14 decembrie 2011

Toni Greblă (PSD): "Ne angajăm cum ne angajam înainte de 1950 în faţa URSS"


"În mod normal ar trebui să avem aşteptări, dar având în vedere cum a fost definit până acum formatul negocierilor, o simplă informare din partea preşedintiei si a guvernului, şi angajamente de partea cealaltă că vom transpune în practică directivele UE, că ne angajăm aşa, cum ne angajam înainte de 1950 în faţa Uniunii Sovietice, asta nu foloseşte nimănui"
Ziare.com
Nici nu are rost să ne punem întrebarea dacă această afirmaţie e rostită sincer, ori dacă ar mai fi fost rostită dacă PSD era la guvernare. E destul că aceste vorbe ajung la urechea cetăţenilor, poate îi fac să gândească.

Văd că declaraţia este preluată de media, spre deosebire de o altă declaraţie din septembrie a unui PSD-ist, care îl acuza pe Băsescu că ar fi agent de influenţă al unor cercuri care nu vor binele României, declaraţie ignorată de televiziuni.

PnL, la mişto, plânge după statul social, nu atacă problema principală.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: