14 decembrie 2011

Avocatul lui EuroBăse pledează pentru SUE. Pâi, ce, ne mirăm ?



"[...] Un model pentru viitoarele State Unite ale Europei (sau cum se va numi entitatea în care ar trebui să evolueze Uniunea Europeană) sunt Statele Unite ale Americii. Organizarea acestora şi atitudinea cetăţenilor americani ar putea fi o bună referinţă pentru cetăţenii Uniunii Europene. În SUA există valori, obiective şi chiar o mândrie împărtăşite de majoritatea cetăţenilor americani dar aceştia sunt la fel de mândri de diversitatea lor iar statele federale dezvoltă politici sociale, economice şi chiar politice proprii, aflate în armonie cu cele de la nivel federal.  Un rol important în crearea şi succesul acestui sistem l-a avut Curtea Supremă a SUA căreia statele federale i-au încredinţat la scurt timp de la crearea federaţiei, puteri largi pentru a veghea la respectarea spiritului de unitate.  Acelaşi rol l-a jucat în Europa Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg dar rolul acesteia ar trebui să fie crescut iar mecanismul de „infringement” – o palidă ameninţare în prezent pentru nerespectarea regulilor obligatorii la nivelul UE – ar trebui să devină o armă tăioasă în mâna Comisiei Europene şi a Curţii de Justiţie.

Cei ce spun că lucrurile nu se pot schimba sunt defetişti. Ei uită, prea uşor, că Uniunea Europeană este o creaţie a unor oameni. Ca orice creaţie a omului, aceasta poate fi desfăcută, refăcută, transformată sau anihilată.  Este în puterea liderilor să ajungă la oricare dintre aceste rezultate".

Europa. Sau nimic (Valentin Mircea, Contributors.ro)

Valentin Mircea este membru al PDL, şi fratele controversatului senator PDL Andrei Mircea, care a fost numit recent în fruntea Comisiei de politica externă, justiţie şi drepturi cetăţeneşti a partidului.

El provine din PLD, fiind iniţial membru al PNL, dar şi avocat al lui Traian Băsescu, şi consilier general în CGMB, unde a avut o iniţiativă ciudată - transformarea pădurii Băneasa în parc.
Pe unul dintre copiii de trupă ai lui Valeriu Stoica, mentorul spiritual al PDL, îl cheamă Valentin Mircea. În puşculiţa de nepotisme în serviciu, pe eticheta avocatului Valentin scrie că este fratele senatorului PDL Andrei Mircea, avocatul mafiei petrolului şi un alt copil de trupă al lui Stoica. Valentin este acţionar la firma de consultanţă MCV Euroconsult SRL şi la salonul de înfrumuseţare B-next Step SRL, unde îşi pensează Stoica sprîncenele. A părăsit rîndurile PNL, formaţiune din partea căreia a fost consilier politic la Capitală, odată cu gurul Valeriu Stoica, pentru a se înregimenta în PLD şi apoi în PDL. Fiindcă a fost ascultător, partidul l-a răsplătit, în 2009, cu poziţia de membru al CA al Poştei Române, numit de ministrul Gabriel Sandu. Valentin a făcut trafic de influenţă la greu, în favoarea clienţilor PDL, până ce Poşta a făcut infarct.
Caţavencii.ro

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

O adunatura de derbedei au distrus Romania ...

Riddick spunea...

Ehe...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: