23 aprilie 2012

Dezbatere TVR INFO: Statele Unite ale Europei (S.U.E.), viziunea creştină: pro şi contra





"Creştinul" Papahagi se pronunţase deja: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Dezbatarea asta,acum este numai in Romania. N-am auzit de asa ceva in alta tara din UE.
Tot e bine pentru ca vedem exact cu ce se ocupa FCD. Pe Papahagi il vezi peste tot : ISP, CADI, consilier prezidential, etc...
Ce s-au mai organizat toti astia cu mai multe cetatenii ca sa ne vanda...

Riddick spunea...

Se dezbate și prin alte părți, dar nu se numește așa, ci "adâncirea integrării europene" sau eurofederalism.

Crystal Clear spunea...

"more Europe" ...Ti se face sila .

corneliu spunea...

Ce-ar fi fost acum crestinismul fara imperiul roman, adica fara fosta SUE? Raspunsul e simplu, dar n-ar recunoaste nimeni dintre "aparatorii" crestinismului: ar fi fost o secta iudaica ciudata uitata demult.

Morala e ca daca va luptati impotriva SUE, face-ti-o cinstit, lasati crestinismul in pace.

Riddick spunea...

Unde m-am luat eu de creștinism ? Dimpotrivă, am arătat că unii europropagandiști se folosesc de el.

Crystal Clear spunea...

Alta acum !
Comparam Imperiul Roman cu SUE care "ne apara de razboaie"...
Vad ca unii ( din afara Romaniei) platesc o groaza de bani ca sa se faca propaganda pentru astfel de speculatii care ne duc pe noi in neocolonialism... N-am inteles inca avantajele pe care ni le aduce SUE, noua romanilor ?

De ce nu e suficienta o colaborare economica in UE?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: