20 octombrie 2012

USL joacă la cacealma


Da: laaa-cacealma

Mai întâi, nu a dat nicio declaraţie sau comunicat privind rezultatele Consiliului European ("Ce face domnia sa joi, ce poziţii spune şi mai ales la ce anume angajează România nu ştiu nici eu, aşa cum nu ştie nici Parlamentul României"; "Nu am discutat cu preşedintele şi nici nu este programată vreo întâlnire la întoarcere").

Iar acum vine cu o găselniţă, o comisie care să stabilească linia României în privinţa bugetului UE. 

Deci, s-ar înţelege că nu sunt divergenţe pe temele majore, cum a fost cea de acum, uniunea bancară europeană. Dacă taci, înseamnă că ai acceptat.
Constituţia României, Articolul 91./1. (Atribuții în domeniul politicii externe)
  • Președintele încheie tratate internaționale în numele României, negociate de Guvern, și le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate și acorduri internaționale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege.
Guvernul a decis constituirea unui consiliu care să stabilească poziţia României în negocierile din UE privind bugetul 2014-2020, structură condusă de primul-ministru, dar în care nu sunt incluşi membri ai Preşedinţiei, reprezentanţii altor instituţii putând participa doar dacă sunt special invitaţi.Consiliul va fi format din primul-ministru, toţi miniştrii cu excepţia celui al Apărării, precum şi preşedinţii Comisiei Naţionale de Prognoză şi Institutului Naţional de Statistică, conform unei hotărâri aprobate recent de Guvern.
MEDIAFAX
Ponta: "Eu nu am spus nici că sunt în favoarea, nici că sunt împotrivă, am spus că doar trebuie să analizăm ce înseamnă (uniunea bancară). Sunt convins că Ministerul de Finanțe și Banca Națională vor avea un punct de vedere foarte aplicat. România trebuie să acţioneze mult mai serios când e vorba de temele europene. Noi, de obicei, eram primii care săream în sus de bucurie şi după aceea vedeam ce înseamnă pentru România. Sunt convins că domnul preşedinte Băsescu nu se poate angaja în numele României, ci şi-a dat cu părerea. În numele României se pot angaja Parlamentul României, Guvernul. Domnia sa are o părere şi are dreptul la o părere. Ceea ce pot să vă spun, însă, este că în mod sigur Guvernul, în consultare cu Parlamentul şi cu Banca Naţională, va avea o poziţie oficială în perioada următoare. Domnul Băsescu are o părere, eu sunt mai aşezat, mai înţelept, şi prefer să-i ascult pe cei care se pricep înainte să-mi dau cu părerea doar că să dea bine la cineva".

Leonard Orban: "Sunt nişte lucruri pe care le avem în vedere în negocierile extrem de complicate care se derulează în momentul de faţă, fie că vorbim de propunerile Comisiei Europene legate de prima etapă a Uniunii bancare, fie că vorbim de celelalte proiecte pe termen mai lung".

2 comentarii :

Riddick spunea...

Joacă teatru ca să ia voturile naţionaliste şi eurosceptice pe care nu le-a atras PP-DD.

Riddick spunea...

PDL/ARD nici măcar nu se gândesc, ei cred că le vin voturi de la "Europa".

Ungureanu (Forţa Civică): "Probabil pentru guvernul actual amânarea aderării la Schengen nu constituie o ştire. Discursul naţionalist şi antieuropean al noii majorităţi de centru-stânga a demonstrat, în ultimele luni, că liderii USL nu înţeleg vocaţia europeană a României. Probabil domnii Crin Antonescu şi Victor Ponta ar prefera ca România să revină într-o zonă gri, a nimănui, unde nu ar trebui să dea socoteală nimănui pentru acţiunile de subminare a statului de drept,' a arătat fostul şef de guvern. 'Din fericire, însă, acest lucru nu mai este posibil. România s-a angajat ireversibil pe calea europenizării, europenizare care este sinonimă cu stabilitatea, prosperitatea şi demnitatea naţională. Aceeaşi Europă care a tras pe linie moartă procesul aderării la Schengen a transmis, ieri, la Bucureşti, un mesaj foarte clar: marile puteri europene, partenerii noştri din Uniune aşteaptă revenirea la cârma ţării a forţelor de centru-dreapta. Prietenii noştri din Uniune au încredere că forţele politice responsabile din Alianţa."

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/153459-Comunicat-de-pres-Fora-Civic.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: