23 aprilie 2012

Dezbatere TVR INFO: Statele Unite ale Europei (S.U.E.), viziunea creştină: pro şi contra





"Creştinul" Papahagi se pronunţase deja: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Dezbatarea asta,acum este numai in Romania. N-am auzit de asa ceva in alta tara din UE.
Tot e bine pentru ca vedem exact cu ce se ocupa FCD. Pe Papahagi il vezi peste tot : ISP, CADI, consilier prezidential, etc...
Ce s-au mai organizat toti astia cu mai multe cetatenii ca sa ne vanda...

Riddick spunea...

Se dezbate și prin alte părți, dar nu se numește așa, ci "adâncirea integrării europene" sau eurofederalism.

Crystal Clear spunea...

"more Europe" ...Ti se face sila .

corneliu spunea...

Ce-ar fi fost acum crestinismul fara imperiul roman, adica fara fosta SUE? Raspunsul e simplu, dar n-ar recunoaste nimeni dintre "aparatorii" crestinismului: ar fi fost o secta iudaica ciudata uitata demult.

Morala e ca daca va luptati impotriva SUE, face-ti-o cinstit, lasati crestinismul in pace.

Riddick spunea...

Unde m-am luat eu de creștinism ? Dimpotrivă, am arătat că unii europropagandiști se folosesc de el.

Crystal Clear spunea...

Alta acum !
Comparam Imperiul Roman cu SUE care "ne apara de razboaie"...
Vad ca unii ( din afara Romaniei) platesc o groaza de bani ca sa se faca propaganda pentru astfel de speculatii care ne duc pe noi in neocolonialism... N-am inteles inca avantajele pe care ni le aduce SUE, noua romanilor ?

De ce nu e suficienta o colaborare economica in UE?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: