25 septembrie 2012

După mintea activiştilor Soros, legea poate fi încălcată fără probleme dacă FMI dă un semnal discret


Las' că tot din cauză că a ţinut morţiş să aplice dispoziţia FMI "privatizaţi Oltchim până la 1 octombrie" are USL probleme acum.

Se întreabă lumea: ce-i cu ăştia, sunt într-o ureche? În ziua licitaţiei reprezentanţii FMI le-au trimis mesaj discret s-o lase baltă, văzând ce circ iese, ca să reia altă dată privatizarea, dar ei au mers ca berbecii înainte. Care să fie explicaţia, boală mintală, conspiraţia proştilor, mâna Rusiei? Cum speră Ponta (sau Dan Diaconescu) s-o lălăie aşa până la alegeri, mai bine de două luni, fără să li se spargă în freză până atunci? Nici una din variante. Explicaţia mai simplă şi şmecherească a venit în aceeaşi seară chiar de la dl. Vulpescu, fabulosul privatizator-şef, într-un interviu la B1. În eventualitatea că Diaconescu chiar plăteşte statului 45 mil euro pentru Oltchim, dânsul îi va primi imediat înapoi, drept capital de lucru! Ce ajutor de stat, ce reguli europene: "vom găsi noi un mecanism legal, nu pot să vă dau acuma detalii", a mai zis dl. Vulpescu, fiindcă e o prioritate strategică să ia oamenii salariile, să aibă de rechizite la copii în perioada asta, etc.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Pe sorositii astia cine-i matura ?

Riddick spunea...

N-am idee. Pe Ioniţă l-am măturat eu pe Facebook când mi-a trimis solicitare să fim "friends" şi l-am şters de două ori de la subscribers (revenise).

Crystal Clear spunea...

Astia sunt complet imaturi, retardati putem spune...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: