03 iulie 2012

E mai veche, dar mi-am reamintit-o



Pâi, cum să fie incriminate tocmai activitățile de bază ale tuturor partidelor și guvernelor de după 22 decembrie 1989 ?

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că dacă infracţiuni precum subminarea economiei naţionale şi complotul nu se regăsesc în noul Cod penal (Cp), valorile sociale ocrotite fac obiectul protecţiei unor alte infracţiuni.

Întrebat de ce s-a simţit nevoia de a fi scoase infracţiunile de complot şi subminarea economiei naţionale - prevăzute de actualul Cod penal de articolele 165, alineatul 2, şi 167, alineatul 1, şi pentru care DIICOT a pus sub acuzare 40 de persoane din conducerea Romgaz, ANRE şi InterAgro - ministrul Justiţiei a dat un răspuns de principiu.

"Reformele legislative au fost gândite cu foarte mulţi ani în urmă şi ele sunt făcute plecând de la constatări generale privind politicile penale ale statului la acel moment, privind legislaţia de drept comparat, în special legislaţia europeană, compatibilizarea legislaţiei noastre cu cea a ţărilor europene etc. Ministerul Justiţiei, indiferent cine a condus acest minister, a elaborat politici plecând de la principii şi de la fenomene generale, a elaborat acte normative şi le-a promovat pe baza unor obiective de politici penale generale. În niciun caz nu am avut şi nu vom avea în vedere în această operă legislativă cazuri particulare sau dosare speciale", a spus Predoiu.


3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

S-a luat de la inceput, in mod constient in calcul ca ceea ce este bun pentru o entitate mare ( UE) poate fi in contradictie cu interesul national.
A fost o premisa de baza constructiei UE.Am auzit aceasta afirmatie spusa direct in 2009 de consilierul prezidential de atunci Catalin Avramescu..

Riddick spunea...

Avramescu este un exemplu tipic de arivist teoretizator, genul ucigașului cerebral, care își justifică sieși "necesitatea acelei fapte".

Crystal Clear spunea...

Perfecta caracterizare !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: