06 noiembrie 2012

USL schimbă discursul în privinţa retrocedărilorPonta, octombrie 2010 (despre legea retrocedării, 247/2005): "Atunci s-a furat şi deturnat tot ce o ţară, un neam, un popor, reuşise să construiască în zeci de ani, dar asta înseamnă politica de dreapta. Acum, plătim cu toţii pentru ce au obţinut doar câţiva care sunt rude de-a şaptea spiţă sau avocaţii acestora. Nu mai întorci acele hotărâri, dar măcar ca aceia care le-au dat, doamna Macovei şi cu Guvernul PD-PNL să-şi asume răspunderea pentru situaţia în care ne-au adus şi pentru că ce a construit poporul român, şcoli, gradiniţe, secţii de poliţie, a trecut în mâinile câtorva care au fost mai iuţi sau mai puternici."

Ponta, iulie 2011:  ''Să reparăm ceea ce a fost neclar şi ceea ce s-a stricat în special prin Legea 247 din 2005, atunci când retrocedările s-au făcut dincolo de ceea ce se datora din punct de vedere istoric şi legal şi susţinem în totalitate şi solicităm celor din coaliţia de la putere să sprijine proiectul legislativ pe care l-am depus în Parlament privind confiscarea bunurilor provenite din activităţi ilicite. Cred că asupra acestui lucru putem avea un consens politic şi în acest fel bunuri, averi provenite din surse ilicite pot face obiectul confiscării.''

Ponta, noiembrie 2012:  "Suntem obligaţi, până în luna aprilie 2013, să luăm o decizie clară şi definitivă referitoare la problema restituirilor. Între timp, însă două lucruri au fost importante: în primul rând faptul că au continuat controalele am descoperit foarte multe situaţii în care restituirile s-au făcut în mod ilegal - iar dosarele sunt la parchet - şi doi - o problemă atât de importantă trebuie să facă obiectul unui consens politic, pentru că noi vom avea majoritatea şi vom lua o anumită decizie, dar acea decizie se aplică în ani de zile, pentru că vorbim de restituirea în natură, de reeşalonarea pe un termen, şi atunci, dincolo de campanie, de declaraţii sforăitoare, până în aprilie trebuie să avem un consens politic pe o temă fundamentală. Aceasta e o decizie politică fundamentală care trebuie asumată de toate forţele politice. Vom avea consultări după 9 decembrie, pentru că nu ai cu cine să vorbeşti înainte de 9 decembrie. PDL are problema alianţei cu PPDD şi atunci ei până pe 9 decembrie nu au cum, că îl supără pe aliat."

7 comentarii :

Riddick spunea...

Se poate extrapola şi vis a vis de relaţia România-UE, unde PSD, PnL şi PC au venit cu declaraţii "eurosceptice", dar au votat în parlament cot la cot cu PDL si UDMR ratificarea tuturor aberaţiilor UEiste. Probabil voi face o postare şi pe aceasta temă.

Riddick spunea...

Radu Golban: România la mezatul revendicărilor


Dezbaterea actuala pe tema revendicarii averii minoritatii germane si cultelor religioase (romano-catolice si evanghelice) ar trebui supuse unui dialog bine ancorat in societatea civila, fiind vorba despre averi imense aflate astazi in posesia statului si prevenind astfel un pesches pentru politicienii recuperatori romani si pentru Inalta Poarta de la Berlin. O actiune politica de acest gen nu are legitimitatea electorala, fiind doar un guvern de cifre aritmetice.

Odata cu instalarea noului guvern USL, s-a infiintat la inceputul acestei saptamani si o comisie a USL sub Domnul Calin Popescu Tariceanu privind restituirea proprietatilor. UDMR si minoritatile au cerut deja si fostului guvern restituirea in natura a proprietatilor confiscate de comunisti. Fostul ministru al Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a declarat in urma cu cateva saptamani, ca din totalul de 16 de miliarde euro estimat, care ar reprezenta echivalentul in bani al proprietatilor nationalizate, mai mult de jumatate ar reveni cultului romano-catolic, care a depus cereri de retrocedare pentru 88.000 de imobile, iar cealalta parte ar revenii minoritatilor din Romania.

Prea usor insa se pierde in discutia publica adevaratul motiv al acestei confiscarii a averii minoritatilor, care din motive politice este prezentata ca fiind un act de nedreptate comunista. De fapt, inca inainte de terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, Aliatii, prin Conventia de Armistitiu din 12 septembrie 1944 au impus, la articolul 15, dizolvarea organizatiilor pro-hitleriste de pe teritoriul romanesc. Conventia de Armistitiu a preluat principiile de realizare a pacii in Europa precum au fost stabilite prin Acordul de la Potsdam, incheiat la 1 august 1945 de catre Puterile Aliate. Astfel, Grupul Etnic German a fost desfiintat prin Decretul - Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al Romaniei. Prin aceeasi lege s-a hotarat si confiscarea tuturor bunurilor imobile ale respectivei organizatii hitleriste si legionare. Se remarca faptul ca aceasta lege (nr. 485/1944) nu a fost abrogata nici pana in zilele noastre. Prevederile articolului 15 au fost implementate in Romania si prin legea Nr. 187 din 23 martie 1945, Art. 3: In scopul infaptuirii reformei agrare, trec asupra Statului pentru a fi impartite …: [...]

http://riddickro.blogspot.ro/2012/05/radu-golban-romania-la-mezatul.html

Crystal Clear spunea...

Nu lasa,nu se lasa .
Vor sa ne faca praf !
Restituirile au fost facute abuziv, iar acum compromit dreapta

Ungurii au rezolvat simplu : oricine avea dreptul putea fi despagubit pana la valoarea de 60000 eur.Atat.
Daca fceam si la noi asa, n-am fi asistat la abuzurile incredibile care s-au facut.

Familia mea n-a primit nimic din toata averea lasata in Basarabia in 45 ,la refugiu-desi avem documente clare...Nici macar nu ni s-a raspuns la cereri...
Compensatii au primit doar unii...

Riddick spunea...

Las', că dinastia Duda a fost despăgubită în natură, aproape integral, apoi statul a cumpărat pe bani grei unele proprietăţi (Peleş, de ex.).

Crystal Clear spunea...

Sigur..
Sa vezi ce despagubiri imense a primit Djuvara !

conumishu spunea...

Și Djuvara ? Care se laudă cu trădarea din 1944 cînd a oprit telegrama cu răspunsul favorabil în privința armistițiului. Cei doi trădători în viață răsplătiți... regește.

Atunci sper ca proiectul ueist să se realizeze și să revenim cît mai repede la 800 de principățele nemțești, pare-se că e mai indicat așa pentru liniștea celorlalți.

Riddick spunea...

E nasoală treaba.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):