05 ianuarie 2012

La aceiași bani, un Eurofighter second-hand e dărâmat, un F-16 mai are resurse



... sau vor fi mai puține avioane cumpărate (avionul Eurofighter și nou e mai scump decât F-16, la fel și ora de zbor).

Să vedem dacă se confirmă știrea în privința României, ar fi pe linia subordonării față de Berlin și Bruxelles. Bulgaria a anunțat oficial că va cumpăra Eurofighter second-hand (8 bucăți). Oricum, nu am crezut că România va cumpăra vreun avion, atât timp cât în 2010 nu s-a făcut nimic, nici în 2011.
România cochetează cu ideea să cumpere avioane Eurofighter second hand din Germania. Vecinii bulgari sunt deja pe cale să achiziţioneze opt astfel de avioane de la nemţi, scrie „Financial Times Deutschland".

Publicaţia ,,Financial Times Deutschland" (FTD) susţine că Germania este pe cale să obţină bani buni din vânzarea unor avioane la mâna a doua, dar aproape noi, de tip Eurofighter. Interesaţi sunt în primul rând bulgarii, care s-au arătat interesaţi de achizionarea a opt aeronave.

Premierul bulgar negociază cu Merkel

Va discuta despre achiziţie cu Angela Merkel, cancelarul german, chiar premierul bulgar Boiko Borisov, care efectuează o vizită oficială la Berlin, în 17 ianuarie. Interesate de apartele Eurofighter second-hand sunt şi alte ţări, cu precădere din estul Europei, notează FTD. Printre acestea se numără Cehia, Croaţia, Slovacia şi România.

Adevărul

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: