17 februarie 2012

Totul a fost la mișto !



Totul a fost la mișto, chiar și recensământul (norma de reprezentare ar fi impus scăderea corespunzătoare a numărului de parlamentari), ca să nu se poată schimba nimic, termenul util fiind mai mic de 12 luni înaintea alegerilor.
Potrivit legislaţiei în vigoare, actualizarea delimitării colegiilor uninominale se realizează de către Autoritatea Electorală Permanentă anual – în cazul în care au apărut modificări în structura, denumirea sau rangul unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv după fiecare recensământ al populaţiei (cu cel puţin 12 luni înainte de alegerile parlamentare la termen), acest lucru fiind imposibil de realizat ]n acest moment.

“Actualizarea curentă a colegiilor uninominale nu a avut în vedere modificarea limitelor acestora, ci numai includerea, acolo unde a fost cazul, a elementelor redenumite, a celor omise sau nou-înfiinţate. Prin publicarea informaţiilor actualizate, AEP a încercat să evite nearondarea, conform cerinţelor legale, a celor aproximativ 2.500 de elemente teritoriale omise sau nou-înfiinţate (artere de circulaţie, tronsoane ale acestora, imobile) la secţiile de votare ce urmează a fi organizate la alegerile parlamentare din anul 2012, respectiv menţinerea erorilor de tip/denumire a elementelor teritoriale incluse în H.G. nr. 802/2008″, informează AEP.

Față de acest subiect, senatorul Dan Șova a declarat “că PSD a depus de anul trecut un proiect de reducere a numărului de parlamentari, dar actuala putere nu a făcut nimic până acum.
Redesenarea colegiilor nu este posibilă decât printr-o comisie care să respecte componența Parlamentului, iar modificarea Legii nr. 35/2008 este imposibil de realizat în acest moment”, a conchis senatorul Dan Șova.

De Ce News

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: