05 noiembrie 2011

Lucian Anghel (BCR): Costul social plătit de România pentru lipsa educaţiei economico-financiare va fi mare



România va plăti un cost social mare dacă nu va dezvolta o educaţie economico-financiară, a declarat, vineri, într-o dezbatere pe teme economice, Lucian Anghel, economist şef Banca Comercială Română (BCR).

În ceea ce priveşte lipsa educaţiei economico-financiare, România va plăti cel mai mare cost social.Aceasta, probabil, că ne-ar fi scutit de multe probleme negative. Educaţia economico-financară trebuie făcută încă de pe băncile şcolii pentru a preîntâmpina propuneri populiste. Cred cu tărie în această strategie de a investi mai mult în educaţie pentru că, din păcate, este foarte greu ca un politician să convingă un om de o propunere ce nu poate fi susţinută pe termen foarte lung’, a afirmat Anghel. 

Compania Oxygen Events a organizat, vineri, la sediul Băncii Naţionale a României (BNR), dezbaterea ce a avut ca temă găsirea de soluţii practice de guvernanţă după expirarea acordurilor pe care România le are semnate cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE).

Financiarul.ro

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cine sa faca educatia financiara romanilor ?
Bancile s-au dezvoltata in Romania numai in ultimii 5-6 ani.Numai de vreo 10 ani au aparut cardurile si platile cu cardiri
Nu stiu daca exista profesori la scoala care sa predea educatie generala financiar-bancara.Probabil ca trebuie formati pe la ASE...

Riddick spunea...

Trebuie, totuşi. Să nu uităm "succesul" Caritasului, prin 1992-1994.

Crystal Clear spunea...

Sigur !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: