17 februarie 2012

Totul a fost la mișto !



Totul a fost la mișto, chiar și recensământul (norma de reprezentare ar fi impus scăderea corespunzătoare a numărului de parlamentari), ca să nu se poată schimba nimic, termenul util fiind mai mic de 12 luni înaintea alegerilor.
Potrivit legislaţiei în vigoare, actualizarea delimitării colegiilor uninominale se realizează de către Autoritatea Electorală Permanentă anual – în cazul în care au apărut modificări în structura, denumirea sau rangul unităţilor administrativ-teritoriale, respectiv după fiecare recensământ al populaţiei (cu cel puţin 12 luni înainte de alegerile parlamentare la termen), acest lucru fiind imposibil de realizat ]n acest moment.

“Actualizarea curentă a colegiilor uninominale nu a avut în vedere modificarea limitelor acestora, ci numai includerea, acolo unde a fost cazul, a elementelor redenumite, a celor omise sau nou-înfiinţate. Prin publicarea informaţiilor actualizate, AEP a încercat să evite nearondarea, conform cerinţelor legale, a celor aproximativ 2.500 de elemente teritoriale omise sau nou-înfiinţate (artere de circulaţie, tronsoane ale acestora, imobile) la secţiile de votare ce urmează a fi organizate la alegerile parlamentare din anul 2012, respectiv menţinerea erorilor de tip/denumire a elementelor teritoriale incluse în H.G. nr. 802/2008″, informează AEP.

Față de acest subiect, senatorul Dan Șova a declarat “că PSD a depus de anul trecut un proiect de reducere a numărului de parlamentari, dar actuala putere nu a făcut nimic până acum.
Redesenarea colegiilor nu este posibilă decât printr-o comisie care să respecte componența Parlamentului, iar modificarea Legii nr. 35/2008 este imposibil de realizat în acest moment”, a conchis senatorul Dan Șova.

De Ce News

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: