08 decembrie 2011

Coloana oamenilor muncii din eurobișniță începe defilarea



Scandări, urale, ovații &all.


Confederaţia Naţională a Patronatului Român (CNPR) lansează un apel în care subliniază necesitatea menţinerii obiectivului de adoptare a monedei euro în anul 2015. 

CNPR consideră ca menţinerea obiectivului de adoptare a monedei euro în 2015 reprezintă un program important penru mediul de afaceri. Pentru realizarea unui consens naţional şi predictibilitatea acţiunilor BNR şi ale Ministerului de Finanţe, oamenii de afaceri cer adoptarea unui plan de acţiuni economice şi tehnice care să transparentizeze şi să concretizeze declaraţiile politice.

Evenimentul zilei


Patronatul european a făcut apel la liderii zonei euro, înainte de summitul UE de la sfârşitul săptămânii, să urmeze rapid drumul unei uniuni bugetare, al înfiinţării unui fond monetar european şi al emisiunilor comune de obligaţiuni în zona euro, cerând de asemenea ca Banca Centrală Europeană să intervină decisiv pentru stabilizarea euro, scrie La Tribune.

"Liderii zonei euro trebuie să se grăbească cu deciziile privind protejarea euro. Aceşti lideri trebuie să consolideze arhitectura uniunii monetare şi să ia calea unei uniuni bugetare", se arată într-o scrisoare adresată de federaţia BusinessEurope preşedintelui Consiliului European Herman Van Rompuy. Federaţia reprezintă 20 de milioane de firme din 35 de state. BusinessEurope notează că firmele şi companiile fac tot posibilul să sprijine angajările şi investiţiile în pofida climatului tot mai nesigur creat de criza datoriilor suverane.

Ziarul Financiar

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

In ce hal au ajuns cu propaganda europeista....!

Riddick spunea...

E clar că e pe muche soarta euromafiei.

Crystal Clear spunea...

Corect.Au mobilizat tot ce se putea mobiliza..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: