

Riddick spunea...

It’s Coming: “A Pan-Global Collapse Is Inevitable” *Must Watch Video*

http://www.shtfplan.com/headline-news/its-coming-a-pan-global-collapse-is-inevitable-must-watch-video_03202013


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: