20 iunie 2012

Cînd ați bătut palma, bandiților ?


Orice ar fi plănuit pedeliștii, voi, usliștii, permiteți distrugerea Hidroelectricii, sub mandatul vostru, sub guvernul vostru, cu majoritatea voastră parlamentară. Guvern care dă bani oficinei antinaționale TVR și parlament care se joacă cu o ineptă declarație legată de voaiajuri inutile spre zările de unde vin ordine la fel de antinaționale. De ce nu intervine guvernul în cadrul Hidroelectricii, de ce nu are loc o dezbatere de urgență în parlament ? Pe cine vreți să păcăliți ? V-ați vîndut.
La conu' Mişu: Cînd ați bătut palma, bandiților ?

Spumeg de furie. Da, Hidroelectrica, despre asta e vorba. Nu plagiatul lui Ponta sau al Udrei, nu închisoarea pentru Năstase, nu absența Băsescului de  la Bruxelles (aici fac pauză și număr ca să nu sparg ceva), nu accidentul rutier de lîngă Buzău, nu incompatibilitatea lui Diaconu la cultură sau golăneala papioanelor, nu alte n stupizenii despre care se toacă vorbe și timp, la nesfîrșit, prin canalele de diversiune știute.

Nu mă așteptam, de parcă nu s-ar repeta crima a nu știu cîta oară. Credeam că vor mai vinde cîte un pachet de acțiuni, că vor mai trage de timp, că vor scoate, poate, un ban. Nici gînd. A fost aleasă cea mai ticăloasă cale, frecvent practicată în anii ’90, cea a distrugerii dinăuntru pe tema… datoriilor.

Nu mai mă obosesc, îmi dau seama cît de inutil este, așa că amintesc doar în trecere elementarul adevăr potrivit căruia toate companiile mari din lume au datorii. Permanent. Pe termen lung și scurt. Așa se operează. Banii intră și ies într-o dinamică a lor. Dar nu înseamnă că o companie devine insolvabilă pentru că are datorii. Nici vorbă. În cazul Hidroelectricii, deținătoare de monopol natural și cu piață de desfacere garantată indiferent de conjunctură datorită faptului că produce cea mai ieftină energie electrică, “argumentul” datoriilor ar fi ridicol, dacă nu ar fi criminal.

Întreb doar atît: cînd ați încheiat pactul trădător, domnilor usliști ? Înainte, ca o condiție pentru a vă fi admisă sau chiar ajutată ascensiunea la guvernare, sau după, datorită unei profunde cangrene a corupției care vă macină ?

Orice ar fi plănuit pedeliștii, voi, usliștii, permiteți distrugerea Hidroelectricii, sub mandatul vostru, sub guvernul vostru, cu majoritatea voastră parlamentară. Guvern care dă bani oficinei antinaționale TVR și parlament care se joacă cu o ineptă declarație legată de voaiajuri inutile spre zările de unde vin ordine la fel de antinaționale. De ce nu intervine guvernul în cadrul Hidroelectricii, de ce nu are loc o dezbatere de urgență în parlament ? Pe cine vreți să păcăliți ? V-ați vîndut.
Perna de sub cap, scaunul de sub fund, pantofii din picioare, volanul de sub nas, ce alte comparații se pot găsi pentru a ilustra gradul de adormire indusă în nația noastră?

P.S. Trebuie să menționez.

L-au condamnat pe Năstase pentru cai verzi pe pereți. Urîtă poveste pentru el, în calitate de om obișnuit, posibil însă ca în viitorul nu prea îndepărtat să-i fie de ajutor în plan politic. Oricum e aiurea și “intelectualii” știe, dar destui se bucură, fără să observe anormalitatea situației. Răspunderea politică și, după caz, penală, da, atunci cînd vorbim despre vini reale. Se conturează frumos și la noi statul psiho-polițienesc la care se lucrează din greu în occidentul putred, cel puțin după 2001. Să ne ferească Dumnezeu de domnia judecătorilor ! Citiți-vă clasicii ca să știți ce urmează după.

Nimicul Cristian Preda se bucură. Dacă-l strînge papionul…

Se ridică alte întrebări. Cît de vulnerabili sînt oamenii politici care ajung să dețină cele mai înalte funcții în stat? Ce păzesc securiștii noștri, cum sau de ce lasă persoane vulnerabile la atacuri, acum în cazul Ponta pornite din străinătate, fără să avertizeze comisii parlamentare de resort? Ce păzesc cînd permit zbenguiala antiromânească de tip Macovei? Sau pe cine servesc, de fapt? Și să mai mă lase cei cu placa Băsescu, aici e țesătură peste  puterile respectivului, pînză de păianjen de tip Soros, adică lucrarea celor mai mari dușmani ai României, pentru că în România se trage. Cum se va trage mereu dacă nu le dăm tare de tot peste bot hienelor străine. Ne batem între noi după.

Să nu uităm să tragem apa după CTP, mai ales cînd juisează.

9 comentarii :

Riddick spunea...

Autorul relativizează vina penală a lui Năstase și culpa etico-profesională a lui Ponta.

La Năstase se găseau destule, nu trebuia o condamnare pe ceva marginal. Și pedeapsa e marginală față de fraudele 2001-2004, ca să nu menționez decât furtul de la referendumul constituțional (prezență 39%, declarată de cca 55%)

Riddick spunea...

Inaugurez o etichetă nouă: PDUSL.

Am o presimțire urâtă, ne vom mai întâlni cu ea după alegeri, la revizuirea Constituției.

ROMANIA -
GERMAN THREATS, EU VOTE RIGGING AND UK WARSHIPS

http://home.freeuk.net/freenations/news-2004-03-02.html

GERMAN EUROPE MARCHES INTO ROMANIA -
DESTROYING ANOTHER DEMOCRATIC CONSTITUTION

home.freeuk.net/freenations/news-2003-10-27.html

Crystal Clear spunea...

PDUSL-Foarte buna !

N-o sa crezi, dar azi ma gandisem ca inca n-a aparut ceva analog cu PSDNLPC...

Riddick spunea...

:)

Anonim spunea...

Nu prea am ce relativiza în cazul dosarului pentru care a fost condamnat, nu văd nimic relevant. Hai să o spunem direct. Ce justiție din colonia România ar îndrăzni să condamne pe oricine într-o cauză care ar pune în pericol modul de operare al colonizatorului?

Eu le-aș face multora ce scriai că le-ar fi făcut Ceaușescu, dar în secunda următoare strîng din dinți și îmi dau seama că nu asta e calea.

Neimportant pînă la urmă. Ne luăm țara înapoi cu prosteli de procese de tipul acesta? Se sperie cineva dintre cei ce ar trebui? Cad pe gînduri străinii care au obosit de cît cară la cadourile ce li se fac pe aici?

Riddick spunea...

Lumea se trezește, dar de la vorbă la faptă mai este.

Nu s-au desprins de mentalitatea de supuși și de exemplul repetat de n ori că le merge doar acelora care se dau cu cel mai tare, ori care pare a fi mai tare.

Crystal Clear spunea...

Asist acum la o incercare de preluare a unei fabrici mici absolut pe gratis. Fabrica e in somaj tehnic brusc din martie( furnizorul de gaz n-a mai vrut sa reesaloneze datoria facuta in iarna gra care a fost) dar nu a declarat falimentul.Ar putea reporni cu vreo 60000 eur( plata utilitati) .
Strainul a dat un pret de 3 ori mai mic decat cel cerut de actionari ( platibili in urmatorii ani din profitul probabil care va urma )si nu vrea sa aduca banii de utilitati pentru repornire ,ci cere ca actualii actionari sa faca un nou imprumut.. Sunt curioasa ce iese de aici...

Riddick spunea...

Ar fi nebuni proprietarii să se bage cu ăla. Dacă se pot împrumuta, nu ar prea avea nevoie de el.

Crystal Clear spunea...

Astept sa vad cum reactioneaza actualii actionari.

Ori sunt prosti ori banditi ( fabrica s-a inchis prea brusc) I-adevarat ca a fost o iarna grea, consumul de gaz a fost mare)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: