05 ianuarie 2012

La aceiași bani, un Eurofighter second-hand e dărâmat, un F-16 mai are resurse



... sau vor fi mai puține avioane cumpărate (avionul Eurofighter și nou e mai scump decât F-16, la fel și ora de zbor).

Să vedem dacă se confirmă știrea în privința României, ar fi pe linia subordonării față de Berlin și Bruxelles. Bulgaria a anunțat oficial că va cumpăra Eurofighter second-hand (8 bucăți). Oricum, nu am crezut că România va cumpăra vreun avion, atât timp cât în 2010 nu s-a făcut nimic, nici în 2011.
România cochetează cu ideea să cumpere avioane Eurofighter second hand din Germania. Vecinii bulgari sunt deja pe cale să achiziţioneze opt astfel de avioane de la nemţi, scrie „Financial Times Deutschland".

Publicaţia ,,Financial Times Deutschland" (FTD) susţine că Germania este pe cale să obţină bani buni din vânzarea unor avioane la mâna a doua, dar aproape noi, de tip Eurofighter. Interesaţi sunt în primul rând bulgarii, care s-au arătat interesaţi de achizionarea a opt aeronave.

Premierul bulgar negociază cu Merkel

Va discuta despre achiziţie cu Angela Merkel, cancelarul german, chiar premierul bulgar Boiko Borisov, care efectuează o vizită oficială la Berlin, în 17 ianuarie. Interesate de apartele Eurofighter second-hand sunt şi alte ţări, cu precădere din estul Europei, notează FTD. Printre acestea se numără Cehia, Croaţia, Slovacia şi România.

Adevărul

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: