24 septembrie 2012

"Numai noi avem dreptul la propagandă, de aceea vrem monopol !"


Cine le spune verde-n faţă ce sunt ei, e "populist".


Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat luni seara, intr-un discurs sustinut in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, ca tendintele populiste care se dezvolta in perioadele de neliniste economica si sociala reprezinta un pericol major pentru statului de drept, pentru societatile deschise si sistemele democratice, informeaza Comisia Europeana intr-un comunicat transmis presei.

"Nu doar amenintarile de securitate ar putea afecta structura democratica a societatilor noastre. Tendintele populiste care incoltesc in perioade de turbulente economice si sociale reprezinta, de asemenea, un pericol considerabil pentru statul de drept, pentru societatile deschise si pentru sistemele democratice", a declarat presedintele CE.

Barroso a aratat ca, pentru a preveni ascensiunea populismului, este necesara o conducere politica responsabila pentru care primeaza interesele cetatenilor.

"Acesta este motivul pentru care avem nevoie, de asemenea, de o conducere politica responsabila care pune statul de drept si interesele cetatenilor deasupra propriilor interese. Nu exista democratie adevarata fara stat de drept. Iar fara democratie, statul de drept este doar un instrument in mana conducatorilor", a declarat Barroso.

4 comentarii :

Riddick spunea...

"Vrem democraţie doar în teorie, de fapt practicăm monologul autist".

Crystal Clear spunea...

In curand or sa vina cu biciul..

Crystal Clear spunea...

Traim un adevarat COSMAR .

Riddick spunea...

S-o creadă ei că le va merge.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: