02 iunie 2012

"Pe noi ne interesează"



Jaful Cupru Min este reluat, acum într-o nouă prezentare. Pleacă PDL, vine USL, jaful continuă. Pâi, da' ce credeați ?!  În caz că nu iese planul, au pregătită varianta - aruncă pastila fondurilor europene, care ar veni la CJ Alba, care ar prelua exploatarea (da-da...). Până vine mușteriul: finanțarea de la buget ori garantarea unui credit necesar investițiilor "nu este posibilă, e ajutor de stat" - știți, UE, cea care nu ne lăsa să recapitalizăm CEC Bank, iar acum face planuri de răscumpărare și de salvare a băncilor falite.

România liberă: Chiţoiu despre Cuprumin: După ce se va da avizul de mediu,se va relua procedura de privatizare

[...] "Pe noi ne interesează ca aceste zone să fie exploatate din punct de vedere economic eficient şi mai ales să ducem investiţii conexe exploatărilor miniere. Ce înseamnă investiţii conexe? Ne interesează să dezvoltăm şi industria turistică. Ne interesează să ducem industria conexă exploatării miniere: industria prelucrătoare, industria de producere de echipamente şi utilaje pentru domeniul minier şi de asemenea ne interesează ca acolo să dezvoltăm o microcomunitate de afaceri legată de exploatările miniere. Ne interesează ca toată populaţia din zonă să aibă locuri de muncă. Să creăm noi locuri de muncă şi să atragem şi din alte zone limitrofe celor două regiuni, Roşia Montană şi Abrud, şi de asemenea ne interesează, aşa cum vă spuneam clar, investiţiile de mediu care se vor face în zonă acolo şi garanţiile pe care investitorii le aduc pentru efectuarea acestor investiţii de mediu", a afirmat Chiţoiu. 

El a precizat că în cazul în care nu se va găsi un investitor interesat pentru Cuprumin Abrud până la sfârşitul anului, compania ar putea fi preluată de Consiliul Judeţean Alba.
 
"În cazul în care la Cuprumin Abrud nu găsim un investitor care să reia la sfârşitul acestui an exploatarea minieră de la Abrud, ne gândim şi avem prevăzut şi în programul de guvernare al USL, ne gândim la preluarea acestei societăţi de către Consiliul Judeţean Alba astfel încât să atragem fonduri europene pentru a dezvolta această societate şi pentru a o pune pe picioare şi a o eficientiza", a spus Chiţoiu.
Premierul Victor Ponta declara, în mai, la emisiunea "După 20 ani" de la PRO TV, că guvernul analizează varanta de a transfera acţiuni ale Cuprumin către Consiliul Judeţean Alba, urmând ca autoritatea locală să atragă de la Uniunea Europeană fondurile necesare investiţiilor de mediu în cadrul companiei.
Premierul declarase anterior că Guvernul a transmis FMI că nu va vinde Cuprumin pe baza strategiei fostului Cabinet, la un preţ mic şi împotriva intereselor strategice, ci pe baza unui program de parteneriat public-privat care va fi definitivat în patru luni.

Roman Copper a atacat în instanţă statul român, acuzând Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie că "a încetat unilateral discuţiile" cu firma canadiană pentru Cuprumin Abrud, deşi aceasta câştigase licitaţia pentru preluarea societăţii miniere.
Reluarea procesului de trecere în proprietate privată a Cuprumin a fost asumată în discuţiile cu FMI.
Cuprumin deţine exploatarea Roşia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României.

8 comentarii :

Gogu spunea...

Desi stiam ca schimbarea guvernarii este doar generica, lipsita de fond, tabara fiind aceeasi, incep sa apara confirmarile. Deci stim ! Iar daca stim, CE FACEM ? Raspunsul la intrebare, urmat rapid de implementare, este singura solutie pentru a se incerca prevenirea destructurarii Romaniei. SINGURA !

Riddick spunea...

Părerea mea este că nu trebuie să mai votăm sub niciun motiv actualele partide parlamentare, cu excepția PP-DD (care are ... un parlamentar, pe Daniel Oajdea). Din punctul meu de vedere, aceste așa-zise partide s-au constituit într-un dispozitiv gen "moară", ca la țintar, la fiecare mișcare fură câte ceva de la români.

http://www.boardgames-blog.ro/board-games/moara-tintar-descriere-si-regulament/

Teodora spunea...

Nu stiu ce se tot mai agita romanul, cu atata ecologie, atata protest anti exploarea cand tara asta nu are pic de economic, nu stiu cum sa face dar parca totul e contra, facand bine, facand rau tot prost iese...

Crystal Clear spunea...

Totul porneste de la educatia si cultura romanilor . Am vazut ieri la Bookfest cum se manifesta terorismul intelectual la noi :
Una dintre cele mai importante carti prezentate : "Intelectuali la cratita" -Ed Humanitas-un fel de carte de bucate scrisa de intelectualii nostri "fini". : Adriana Babeţi, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Emil Brumaru, Mircea Cărtărescu, Marius Chivu, Livius Ciocârlie, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Oana Pellea, Monica Pillat, Andrei Pleşu, Tania Radu, Antoaneta Ralian, Grete Tartler, Vlad Zografi
Nici un Targ de carte fara Neagu Djuvara care vrea sa ne indese cu orice pret alt fel de istorie a romanilor.
Florescu-cafegiul comunist ,dupa ce a scris o carte acum cativa an i, acum castiga a si el o paine vanzand cafea prin targ…
Liiceanu a devenit un babalac care se crede tinerel , Cartarescu – infantil si la peste 50 de ani .
Se tot complimenteaza reciproc, isi fac scrisori deschise si se « sustin moral »unul pe celalat cand se dovedeste ca sunt unelte ale securitatii comuniste.
In tot targul nu vezi o carte care sa vorbeasca despre mandria de a fi roman, o analiza a modului in care ar trebui sa se dezvolte societatea romanesca pentru ca sa-si redobandesca demnitatea , mandria , prosperitatea .
Nu se fac analize serioase, ale situatiei actuale a Romaniei despre cum ar trebui sa ne cladim viitorul ca sa ne fie bine.
Cine ar trebui sa face toate acestea ?
Intelectualii, bineinteles !
Ce concluzie putem trage ? Ca sunt toti colaborationisti , plecati in fata strainilor ( mai ales a francezilor si nemtilor) care-i sponsorizeaza ….
Sunt falsi, superficiali si afectati . Isi dau importanta si de fapt sunt niste tradatori.
Sunt penibili , mi-e rusine de ei si-i dispretuiesc…

Crystal Clear spunea...

Singurii intelectualii romani adevarati care isi iubesc semenii ii intalnesti pe bloguri..
Cat timp o sa ne mai lase sa vorbim ( scrim) liber..

Riddick spunea...

Scribii UTC și cei care s-au impus ca "rezistenți prin cultură" (= nu au protestat public contra regimului comunist) au ajuns referința.

Crystal Clear spunea...

Este scandalos ! Se impune o educatie si o cultura antiromaneasca , de tip neocolonialist .
Din pacate vad si rezultatele acestui tip de educatie in jurul meu, chiar la unele rude ..

Crystal Clear spunea...

corect : sa scriem


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: