24 septembrie 2012

"Numai noi avem dreptul la propagandă, de aceea vrem monopol !"


Cine le spune verde-n faţă ce sunt ei, e "populist".


Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat luni seara, intr-un discurs sustinut in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, ca tendintele populiste care se dezvolta in perioadele de neliniste economica si sociala reprezinta un pericol major pentru statului de drept, pentru societatile deschise si sistemele democratice, informeaza Comisia Europeana intr-un comunicat transmis presei.

"Nu doar amenintarile de securitate ar putea afecta structura democratica a societatilor noastre. Tendintele populiste care incoltesc in perioade de turbulente economice si sociale reprezinta, de asemenea, un pericol considerabil pentru statul de drept, pentru societatile deschise si pentru sistemele democratice", a declarat presedintele CE.

Barroso a aratat ca, pentru a preveni ascensiunea populismului, este necesara o conducere politica responsabila pentru care primeaza interesele cetatenilor.

"Acesta este motivul pentru care avem nevoie, de asemenea, de o conducere politica responsabila care pune statul de drept si interesele cetatenilor deasupra propriilor interese. Nu exista democratie adevarata fara stat de drept. Iar fara democratie, statul de drept este doar un instrument in mana conducatorilor", a declarat Barroso.

4 comentarii :

Riddick spunea...

"Vrem democraţie doar în teorie, de fapt practicăm monologul autist".

Crystal Clear spunea...

In curand or sa vina cu biciul..

Crystal Clear spunea...

Traim un adevarat COSMAR .

Riddick spunea...

S-o creadă ei că le va merge.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: