21 decembrie 2011

Republică, măreaţă farsă
sau
"La pomul vernil să nu te duci cu sacul"



Departe de a fi o alternativă, mişcarea Noua Republică nu este altceva decât o cutie de rezonanţă care reia temele propuse/impuse/sugerate extern României, pe care le camuflează într-o aşa-zisă pledoarie pentru interesul cetăţeanului şi interesul naţional:
Decizia de comasare a alegerilor locale cu alegerile generale are ca scop maximizarea rezultatelor electorale pentru PDL. Propunerea Executivului nu este însoţită de un proiect de reorganizare teritorială, menit să diminueze cheltuielile de funcţionare ale statului prin reducerea numărului de unităţi administrative [= regionalizare]. Ca atare, puterea şi rețeaua clientelară a baronilor locali vor rămâne intacte [se reiau exact aceleaşi clişee propagandistice pro-regionalizare ale PDL şi USL]. De asemenea, hotărârea Guvernului nu ţine cont de rezultatele referendumului din 2009, când o majoritate covâşitoare a cetăţenilor României a votat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 şi eliminarea uneia dintre cele două camere ale legislativului [cum să elimini una din camere fără revizuirea Constituţiei ?].

Noua Republică susţine introducerea în Constituţie a unor prevederi de limitare a deficitului bugetar şi a datoriei publice [= cerinţe externe, asimilate şi de "mişcarea care apără interesele cetăţeanului"].

Apreciem ca necesară şi urgentă privatizarea unităţilor economice de stat care reprezintă găuri negre pentru bugetul public,[oare multe nu au ajuns găuri negre dinadins, tocmai spre a fi vândute convenabil anumitor clienţi interesaţi ?], bazin de funcţii şi contracte oferite clientelei, precum şi surse de venituri pentru partidele aflate la putere.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Propaganda europeista , sponsorizata extern .
Nici nu puneam la indoiala ca ar fi altfel.

Voi prelua si eu postarea....

Riddick spunea...

O făcătură, mi-am dat seama de asta din prima zi.

Crystal Clear spunea...

Ne iau de prosti...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: