28 noiembrie 2011

Au început să latre defetiștii și agenții de influență ruso-germani



"Ar fi bine ca politicienii de pe malul Dâmboviţei să se pună de acord asupra unor priorităţi precum cele enunţate de şeful statului. Chestiuni care să nu facă obiectul unor schimbări în funcţie de alternanţa la putere. Şi, poate, să îndrăznească să pună deschis problema unei schimbări de atitudine faţă de Rusia, după modelul german. Ne place sau nu, în următorii ani vom plăti factura la gaz către ţara lui Putin, iar ţara nu va putea fi independentă energetic în condiţiile în care proiectul Nabucco este doar pe hârtie, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă au nevoie masivă de finanţare, iar energia verde numără multe proiecte de producţie risipite geografic, dar nu şi reţeaua de transport care să aducă waţii la consumatori. Cu alte cuvinte, poate n-ar fi rău să reevaluăm mărimea licuricilor".

Licuricii vechi şi noi ai lui Băsescu (hydepark)

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Prima reactie este sa-i injuri !

Riddick spunea...

Trebuie depășită faza asta, trebuie trecut la faza a doua.

Crystal Clear spunea...

da, ai dreptate..

postoricanul spunea...

cum ar fi sa verifici ce spune despre politica energetica a Ro si sa iti dai seama ca nu spune prostii?

totul e adevarat, reactoarele nu sunt finantate, si daca ar fi ar produce, impreuna cu eolienele din dobrogea, mai multa energie decat poate suporta transportul si compensa bruma de hidro care ne-a mai ramas. Eolienele produc cand bate vantul, daca iti muti centrul de greutate al productiei in dobrogea trebuie sa compensezi cand nu bate.

ar mai fi si de povestit cum am dat cel mai ieftin curent al tarii unor parveniti si securisti si rusilor de la ALRO si cum am dat gazul si petrolul unor austrieci care nu se stie de unde au avut banii...dar asta alta data.

ca si la euro, e prea tarziu sa ne mai zbatem, suntem in mainile lor prin grija securistilor si activistilor care ne-au vandut tara la bucata.

Riddick spunea...

E scary, dar trebuie urnit ceva, totuși.

Crystal Clear spunea...

Singura solutie este s-o luam de la capat si sa reconstruim tot ce s-a distrus in ultimii 20 de ani
Prin occident unii au inceput sa-si redeschida fabricele inchise ...
Trebuie sa ne gandim la solutii nu sa ne plangem de mila si sa ne resemnam ..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: