14 decembrie 2011

Avocatul lui EuroBăse pledează pentru SUE. Pâi, ce, ne mirăm ?



"[...] Un model pentru viitoarele State Unite ale Europei (sau cum se va numi entitatea în care ar trebui să evolueze Uniunea Europeană) sunt Statele Unite ale Americii. Organizarea acestora şi atitudinea cetăţenilor americani ar putea fi o bună referinţă pentru cetăţenii Uniunii Europene. În SUA există valori, obiective şi chiar o mândrie împărtăşite de majoritatea cetăţenilor americani dar aceştia sunt la fel de mândri de diversitatea lor iar statele federale dezvoltă politici sociale, economice şi chiar politice proprii, aflate în armonie cu cele de la nivel federal.  Un rol important în crearea şi succesul acestui sistem l-a avut Curtea Supremă a SUA căreia statele federale i-au încredinţat la scurt timp de la crearea federaţiei, puteri largi pentru a veghea la respectarea spiritului de unitate.  Acelaşi rol l-a jucat în Europa Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg dar rolul acesteia ar trebui să fie crescut iar mecanismul de „infringement” – o palidă ameninţare în prezent pentru nerespectarea regulilor obligatorii la nivelul UE – ar trebui să devină o armă tăioasă în mâna Comisiei Europene şi a Curţii de Justiţie.

Cei ce spun că lucrurile nu se pot schimba sunt defetişti. Ei uită, prea uşor, că Uniunea Europeană este o creaţie a unor oameni. Ca orice creaţie a omului, aceasta poate fi desfăcută, refăcută, transformată sau anihilată.  Este în puterea liderilor să ajungă la oricare dintre aceste rezultate".

Europa. Sau nimic (Valentin Mircea, Contributors.ro)

Valentin Mircea este membru al PDL, şi fratele controversatului senator PDL Andrei Mircea, care a fost numit recent în fruntea Comisiei de politica externă, justiţie şi drepturi cetăţeneşti a partidului.

El provine din PLD, fiind iniţial membru al PNL, dar şi avocat al lui Traian Băsescu, şi consilier general în CGMB, unde a avut o iniţiativă ciudată - transformarea pădurii Băneasa în parc.
Pe unul dintre copiii de trupă ai lui Valeriu Stoica, mentorul spiritual al PDL, îl cheamă Valentin Mircea. În puşculiţa de nepotisme în serviciu, pe eticheta avocatului Valentin scrie că este fratele senatorului PDL Andrei Mircea, avocatul mafiei petrolului şi un alt copil de trupă al lui Stoica. Valentin este acţionar la firma de consultanţă MCV Euroconsult SRL şi la salonul de înfrumuseţare B-next Step SRL, unde îşi pensează Stoica sprîncenele. A părăsit rîndurile PNL, formaţiune din partea căreia a fost consilier politic la Capitală, odată cu gurul Valeriu Stoica, pentru a se înregimenta în PLD şi apoi în PDL. Fiindcă a fost ascultător, partidul l-a răsplătit, în 2009, cu poziţia de membru al CA al Poştei Române, numit de ministrul Gabriel Sandu. Valentin a făcut trafic de influenţă la greu, în favoarea clienţilor PDL, până ce Poşta a făcut infarct.
Caţavencii.ro

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

O adunatura de derbedei au distrus Romania ...

Riddick spunea...

Ehe...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: