28 noiembrie 2012

Hai, că m-am prins care-i şpilu'


O nouă suspendare fără cvorum aranjează pe toată lumea - omu' se declară "învins de structuri": "Aaaarghhh! (răget-ca-de-leu) Ie-te: nu-l pusei pe Tonta premier şi mă suspendară iar!"; regionalizarea intră la referendum constituţional tot fără cvorum : "Nu eu! Nu noi (ARD*)! Ei, ei au scos cvorumul!", deci poate trece şi dacă vin doar trei inşi şi doi votează "pentru".
Căcărău (în seara asta): "În acel moment se declanşează acţiunea de suspendare, în acel moment legislaţia absurdă privitoare la cvorum şi unică în Europa se modifică în regim de urgenţă, domnul preşedinte este suspendat, Guvernul este învestit şi avem şi referendumul de demitere la care cunoaşteţi bine care e poziţia noastră."
(* "Dar le-am asigurat voturi că să se întrunească 2/3 din numărul de parlamentari, pentru revizuire").

Un comentariu :

Riddick spunea...

Ce, la ratificarea Tratatului de la Lisabona n-a fost cvasi-unanimitate, la 8-9 luni de la prima suspendare, cea din 2007 ?

Doar un vot împotrivă (Lavinia Şandru) şi o abţinere (unul de la PC): era aiurea să apară în statistici cu 100% DA, s-a operat această cosmetizare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: