17 noiembrie 2011

Adrian Pătruşcă: Băsescu spune proverbe la Radio. Lovitură de maestru în moalele capului PSD



Băsescu primeşte o pasă magnifică la fileu. Realizatoarea i-a ridicat mingea splendid. Aducând vorba despre cazurile de corupţie, jurnalista de la Radio România Actualităţi îl întreabă inocentă: "De ce nu reuşeşte extrădarea lui Omar Hayssam?" 

Întrebarea, dacă nu e servită, e bine găsită. Băsescu nu are cum să rateze. Spune câteva fraze de învăluire, pregătindu-şi terenul pentru bomba care urmează. Aminteşte că extrădarea lui Nicolae Popa a reuşit. Popa este cel care îl poate îngropa pe Vîntu. Aducerea lui în discuţie este o manevră subtilă. De adevărat maestru. E menită să-ţi smulgă din subconştient întrebarea: "Pe cine poate îngropa Hayssam?"

Pentru că a ghicit corect, ascultătorul primeşte o acadea: Băsescu reaminteşte că Hayssam a candidat pe listele unui anumit partid şi a fost plimbat în repetate rânduri cu avionul de un anumit preşedinte. Ghici ciupercă! În partidul PSD, trece o adiere rece. Fostul preşedinte Ion Iliescu se fâţâie pe scaun, simţind ameninţarea.

Băsescu e meşter în fezandarea vânatului. Explică metodic cum legile Siriei nu permit extrădarea cetăţenilor săi. Aşa că a fost nevoie să meargă el personal la Damasc, să semneze un acord bilateral de extrădare. "Şi atunci?", întreabă realizatoarea, gradând magistral atmosfera. Băsescu este sus, cu pieptul peste fileu. Mingea este ridicată perfect, nu are cum să greşească lovitura pregătită aşa de bine.

Izbeşte sec: ca să intre în vigoare acordul, trebuie ratificat în Parlament. Or, el zace de luni de zile în Comisia de Politică Externă a Senatului, condusă de Titus Corlăţean!

Imparabil! PSD încasează lovitura drept în moalele capului. Titus Corlăţean, e nimeni altul decât cel pe care vor să-l pună preşedinte al Senatului, în locul lui Geoană! Mesajul pentru ascultător este acum complet: PSD se teme ca dracu’ de tămâie, că, odată adus în ţară, Hayssam va turna tot despre foştii complici pentru a-şi salva pielea.

De amorul artei, caut în arhivă şi dau peste o explicaţie a lui Corlăţean pentru beţele din roatele ratificării acordului de extrădare cu Siria, semnat pe 3 februarie. Merită un premiu pentru imaginaţie infantilă. "Este bine să evităm să ne asumăm gesturi care, în relaţiile internaţionale, astăzi, când regimul statului respectiv a recurs şi recurge la acţiuni de reprimare violentă a propriei populaţii, ar fi putut fi interpretate negativ, ca o modalitate de cooperare cu un regim care este supus sancţiunilor internaţionale şi UE." Hodoronc tronc! Na-ţi-o frântă ca ţi-am dres-o! Ce-are sula cu prefectura?

Cine din lumea asta te poate condamna că vrei să pedepseşti un răpitor? Cum sprijini regimul de la Damasc, dacă îl aduci pe Hayssam în România să-l judeci? Mai ales că irakienii implicaţi în răpire au fost deja condamnaţi cu binecuvântarea americanilor!

Lovitura lui Băsescu are efectul unei rachete cu focoase multiple. Corlăţean iese făcut zob şi abia aştept motivaţiile USL din Senat, atunci când se va discuta candidatura sa la funcţia numărul doi din stat. PSD se trezeşte cu încă o rană adâncă, după ce şi aşa, tentativa de schimbare a lui Geoană din fruntea Senatului l-a făcut să piardă mult sânge. Geoană primeşte un balon de oxigen pentru şedinţa Comitetului Executiv în care se va discuta excluderea sa. Va trebui cândva să-şi arate recunoştinţa.

Ajunge o măciucă la un car de oale!

http://hydepark.ro/articol/articol/basescu-spune-proverbe-la-radio-lovitura-de-maestru-in-moalele-capului-psd-163.html

2 comentarii :

Anonim spunea...

Mă întreb dacă conform acelui acord de extrădare, România ar fi obligată să extrădeze opozanţi ai regimului sirian care s-ar refugia în România.

Riddick spunea...

Nu cred. Oricum, cu noile sancţiuni la nivel de UE, nu se poate pune baza pe vreun tratat cu Siria.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: