03 iulie 2012

Ponta recunoaște că vrea trecerea în Constituție a eurodiktatelor



Ponta recunoaște că vrea trecerea în Constituție a eurodiktatelor

Primul-ministru nu poate discuta singur la UE despre tratate privind cedarea de suveranitate naţională, dar nici preşedintele nu poate participa singur la aceste dezbateri, astfel de decizii revenind Parlamentului şi, eventual, poporului, în cazul revizuirii Constituţiei, afirmă premierul Ponta.

  Soluţia USL: uninominalul pur prin ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ. „Suspendarea va fi tot săptămâna aceasta"

„Vom da ordonanţă de urgenţă pentru votul uninominal după ce vom vedea motivarea Curţii Constituţionale”, au subliniat surse din USL pentru gândul. Potrivit acestora, majoritatea parlamentară va încerca şi revocarea judecătorii Curţii Constituţionale propuşi de forul legislativ, motivându-se că aceştia şi-au depăşit atribuţiile şi nu mai respectă actuala majoritate. Liderii USL au stabilit că marţi vor fi schimbaţi preşedinţii celor două Camere, iar miercuri vor fi aleşi Crin Antonescu preşedinte al Senatului şi Valeriu Zgonea la Camera Deputaţilor. „Suspendarea va fi discutată tot săptămâna aceasta, că doar de asta stăm pe căldura asta în Parlament”, au declarat surse din USL.

USL începe suspendarea președintelui Băsescu. Planul în 7 etape

Tăriceanu - agent de influență ungaro-german

Dezbaterea actuală pe tema revendicării averii minorităţii germane şi a cultelor religioase Romano-Catolic şi Protestante ar trebui supusă unui dialog bine ancorat în societatea civilă, fiind vorba despre averi imense aflate astăzi în posesia statului şi prevenind astfel un pescheş pentru politicienii recuperatori români şi pentru Înalta Poartă de la Berlin. O acţiune politică de acest gen nu are legitimitate electorală, fiind doar un guvern care s-a născut din traseism parlamentar fără legitimitate electorală.

Uniunea bancară europeană, sfârşitul suveranităţii BNR?

Pentru BNR, institutia responsabila cu supravegherea si reglementarea sectorului bancar autohton, o structura europeana de supraveghere a bancilor ar insemna, practic, reducerea competentelor sale, limitand-o la statutul de organ consultativ. Conceptul, aflat in prezent la nivel de idee, in jurul careia planeaza numeroase incertitudini cu privire la modul de realizare, la nivelul intregii Uniuni Europene sau doar al zonei euro, si la impactul real, merita analizat, in contextul in care aplicarea unui astfel de proiect ar insemna un pas important in directia unei mai mari integrari pe multiple planuri si ar modifica rolul bancilor centrale nationale.

Economistul-șef al BNR: "Până când nu li se va face cunoscut punctul terminus al proiectului european (uniunea politică) piețele financiare vor continua  să manifeste neîncredere și reticență față de acest proiect".

De aici se poate infera faptul ca pana cand nu li se va face cunoscut punctul terminus al proiectului european (uniunea politica) pietele financiare vor continua sa manifeste neincredere si reticenta fata de acest proiect. O anuntare a acestui punct terminus - chiar cu un orizont de timp mai indepartat , de 20-30 de ani - ar da, probabil, mult mai multa incredere pietelor si ar domoli atacurile speculative pe care actuala abordare, incrementala, le alimenteaza.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Pasul 1 și pasul 2 sunt critici, CCR poate opri pasul 2. Scopul este pasul 6, realizat prin pașii 3 și 7. Timingul ar presupune promulgarea votului cu un singur tur de către Antonescu, că e sigur că referendumul de demitere nu se va valida. Trebuie să termine tot în 30 de zile.

La pasul 3 nu e clar dacă legea CCR modificată poate răsturna inamovibilitatea dată de art. 145 din Constituție: Articolul 145: Independența și inamovibilitatea
Judecătorii Curții Constituționale sunt independenți în exercitarea mandatului lor și inamovibili pe durata acestuia.

http://ancheteonline.ro/2012/07/usl-incepe-suspendarea-presedintelui-basescu-planul-in-7-etape/

Crystal Clear spunea...

Comentariu : "Analiza economica este viabila d-le lazea, dar aceasta pentru state precum Germania, Franta, , etc, statele nordice si nu pentru mica noastra tarisoara, napadita de paduchi de politicieni de mai bine de 20 de ani.
Modelul american, la randul lui nu are cum sa fie transpus in Europa, sa nu uitam ca avem peste 20 de state in UE cu culturi, religii, limbi diferite...............
Ah da deci sustineti no bail out clause, egalitate doar pentru statele puternice, ioar pentru coloniile exploatate de zeci de ani cum e si Romania, sa ne facem ca ploua si acum dupa ce am acceptat tacit sa nu mai produca nimic - adica no industrie, no agricultura, no meserii, no banci nationale, no servicii stat.............. hai sa le si acuzam ca sunt puturoase, nepricepute si nu trebuie salvate..................ofofofof
dar atunci unde mai merg exporturile Germaniei, de ex, al Austriei saracutzele de ele care isi valorifica ( chiar daca prin credite date tot de ea coloniilor) 40% din PIB in tarile colonii..... prin exporturi......
Hai mai baieti iluminati de la BNR nu mai faceti pe desteptii, caci ati lucrat mana in mana cu ei........ ce creditele doar cu buletinul, + imobiliarele au aparut asa inventate din noapte doar in romania....sa fim seriosi
Of acum va treziti voi astia de la BNR , masoni sadici ce santeti sa vindeti povesti istorice depasite unor asa zisi prosti cum ne credeti????
NU nici poveste, medelele dvs, sa le predati masonilor din UE si Sua, nu in tarile care au dus greul si costul VIETII BUNE din Occident, muncind ca si sclavi in propria tara, nu doar peste hotare, pentru companii strainte - tip lohn, pe bani de nimic, tratati fiind mereu ca si oameni DIN LUMEA A3-A , de care acum vreti sa scapati dar inca nu v-ati gandit cum...... Razboi, sau chimizarea mancarii sau poate stii matale cu ce.... aia cu nitrogen!!!!! "

Riddick spunea...

Lazea e o javră trădătoare, ca tot staff-ul BNR. Trebuie odată și odată făcut curățenie acolo.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: