17 mai 2012

Furia, PPDD și alegerile locale



Cam aceleași motivații le am și eu (voi vota la alegerile locale cu PP-DD). La toamnă, mai văd eu. Dar nu voi vota cu niciun partid parlamentar actual, asta e sigur.


În condițiile în care unii dintre liderii PDL își continuă non-combatul suspect de blat și dreapta rămîne în continuare orfană, nu m-ar mira ca la locale PPDD să aibă un scor mult mai mare decît în sondaje.

PPDD poate beneficia de furia și dezamăgirea simpatizanților PDL și ai dreptei în general, care, percepînd alegerile locale ca avînd o miză scăzută (oricum, mai mică decît alegerile parlamentare), ar putea decide să folosească aceste alegeri pentru a da un semnal principalului partid al dreptei. Astfel, alegătorii ar putea considera miza trezirii dreptei pentru alegerile parlamentare ca fiind mai importantă decît miza alegerilor locale. Absența la vot e o inacțiune, care nu rezolvă furia politică a alegătorilor, e înăbușire, nu descătușare.

De ce totuși PPDD? Fiindcă PPDD e descătușarea, fiindcă e un partid anti-sistem, care prin însăși existența sa e un semnal de alarmă adresat establishmentului politic, fiindcă e un partid spectaculos și radical care se mulează perfect pe furia alegătorului. De ce nu USL? Fiindcă, pe de o parte este principalul inamic al dreptei și, pe de altă parte, un posibil motiv al furiei votanților dreptei este și non-combatul PDL, care nu satisface deloc spiritul combativ al anti-useliștilor (citește anti-pesediștilor, anticomuniștilor etc).

În 2000 au votat PRM foarte mulți tineri și foarte mulți dezamăgiți ai dreptei. Nu au absentat de la vot, și-au luat furia și dezamăgirea și au intrat cu ele în cabina de vot, unde au pus ștampila pe partidul semnal, partidul năduf, partidul acuzator. De fapt, nu au pus ștampila, au dat cu ea, au lovit, le-au tras o ștampilă.

Deja am auzit cetățeni respectabili, cu aplecări politice responsabile, deciși să voteze pe 10 iunie cu Becali, PPDD sau chiar și USL (poate părea paradoxal, dar în unele cazuri furia, dezamăgirea, senzația de neputință poate avea și efecte din acestea, extreme).

Nicușor, în schimb, este o soluție rațională, artificială, o anarhie de hipster, atentă la detaliul stilistic. Nicușor e alesul celor care petrec 4 ore la coafor ca să se ciufulească și 3 ore în fața oglinzii, să-și aranjeze tacticos, pînă la cel mai mic detaliu, ițarii neglijenți, celor care își aruncă neatent eșarfa pe gît, timp de o oră, în timp ce se pozează cu aifonul din toate unghiurile exersîndu-și consecvent și riguros dezabuzarea, care își încordează fiecare mușchi al feței ca să arate o față căzută. Nicușor e alesul acelora pe care nu-i interesează imaginea și care își dedică 20 de ore pe zi acestei lipse de interes. Soft, artificial, descărnat.

Revoluția cu spume și sînge, furia genuină, răzbunarea rece, tăioasă și calculată, năduful plin, carnal, palpabil, ultimul răcnet în materie de ”mai dați-vă în p… mea” sînt în terenul lui Dan Diaconescu. Și nu m-ar mira deloc un 20% în dreptul PPDD la locale.

17 comentarii :

Gogu spunea...

Nu vreau sa dau lectii, nu vreau sa conving, nu vreau sa combat !
Nu sint de ''dreapta'', nu sint de ''stinga''. Sint Roman si as face aproape orice, in limite rezonabile, pentru a-mi apara statutul NATIONAL, dupa care cel social, NU invers. De aceea,vreau, doar, sa mai apuc sa traiesc normal in Tara noastra. V-am facut confesiunea de mai sus pentru a incerca sa fiu credibil cind va spun ca PPDD este o facatura mai nociva decit CDR. Este o ''creatie'' externa si, pe deasupra, NECUNOSCUTA !
Celelalte partide si asimilate, de asemenea ''facaturi'' externe, sint CUNOSCUTE. Adica, intr-o masura, PREDICTIBILE.
Votind in ''necunoscut'' este un lux prea mare; nu mai sint conditiile istorice din 1996 cind s-a votat ''schimbarea'' si peste exact 30 de zile, in ianuarie 1997, salariile devenisera 1/3 din ce fusesera in decembrie, initiind bocetul generalizat in care s-a sfirsit acel regim de trista amintire(caruia i s-a pus capat printr-un telefon-spun unii-care devenise necesar, pentru a preveni o revolutie SOCIALISTA).
Acum revolutia a fost dezamorsata tot de acolo de unde s-a dat telefonul in 1999 cind cel mai de dreapta secretar PCR, (de loc de undeva de la granita Basarabiei cu Trasnistria si insurat cu o doamna care il trecea clasa, alaturi de alti multi colegi, la limba rusa) l-am numit pe Emil Constantinescu, ala caruia a trebuit sa i se angajeze logoped in pregatirea campaniei electoral, s-a declarat invins de securisti(parca) si a anuntat non combat-ul mult asteptat.
Acum e criza mare si se pregateste, daca se poate fara singe, o noua ordine mondiala care sa o inlocuiasca pe cea de dupa razboi, devenita caduca prin evolutiile din Lume, petrecute din 1947 incoace. Deci, e o mare lupta si Romania poate disparea de pe harta, ea fiind al treilea stat trianonic, inca nedestructurat.
Iar PPDD nu va putea face fata ! Poate nici USL-ul singur(daca legea electorala ramine asa cum vrea Ponta); trebuie multa unitate si mult mai putina ura. Si mai multa gindire, fara lozinci cu comunisti si alte asemenea. La noi SINGURA IDEOLOGIE VALABILA, DE NATURA SA NE SALVEZE, VERIFICATA ISTORIC, ESTE NATIONALISMUL (''LUMINAT'', CUM AR SPUNE VADIM). Fraza de mai sus nu are legatura cu PRM decit ca idee si, as mai spune ca, in crearea si perenizarea PRM amestecul extern este mult mai mic decit la alte partide.
Va rog sa nu va suparati ca am scris cele de mai sus ! Am facut aceasta cu cele mai bune intentii si nu am pretentia ca am dreptate 100%.. Dar rog pe oricine citeste sa cugete putin . Nimic mai mult. Salutari Riddick !

Traian P. spunea...

Ultima mea vizită pe blogul dumneavoastră.

Cu scuzele de rigoare, cereţi o Dreaptă Unită şi ca măsură de protest votaţi o stângă românească al cărui populism depăşeşte limitele înţelegerii ? :) Funny, very funny!
Dacă votarea unei stângi radicale va ajuta la atingerea scopului pentru care aţi creat acest blog, anume „ destinat turnării de soluţii caustice la rădăcinile stângismului şi europeismului” atunci ...succes.

Acum îmi este clar scopul dumneavoastră „PPDD poate beneficia de furia și dezamăgirea simpatizanților PDL și ai dreptei în general, care, percepînd alegerile locale ca avînd o miză scăzută (oricum, mai mică decît alegerile parlamentare), ar putea decide să folosească aceste alegeri pentru a da un semnal principalului partid al dreptei. Astfel, alegătorii ar putea considera miza trezirii dreptei pentru alegerile parlamentare ca fiind mai importantă decît miza alegerilor locale”.

Mulţumesc, nu.

Dumneavoastră jucaţi la cacealma doar că uitaţi un lucru, succesul cacealmalei constă în faptul că adversarul nu vă cunoaşte cărţile. Şi dacă nu-i cacealma atunci este manipulare prin frică, fluturarea bau-baului PPDD în faţa electoratului de dreapta pe care-l consideraţi inteligent. Iar funny, very funny. Atât de inteligent încât prin manipulare doriţi atragerea lor către persoane frecventabile de dreapta. Care sunt acelea că nu le numiţi pentru că s-ar vedea că sunt pedeliştii care trebuiesc salvaţi.
Rolul PRM din 2000 a fost luat de PPDD. Previzibil. Desfid manipularea.

Anonim spunea...

Cu dezastru constat ca experimentul unor cotofeni, a scapat din mana si are masa electorala! Doar domnul dan PP-DDTv are o tinta: Vreau sa otv-izez toata Romania!
Si s-a anuntat in media ca e epidemie de CAPUSE!

Crystal Clear spunea...

"In 2000 au votat PRM foarte mulți tineri și foarte mulți dezamăgiți ai dreptei. Nu au absentat de la vot, și-au luat furia și dezamăgirea și au intrat cu ele în cabina de vot, unde au pus ștampila pe partidul semnal, partidul năduf, partidul acuzator. De fapt, nu au pus ștampila, au dat cu ea, au lovit, le-au tras o ștampilă."
Si asa au votat , din nou pe Iliescu si PSD .
Vazand azi,pe strazi reclamele cu PP-DD am avut senzatia de "deja vu"... Mi-e teama ca va fi acelasi lucru..

Riddick spunea...

M-am păcălit până acum cu toate partidele parlamentare actuale. Am votat DA (PnL + PD) în 2004 și PDL în 2008. Nu se va mai întâmpla.

În condițiile în care Partidul Naționalist este blocat pe proceduri din 9 martie de procuror (cere verificarea semnăturilor), cu acte de înscriere depuse din 22 decembrie, iar Noua Republică încă nu s-a înregistrat (și se pare că are un program - clonă după cel al PDL, deci...), nu văd altă variantă de vot cu șanse, în condițiile uninominalului parțial actual sau al celui cu un singur tur care se anunță. La dracu', încă nu a guvernat PP-DD ca să-l putem evalua în cunoștință de cauză.

Crystal Clear spunea...

Nu se poate vota "in orb"....

Crystal Clear spunea...

Oamenii au nevoie de consecventa

Anonim spunea...

@Gogu spunea...
"... din 1996 cind s-a votat ''schimbarea'' si peste exact 30 de
zile, in ianuarie 1997, salariile devenisera 1/3 din ce fusesera
in decembrie,..."
Nea Gogule, te rog frumos urmareste intre timpii (aprox.)
1.01.00 si 1.04.00
ca sa AFLI ce e cu 1/3.
Daca vrei; daca nu, nu!
http://inregistrari.b1.ro/view-sub_semnul_intrebarii-88.html

Riddick spunea...

Bănuiesc că este vorba despre o hotărâre de guvern ori o ordonanță care a fost emisă la final de guvernul Văcăroiu și care făcea găuri mari în buget. Constantinescu i-a chemat la Cotroceni pe unii membri ai guvernului demisionar PDSR-Văcăroiu și i-a întrebat ce este cu acel act normativ, la care Florin Georgescu i-ar fi dat replica că dacă noul parlament nu îl va vota nu vor fi bani pentru plata bugetarilor, "inclusiv a colegilor dumneavoastră din învățământ".

Riddick spunea...

CDR a votat în parlament chestia aia, în cele din urmă.

Crystal Clear spunea...

Daca vrei sa ramana blog de dreapta adevarata (asa cum speram toti) trebuie gandit foarte bine, fiecare pas.
Pana la urma ce intelegi prin "Dreapta Unita " ?
Se include aici si cei de la Blogary ? Urmeaza teofil ?

:)

daca nu e de ras ,e de plans....

Riddick spunea...

Am pus un punct de vedere, aloo... :)

Până la Dreapta Unită, mai întâi trebuie să avem o Dreaptă. În parlament, nu pe net.

Crystal Clear spunea...

Dreapta Unita se contruieste greu si nu cu exemple, pe net pentru votat PP-DD...

Se poate pierde esentialul..

Riddick spunea...

Am arătat care este varianta ACUM, LA LOCALE.

Rusul are o vorbă: "Când n-ai pește, și racu'-i pește".

Crystal Clear spunea...

Racii pot ajunge chiar delicatese .
Inabusiti in unt si cu putin usturoi...

Riddick spunea...

:)

Crystal Clear spunea...

Esentialul este sa nu te autodemolezi...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: