05 martie 2013

"Is goin' by the book"


Confirmarea ruperii PDL după congres. Apoi, posibila demisie a lui Băsescu, care ar veni "să reconstruiască dreapta".

Radu F. Alexandru, vice PDL: Ma astept ca partidul sa se rupa. Macovei si Udrea vor pleca

Vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru sustine ca exista o probabilitate foarte mare ca partidul sa se rupa dupa alegerile interne din 23 martie. El se asteapta ca atat gruparea Monica Macovei, cat si cea condusa de Elena Udrea sa paraseasca PDL.
 
"Saptamana trecuta, reformistii in frunte cu Monica Macovei au fost in PDL sector 6, organizatia din care fac parte, si colegii m-au sunat sa-mi spuna extrem de neplacut impresionati ca s-a pus textual si insistent intrebarea 'ce faceti daca nu castigati, plecati sau ramaneti in partid', iar doamna Monica Macovei a refuzat sa dea un raspuns ferm.

Acest lucru creeaza un sentiment de profunda nemultumire in randul oamenilor, care nu poate fi compensat de eleganta unor formulari din motiune sau de alte artificii electorale la care se preteaza colegii din echipa Monica Macovei", a declarat Radu F. Alexandru pentru Ziare.com.

Intrebat daca se asteapta ca PDL sa se rupa dupa Conventia Extraordinara din 23 martie, vicepresedintele PDL a raspuns afirmativ.

"Da, ma astept la o ruptura. Iau in calcul, ca o varianta cu procentaj ridicat de plauzibilitate, ca partidul se va rupe. Atat pe partea Monica Macovei, cat si pe partea Elena Udrea", a spus Radu F. Alexandru.

Macovei a depus motiunea "Reformistii": Facem politica prin bun simt, nu prin hotie

El nu stie daca cele doua grupari, Macovei si Udrea, vor forma impreuna o alta formatiune politica, insa crede ca plecarea acestora va avea legatura cu Traian Basescu.

"Cata vreme Traian Basescu declara ca ramane in viata politica, dar nu s-ar intoarce intr-un partid in care castiga Vasile Blaga, atunci nu pot sa ma intreb decat in ce partid s-ar intoarce", a punctat liderul democrat-liberal.

Basescu il desfiinteaza pe Blaga: Ce ai, frate, cu partidul asta? Vrei sa-l predai la cheie?

Radu F. Alexandru este primul lider al PDL care confirma public probabilitatea ca partidul sa se rupa in mai multe bucati dupa Conventia Extraordinara din 23 martie.

Radu F. Alexandru: Gruparea Macovei este excesiv de agresiva

Vicepresedintele PDL a comentat pentru Ziare.com si modul in care se desfasoara campania interna. Adept al motiunii Blaga, Alexandru ii acuza pe cei din gruparile Macovei si Udrea ca dau dovada de "exces de agresivitate" si utilizeaza mijloace "descalificante".

"Din spusele colegilor din alte organizatii, am primit o suma de informatii oarecum surprinzatoare legat de excesul de agresivitate care se manifesta in echipa condusa de Monica Macovei. In luarile de cuvant ale 'reformistilor' exista o singura tinta, Vasile Blaga. Nu exista niciun fel de comentariu despre celalalt contracandidat, respectiv Elena Udrea.

Am citit cu un anumit amuzament si cu o anumita tristete ca un om pe care il consider inteligent si de regula inspirat cum este Sever Voinescu vine si vorbeste de numeroasele SMS-uri pe care le primeste din partea unor oameni care se afiseaza alaturi de Vasile Blaga, dar, vezi Doamne, le dau asigurari reformistilor ca vor vota cu ei. Sunt modalitati descalificante de a duce campania si in orice caz hilare", a dezvaluit vicepresedintele PDL.

Voinescu: Lideri PDL din jurul lui Blaga ne dau SMS-uri si spun ca merg cu noi

"As mai observa nevoia de a demola un adversar de anvergura lui Vasile Blaga reprosandu-i ca 'ce faci, dom'le, vii cu aceeasi motiune cu care ai venit si anul trecut sau acum doi ani?'. Sunt acuze aruncate visceral, nu rational. Oameni cu pregatire teoretica de toata admiratia nu realizeaza ridicolul in care se pun in nomentul in care ii reproseaza unui om politic ca ramane fidel, ca ramane constant angajat pe un program politic.

Se apeleaza la argumente false, nu vreau sa spun mijloace dezonorante de demolare a unui adversar politic, in loc sa fie o lupta onesta si o confruntare in beneficiul partidului", a adaugat Radu F. Alexandru.

Cristian Preda: Blaga, victima sigura a lui Dottore

El a subliniat ca Vasile Blaga isi duce campania la un "nivel extrem de corect si deplin reverentios fata de contracandidati": "Nu a existat niciun accent care sa insemne ocari, lovituri sub centura. S-au dat asigurari repetate, privind toate eforturile pentru pastrarea unitatii partidului, ca sub nicio forma, indiferent de rezultat, Vasile Blaga nu se gandeste sa paraseasca PDL".

Vicepresedintele PDL a facut apel pentru ca nimeni sa nu mai incerce sa influenteze votul delegatilor la Conventia Extraordinara a PDL.

"Eu vreau sa cred ca nu se va repeta ceea ce s-a petrecut in 2011, iar delegatii vor fi lasati sa-si exprime liber optiunile la vot. In 2011 a venit Traian Basescu in Conventie si a spus: candidatul meu este Emil Boc. Nu vreau sa cred ca se va repeta lucrul asta", a conchis Radu F. Alexandru.

3 comentarii :

Gogu spunea...

Vai! Dar nici nu se putea o veste mai buna ! Se sfisie hotii si perversii intre ei ! Sa ramina in PDL citi am botezat si cununat noi dintre ei(zice o vorba ''populara'' din zona folclorica a lui Cezar Preda si a Elenei Udrea sau cea a lui Ioan Oltean,, toti cu mustati - si alte imblaniri - pe oala) !!!
Niste scursuri umane(in marea lor majoritate) si, curios, toate concentrate la ''centru !

Gogu spunea...

Comunistul, ideologic si etnic, Basescu, reconstruieste ''DREAPTA''. Asta o spune alt ''etnic'' de dreapta(!).
Feldman asta e comic daca n-ar fi prost !

Riddick spunea...

PDL şi-a atins limitele. Mă miră opţiunea lui RFA, dar probabil că la fel ca alţii (Turcan, Boagiu - vice PPE, Flutur) ar rămâne ca iscoade îń PDL-Blaga.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: