19 ianuarie 2012

Chiar e nevoie să ne spună ruşii adevărul ?!



Plată pentru visul european

Vocea Rusiei

Informaţiile care sosesc din România trezesc asociaţii cu evenimentele din urmă cu peste 20 de ani: aceleaşi manifestaţii antiguvernamentale în masă, aceleaşi reproşuri de subminare a economiei ţării adresate şefului statului, aceeaşi încingere a spiritelor.
 
În timpul ciocnirilor de la Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Galaţi au fost răniţi oameni, la fel la Timişoara, unde în 89 s-a tras în demonstranţi. Agenţiile informează că în capitală demonstranţii au dus un sicriu cu inscripţia „Băsescu-Ceauşescu”. Oare a fost nevoie să fie distrus regimul comunist şi să se intre în UE pentru ca ţara să ajungă practic în aceeaşi situaţie? „Românii plătesc pentru visul european”, consideră Serghei Markov, directorul Institutului de Studii Politice.

„Demonstraţiile din România sunt un fenomen din categoria celor aşteptate. În spatele lor stau problemele ţărilor UE care cheltuiesc mai mult decât le permit mijloacele. De aceea consider că europenii ar trebui să-şi reducă consumul, în proporţii diferite. De exemplu, Germania cu 25%, Franţa cu 35%, în schimb ţări precum Grecia şi România cu peste 50-60%. Situaţia din România seamănă cu cea din Grecia. Nivelul bunăstării materiale a oamenilor nu corespunde salariilor lor”.

Autorităţile de la Bucureşti nu pot fi invidiate. Măsurile adoptate anul trecut în vederea salvării economiei (una din cele mai sărace din UE) trebuie transpuse în viaţă. Pentru acest program s-a primit creditul de la FMI şi UE. Iar oamenii instigaţi de sindicate strigă despre un „genocid social” şi „Jos Băsescu!”. De ce provoacă o asemenea furie preşedintele ales pe cale democratică? Iată opinia lui Serghei Markov.

„Demonstranţii îl compară pe Băsescu cu un drac împieliţat. Însă el nu este ameninţat de soarta lui Ceauşescu. El nu va folosi într-o formă masivă armele împotriva poporului său. El are firea unui aventurier, putem da drept exemplu pretenţiile lui teritoriale faţă de Ucraina. Dar şi vecinii ar putea formula pretenţii faţă de Băsescu”.

 
Politologul rus este convins că nici demisia preşedintelui, nici alegerile anticipate ale deputaţilor parlamentului nu vor schimba situaţia internă din România. Trebuie să se înţeleagă că UE nu este un loc de pricopseală şi aici nimic nu se dă pe gratis. Oricât vei sparge geamurile vitrinelor, vei da foc la automobile şi vei arunca cu sticle incendiare pentru visul de a deveni o parte componentă a Europei unite, va trebui într-o formă sau alta să se plătească preţul înalt al economisirii drastice şi renunţării la bunăstarea obişnuită.

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Trebuie să se înţeleagă că UE nu este un loc de pricopseală şi aici nimic nu se dă pe gratis. Oricât vei sparge geamurile vitrinelor, vei da foc la automobile şi vei arunca cu sticle incendiare pentru visul de a deveni o parte componentă a Europei unite, va trebui într-o formă sau alta să se plătească preţul înalt al economisirii drastice şi renunţării la bunăstarea obişnuită."

Preiau si eu

Riddick spunea...

Că le convine, e partea a doua, dar realitatea e realitate.

Crystal Clear spunea...

Sigur ca le convine.
Au pus umarul ca sa se ajunga aici..

inchiriere masina de fum spunea...

"Trebuie să se înţeleagă că UE nu este un loc de pricopseală şi aici nimic nu se dă pe gratis."
Asta ar trebui sa se explice oamenilor care ies in strada, dar nu o face nimeni asa cum trebuie, de asta toti spera ca daca schimba guvernul o luam de la capat si va fi mai bine.

Riddick spunea...

Cineva împrăștie fum, ca lumea să nu vadă realitatea. ;-)

Anonim spunea...

Ba da, UE este un loc de pricopseală pentru unii, care primesc lucruri pe gratis. Lucruri care sînt plătite de alţii.
Am mai spus-o, personal sînt printre cei care au primit bani pe gratis de la UE. Nu mulţi, cît să ciugulesc şi eu ceva, dar alţii au primit sume serioase.
Nu mi se pare deloc un fapt de laudă pentru UE că dă unora ca mine bani nemunciţi, dar cîtă vreme legea îmi dă voie să încasez bani de la UE o voi face.
http://mariusmioc.wordpress.com/2009/11/17/am-primit-bani-nemunciti-de-la-uniunea-europeana/
Dacă trebuie să suport legile defavorabile, de ce să nu profit de legile care îmi sînt favorabile?
Cît despre comparaţia cu 1989 e exagerată. Cîteva bastoane date de jandarmi nu se compară cu deschiderea focului şi scoaterea tancurilor împotriva demonstranţilor, cum a făcut Ceauşescu.

Riddick spunea...

Pe vremea lui Ceaușescu, când teoretic nu exista inflație (pe lei; cea reală se simțea la prețul dolarului, adică atunci cînd se cumpărau diverse lucruri vândute de cei care le primeau/aduceau "de afară") exista "roata" - colegii cotizau lunar (50-100-200...) de lei, urmând să primească banii peste un număr de luni, mult mai mulți (mii de lei). Odată cu 1991, când a apărut (hiper)inflația, "roata" a dispărut.

Ce e acum la nivel de contribuții ale statelor UE e un fel de "roată" pe inflație.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: