05 noiembrie 2011

Lucian Anghel (BCR): Costul social plătit de România pentru lipsa educaţiei economico-financiare va fi mare



România va plăti un cost social mare dacă nu va dezvolta o educaţie economico-financiară, a declarat, vineri, într-o dezbatere pe teme economice, Lucian Anghel, economist şef Banca Comercială Română (BCR).

În ceea ce priveşte lipsa educaţiei economico-financiare, România va plăti cel mai mare cost social.Aceasta, probabil, că ne-ar fi scutit de multe probleme negative. Educaţia economico-financară trebuie făcută încă de pe băncile şcolii pentru a preîntâmpina propuneri populiste. Cred cu tărie în această strategie de a investi mai mult în educaţie pentru că, din păcate, este foarte greu ca un politician să convingă un om de o propunere ce nu poate fi susţinută pe termen foarte lung’, a afirmat Anghel. 

Compania Oxygen Events a organizat, vineri, la sediul Băncii Naţionale a României (BNR), dezbaterea ce a avut ca temă găsirea de soluţii practice de guvernanţă după expirarea acordurilor pe care România le are semnate cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE).

Financiarul.ro

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Cine sa faca educatia financiara romanilor ?
Bancile s-au dezvoltata in Romania numai in ultimii 5-6 ani.Numai de vreo 10 ani au aparut cardurile si platile cu cardiri
Nu stiu daca exista profesori la scoala care sa predea educatie generala financiar-bancara.Probabil ca trebuie formati pe la ASE...

Riddick spunea...

Trebuie, totuşi. Să nu uităm "succesul" Caritasului, prin 1992-1994.

Crystal Clear spunea...

Sigur !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: