24 ianuarie 2012

O fi cine cred eu că ar putea fi ?



Sora lui Cristian Preda, Caterina Preda (profesoară la Universitate) a semnat petiţia contra Ungariei a Grupului Spinelli ?

 

Asistenta de la Parlamentul European a lui Cristian Preda, Alina-Roxana Gîrbea, este membru al Grupului Spinelli, organizaţie care militează pentru abolirea statelor naţionale şi pentru crearea unui "stat european".

UPDATE:  

La pagina 26 a petiției s-ar putea găsi și semnătura lui Zoe Petre, fost consilier prezidențial al lui Emil Constantinescu. Poziția nr. 759:

759*****ZoeBucarestRoumanieroumaineprofesseur d'université

Sunt din ce în ce mai sigur asupra identității celor două persoane, numărul asteriscurilor corespunde cu numărul de litere din numele de familie.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Dar de ce se pun asteriscuri? Oamenii care semnează petiţiile nu-şi asumă deschis punctele de vedere pentru care semnează? Le e teamă că vor fi prigoniţi pentru că au semnat petiţia?

Riddick spunea...

Probabil asta este politica celor care au inițiat petiția.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: